Euro Γυναικών: Ο τελικός που θα μείνει στην ιστορία

Euro Γυναικών: Ο τελικός που θα μείνει στην ιστορία

Ο τελικός του Euro γυναικών αναμένεται να γράψει ιστορία απόψε (31/7) καθώς θα σημειώσει ρεκόρ προσέλευσης σε τελικό Euro είτε αντρών είτε γυναικών

Οι εθνικές ομάδες ποδοσφαίρου γυναικών της Αγγλίας και της Γερμανίας, θα διεκδικήσουν απόψε (31/7) τον τίτλο του Euro 2022 στο Γουέμπλεϊ, σε έναν τελικό που αναμένεται έτσι και αλλιώς να «γράψει Ιστορία», αφού πρόκειται να σημειώσει νέο ρεκόρ προσέλευσης -σε τελικό Euro ανδρών ή γυναικών- με λίγο περισσότερους από 87.000 φιλάθλους στο φημισμένο γήπεδο.

Αυτός ο αριθμός θα καταρρίψει το ρεκόρ που σημειώθηκε στον τελικό των ανδρών το 1964 μεταξύ της Ισπανίας και της Σοβιετικής Ένωσης, ο οποίος διεξήχθη μπροστά σε 79.115 θεατές στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου» της Μαδρίτης.

Διαβάστε επίσης: Άρης: Τα πλάνα του Μπούργος ενόψει Μακάμπι Τελ Αβίβ

Η Αγγλία

Με 14 γκολ χωρίς να δεχθεί κανένα στη φάση των ομίλων η οικοδέσποινα Αγγλία έδειξε τις προσθέσεις της, αλλά στον προημιτελικό αγώνα με την Ισπανία (2-1), αν και κατάφερε τη νίκη, υστέρησε στην… υπόλοιπη στατιστική του αγώνα.

Όμως οι «λέαινες» είχαν στη συνέχεια μια σχεδόν τέλεια απόδοση εναντίον της Σουηδίας στα ημιτελικά (4-0).

Η προπονήτρια της Αγγλίας Σαρίνα Βίγκμαν, η οποία είχε οδηγήσει στον τίτλο την Ολλανδία το 2017, παρέταξε την ομάδα της σε σχηματισμό 4-2-3-1 και αμετάβλητη ενδεκάδα.

Η Γερμανία

Η Γερμανία, που μετά από έξι χρόνια θέλει να ανακτήσει την θέση της στην κορυφή της Ευρώπης, δέχθηκε, στη διαδρομή της για τον τελικό, μόλις ένα γκολ, αυτό στη νίκη της (2-1) επί της Γαλλίας στα ημιτελικά, παρουσιάζοντας μία ομάδα δυνατή και συγκεντρωμένη σε όλη την διάρκεια του τουρνουά.

Δοκίμασε μία σκληρή αντίσταση στον προημιτελικό από μια επιθετική Αυστρία (2-0), η οποία δεν της επέτρεψε να ελέγξει το παιχνίδι, ενώ ο ημιτελικός κόντρα στη Γαλλία ήταν μια παρόμοια δύσκολη υπόθεση.

Η διάθεση της Γερμανίας να αμυνθεί σκληρά την έχει βοηθήσει μέχρι στιγμής, ενώ η εξαιρετική επιθετικός -με έξι γκολ- Αλεξάντρα Ποπ, έκανε την διαφορά στο άλλο άκρο του γηπέδου.

Η ομάδα είναι γεμάτη «αστέρια», αλλά το σύνολο ήταν αυτό που ξεχώρισε περισσότερο και πάνω από καθεμιά παίκτρια. Η Γερμανία ακολουθεί σχηματισμό 4-2-3-1, παίζει ψηλά και επιτίθεται με πολλές παίκτριες όταν έλθει η κατάλληλη στιγμή.

Η Αγγλία, που δεν έχει κατακτήσει ποτέ τον τίτλο, έφθασε δύο φορές στον τελικό (1984 και 2009), ενώ το 2017 σταμάτησε στα ημιτελικά. Αντίθετα η Γερμανία, κάτοχος του τροπαίου οκτώ φορές (1989, 1991, 1995, 1997, 2001, 2005, 2009, 2013), έφθασε έως τα προημιτελικά στην προηγούμενη διοργάνωση στην Ολλανδία.

Οι δύο ομάδες έχουν ήδη αναμετρηθεί 27 φορές με απολογισμό σαφώς ευνοϊκό για τη Γερμανία, που μετρά 21 νίκες και μόνο δύο ήττες, ενώ τέσσερα ματς έχουν ολοκληρωθεί χωρίς νικήτρια.

Η Ουκρανή Κατερίνα Μονζούλ, διεθνής διαιτητής από το 2004, θα «σφυρίξει» στον τελικό.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ