Η ρώσικη ρουλέτα αποφάσισε : Στο Euro η Σκωτία!

Η ρώσικη ρουλέτα αποφάσισε : Στο Euro η Σκωτία!

Τρομερό ματς στο Βελιγράδι, με την Σκωτία να αποκλείει στα πέναλτι (5-4) την Σερβία και να πανηγυρίζει την πρόκριση στο Euro! 1-1 η κανονική διάρκεια της αναμέτρησης, με τους Κρίστι και Γιόβιτς να βρίσκουν δίχτυα. Μοιραίος για τους Σέρβους ο Μίτροβιτς που έχασε το τελευταίο πέναλτι, ήρωας ο Μάρσαλ για την ομάδα του Κλαρκ.

Η Σκωτία… άλωσε το Βελιγράδι και προκρίθηκε στο Euro για πρώτη φορά μετά το 1996!

Η ομάδα του Κλαρκ νίκησε τη Σερβία με 5-4 στα πέναλτι και τσέκαρε το εισιτήριο για την τελική φάση του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Η κανονική διάρκεια του αγώνα, αλλά και η παράταση έληξε 1-1, με τον Κρίστι να ανοίγει το σκορ και τον Γιόβιτς να ισοφαρίζει στο 90΄.

Στο 33ο λεπτό ο Ραΐκοβιτς απέκρουσε το σουτ του ΜακΓκίν και στο 51’ ο Ντάικς άδειασε τον Γκουντέλι κι έκανε το γύρισμα, αλλά ο Ρόμπερτσον αστόχησε από ιδανικό σημείο.

Στο 52ο λεπτό, οι Σκωτσέζοι άνοιξαν το σκορ με υπέροχο τέρμα του Κρίστι. Ο 25χρονος με τρομερή ενέργεια και σουτ, νίκησε τον πορτιέρε της Σερβίας.

Στο 77’ ο Μάρσαλ έσωσε την εστία του, μετά από σουτ του Μίτροβιτς και στο 85’ ο Μλαντένοβτς έκανε το γύρισμα από αριστερά, αλλά ο Γιόβιτς αστόχησε εξ επαφής.

Η… λύτρωση για τους Σέρβους ήρθε στο 90ο λεπτό, με τον Γιόβιτς να ισοφαρίζει με καρφωτή κεφαλιά και να στέλνει το ματς στην παράταση.

Οι φάσεις ήταν λιγοστές στην παράταση, με το ματς να οδηγείται στη ρώσικη ρουλέτα.

Ο Γκρίφιθς έκανε το 0-1 και ο Τάντιτς ισοφάρισε σε 1-1. Ο ΜακΓκρέγκορ έκανε το 2-1 και ο Γιόβιτς, με τον Μαρσάλ να βρίσκει την μπάλα. ΜακΤόμινεϊ και Γκουντέλι ήταν επίσης εύστοχοι για το 3-3 όπως και ο ΜακΜπέρνι που έκανε το 3-4. Ο Κάται ισοφάρισε σε 4-4 και ο ΜακΛίν εκτέλεσε για το 4-5. Το τελευταίο πέναλτι ανέλαβε ο Μίτροβιτς, με τον Μαρσιάλ να το αποκρούει, στέλνοντας τους Σκωτσέζους στο Euro.

ΣΕΡΒΙΑ: Ραΐκοβιτς, Μιλένκοβιτς, Σ.Μίτροβιτς (108’ Σπάιτς), Γκουντέλι, Λάζοβιτς, Κόστιτς (59’ Μλαντένοβιτς), Μακσίμοβιτς (70’ Κάταϊ), Σάβιτς (72’ Γιόβιτς), Λούκιτς, Τάντιτς, Α.Μίτροβιτς

ΣΚΩΤΙΑ: Μάρσαλ, Ρόμπερτσον, ΜακΤόμινεϊ, Γκάλαγκερ, Ο΄Ντόνελ, Τίρνεϊ, ΜακΓκίν (83’ ΜακΛίν), Τζακ, ΜακΓκρέγκορ, Ντάικς (83’ ΜακΜπέρνι), Κρίστι (87’ Πάτερσον)

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ