ΕΠΟ: Το σόου του Γραμμένου και το «παιχνίδι» με την Εθνική

ΕΠΟ: Το σόου του Γραμμένου και το «παιχνίδι» με την Εθνική

Άλλα λόγια να αγαπιόμαστε από τον πρόεδρο της ΕΠΟ που αφού ισοπέδωσε και την Εθνική ομάδα μας είπε πως «η Εθνική δεν χάνεται» ενώ για να αμυνθεί τόνισε πως «αυτός είναι και σε όποιον αρέσει».

Με ένα σόου στην Γενική Συνέλευση της ΕΠΟ ο Βαγγέλης Γραμμένος προσπάθησε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις μετά τα απανωτά «χαστούκια» που δέχεται το τελευταίο διάστημα και την δεδομένη δύσκολη θέση που είναι.

Και θα έρθει σε ακόμη πιο δύσκολη όταν αρχίσουν οι έρευνες για τα όσα έχουν συμβεί στην πιο σκοτεινή εποχή του ελληνικού ποδοσφαίρου, αυτή που ονόμασαν «εξυγίανση» οι ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Βαγγέλης Γραμμένος λοιπόν που συν τοις άλλοις ισοπέδωσε και την Εθνική μας ομάδα τόνισε πως «αυτός είναι και σε όποιον αρέσει» ενώ επεσήμανε πως η «Εθνική μας δεν χάνεται» έχοντας ήδη κάνει ότι περνάει από το χέρι του για να την διαλύσει. Τόσο με την έδρα που δεν έχει όσο και με τα χατίρια για τον Αναστασιάδη που ακόμη τον διατηρεί στη θέση του Ομοσπονδιακού προφανώς επειδή ο «δικός μας» πρόεδρος το θέλει.

Τα ΜΜΕ της πιο σκοτεινής εποχής του ελληνικού ποδοσφαίρου, λεγόμενη ως «εξυγίανση» παρουσιάζουν ως… θρίαμβο το γεγονός ότι πέρασε ο διοικητικός απολογισμός της ΕΠΟ. Κάτι αναμενόμενο από την στιγμή που οι Ενώσεις ελέγχονται απόλυτα από τους εκφραστές της… εξυγίανσης, τον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ.

Με 56 ναι λοιπόν, 5 όχι και 1 παρών η Γενική Συνέλευση της ΕΠΟ υπερψήφισε τον διοικητικό απολογισμό της ομοσπονδίας για την χρονιά που πέρασε. Τα 5 «όχι» προέρχονταν από την ΠΑΕ Ολυμπιακός, την ΠΑΕ ΑΕΛ και τις ΕΠΣ Ευβοίας, Κέρκυρας και Πειραιά. «Παρών» ψήφισε η ΕΠΣ Λακωνίας, ενώ απουσίαζαν οι ΠΑΕ Άρης, Λαμία, ΟΦΗ, Παναιτωλικός, Πανιώνιος και οι ΕΠΣ Ηλείας και Θεσπρωτίας.

Ας δούμε όσα δήλωσε ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Βαγγέλης Γραμμένος

Για το VAR: «Έχουμε ολοκληρώσει την αποστολή μας, έχει υπογραφεί η σύμβαση με τον ανάδοχο, τα σεμινάρια επιμόρφωσης είναι συνεχή και απομένει η ψηφιακή ίνα στα γήπεδα, με τις εργασίες να έχουν ήδη προχωρήσει».

-Για την κριτική που δέχεται: «Υπάρχουν άναρθρες κραυγές για τις εντυπώσεις και δεν με αγγίζουν καθόλου. Εγώ όταν μιλάω, δεν υποκρίνομαι, έχω αυτό το κουσούρι. Είμαι αυτό που βλέπετε και σε όποιον αρέσει. Ποιος απεμπόλησε το αυτοδιοίκητο;».

Για την βία που επί της εποχής του έχει εκτιναχθεί: «Η βία είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα του ελληνικού αθλητισμού. Δεν στάθηκε δυνατό και φέτος να αποτρέψουμε κάποια φαινόμενα, αλλά έγινε κατανοητό και στον πλέον δύσπιστο ότι έχουν μειωθεί τα κρούσματα και αυτό δείχνει ότι είμαστε στο σωστό δρόμο. Την μάχη δεν την κερδίζεις μόνο με ποινές, αλλά χρειάζεσαι και την εγρήγορση και συμπαράστασης της πολιτείας».

Για το φαινόμενο των στημένων αγώνων, ο πρόεδρος της ΕΠΟ ανέφερε: «Η καταπολέμησή του δεν αφορά μόνο την γνωστοποίηση, αλλά προϋποθέτει παράλληλη δράση σε συνεργασία με την πολιτεία. Διαφορετικά δεν είναι δυνατόν να το χτυπήσεις. Έχουμε το πλάνο μας και περιμένουμε και την πολιτεία».

-Για την παρουσία της Επιτροπής Παρακολούθησης: «Προτείνω σε όσους κάνουν κριτική να αναζητήσουν στο πρόσφατο παρελθόν του λόγους για τους οποίους υπήρξε η ξένη παρέμβαση. Υπάρχει μια αλληλουχία. Πηγαίνετε λίγο πίσω, μην ξεχνάτε τι έγινε στο παρελθόν και θα καταλάβετε».

-Για τον τελικό του Κυπέλλου: «Η εικόνα ήταν άσχημη έως τραγική. Έχει ξανασυμβεί. Η ΕΠΟ με ξεκάθαρη θέση και βούληση ήθελε τελικό με κόσμο και επιμέναμε. Θα μπορούσαμε όμως να πάρουμε την ευθύνη, όταν δεν μπορεί η πολιτεία και η αστυνομία να εγγυηθεί;».

-Για την Εθνική ομάδα: «Έχει παίξει τέσσερις αγώνες, πήγε καλά στους δύο πρώτους και δεν πήγε καλά στους άλλους δύο. Γιατί δεν μπορεί η Εθνική ομάδα να κάνει κακά παιχνίδια; Για μια εβδομάδα υπήρξε κακή εμφάνιση και κακή επικοινωνία. Αλλά η Εθνική δεν χάνεται, θα γίνει αυτό που πρέπει».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ