Ο Στοΐκοβιτς ανέλαβε την εθνική Σερβίας

Ο Στοΐκοβιτς ανέλαβε την εθνική Σερβίας

Η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Σερβίας ανακοίνωσε την πρόσληψη του Ντράγκαν Στοΐκοβιτς

Ο Ντράγκαν Στοΐκοβιτς είναι ο νέος προπονητής της εθνικής Σερβίας. Η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της χώρας (FSS) ανακοίνωσε την πρόσληψη του παλαίμαχου διεθνούς μέσου, ο οποίος αναλαμβάνει την αποστολή να οδηγήσει τους «πλάβι» στην τελική φάση του Μουντιάλ του 2022. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της FSS, το συμβόλαιο των δύο πλευρών έχει διάρκεια έως το τέλος των προκριματικών για το EURO 2024.

Ο 56χρονος Στοΐκοβιτς, ο οποίος βοήθησε την εθνική Γιουγκοσλαβίας να φτάσει στους προημιτελικούς του Μουντιάλ του 1990 και του EURO 2000, ήταν ο βασικός υποψήφιος για να αναλάβει τα «ηνία», μετά την αποτυχία της Σερβίας να προκριθεί στην τελική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος του 2020 υπό την τεχνική καθοδήγηση του Λιούμπισα Τουμπάκοβιτς. Τα πρώτα παιχνίδια της Σερβίας στα προκριματικά του Μουντιάλ είναι οι εντός έδρας αγώνες με την Ιρλανδία (24/3) και την Πορτογαλία (27/3).

Στις πρώτες δηλώσεις μετά την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας, ο Στοΐκοβιτς, ο οποίος έχει σήμερα γενέθλια (σ.σ. γεννήθηκε στις 3 Μαρτίου 1965), τόνισε: «Δεν θα μπορούσα να ευχηθώ για ένα καλύτερο δώρο γενεθλίων και γνωρίζω πλήρως το μέγεθος την αποστολής που βρίσκεται μπροστά. Όμως, είμαι επίσης σίγουρος για τις ικανότητές μου και για τις τεράστιες δυνατότητες της εθνικής ομάδας».

Στην διάρκεια της προπονητικής καριέρας του ο Στοΐκοβιτς έχει εργαστεί στην ιαπωνική Ναγκόγια Γκράμπους Εϊτ (2008-13), ενώ το διάστημα 2015-20 κάθησε στον πάγκο της κινεζικής Γκουανγκζού R&F.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ