Ο Τσέφεριν ελπίζει σε EURO με κόσμο

Ο Τσέφεριν ελπίζει σε EURO με κόσμο

Αισιόδοξος για τη διεξαγωγή του EURO 2020, το καλοκαίρι του 2021, παρουσία θεατών, δήλωσε ο Αλεξάντερ Τσέφεριν.

Μιλώντας στην ιστοσελίδα «Sportschau», που ανήκει στο δημόσιο γερμανικό τηλεοπτικό σταθμό ARD, ο πρόεδρος της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν, εκτίμησε ότι όλοι είναι πλέον καλύτερα προετοιμασμένοι και υπάρχουν έτοιμα διάφορα εναλλακτικά σενάρια, τόσο αναφορικά με τον αριθμό θεατών, όσο και σχετικά με τις χώρες διεξαγωγής του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, το οποίο (σύμφωνα με τον αρχικό προγραμματισμό) πρόκειται να φιλοξενηθεί σε 12 διαφορετικές χώρες.

«Προς το παρόν, σχεδιάζουμε ένα EURO ακριβώς όπως το ευχόμαστε», ανέφερε αρχικά ο Τσέφεριν και συνέχισε: «Αν με ρωτούσατε τον Φεβρουάριο, αν ήμουν έτοιμος να αντιμετωπίσω μία πανδημία που σταμάτησε όλο τον κόσμο, θα σας περνούσα για τρελό. Τώρα, όμως, είμαστε καλά προετοιμασμένοι, πιο έξυπνοι και πιο δυνατοί σε σχέση με πέρυσι, γιατί γνωρίζουμε ότι τα πάντα μπορεί να συμβούν. Μπορούμε να κάνουμε διάφορα πράγματα. Σκεφτόμαστε λύσεις χωρίς θεατές, ή με το 30%, το 50%, το 70% (σ.σ. της χωρητικότητας κάθε σταδίου). Θεωρητικά, μπορούμε να διοργανώσουμε το EURO σε δώδεκα, έντεκα, δέκα, τρεις χώρες, ή ακόμη και μόνο σε μία. Αν θέλουμε, μπορούμε να το κάνουμε».

Ο Τσέφεριν, πάντως, δεν φάνηκε σύμφωνος με την ιδέα του προκατόχου του, Μισέλ Πλατινί, για τη διεξαγωγή του EURO 2020 σε δώδεκα διαφορετικές χώρες. «Συμβολικά είναι πολύ όμορφο, αλλά για μας δεν είναι απλό, ανεξάρτητα από την πανδημία. Δεν νομίζω ότι θα υποστήριζα ξανά μία τέτοια ιδέα», κατέληξε ο πρόεδρος της ευρωπαϊκής συνομοσπονδίας.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ