Ένας… Νεϊμάρ σε βελτιωμένη έκδοση και ένα αληθινό ποδοσφαιρικό φαινόμενο

Ένας… Νεϊμάρ σε βελτιωμένη έκδοση και ένα αληθινό ποδοσφαιρικό φαινόμενο

Οι ομάδες που ξεχωρίζουν είναι πολλές. Τα πρόσωπα είναι δύο: ο Μέμφις Ντεπάι. Και ο σπουδαίος Κριστιάνο Ρονάλντο.

Η Ολλανδία υπήρξε η πιο εντυπωσιακή ομάδα από τις 24 που είδαμε στην πρώτη φάση του EURO. Ηταν εκείνη μαζί με Ιταλία και Βέλγιο που έκαναν το «τρία στα τρία» στους ομίλους τους, αλλά η αλήθεια είναι πως το ποδόσφαιρο που έπαιξαν οι «οράνιε» εντός γηπέδου ήταν το πλέον εντυπωσιακό.

Σκόραραν με ευκολία, έφταναν στην αντίπαλη περιοχή με άνεση, έβγαζαν ευκαιρίες με το… τσουβάλι. Δεινοπάθησαν όλοι οι αντίπαλοι που τους βρήκαν μπροστά τους. Και οι Ολλανδοί φίλαθλοι έχουν κάθε λόγο να χαμογελούν και να αισιοδοξούν πως μπορεί να πάει μακριά η βαλίτσα.

Στηρίζουν πολλές από τις ελπίδες τους και στον μεγάλο τους ηγέτη. Ο Μέμφις Ντεπάι είναι στον δρόμο της απόλυτης καταξίωσης. Σε ένα καλοκαίρι που ξεκίνησε με την ανακοίνωση της απόκτησής του από την Μπαρτσελόνα, ο Ολλανδός μοιάζει να έχει πάει στο EURO με φτερά στα πόδια. Ο νούμερο ένα κίνδυνος για κάθε αντίπαλη εστία. Με ατομικές ενέργειες που ξεσηκώνουν την εξέδρα και με ομαδικότητα που ικανοποιεί τον προπονητή.

Με ασίστ και γκολ. Με παιχνίδι τέτοιο που δείχνει πως πια πρώτα παίζει με το μυαλό του και μετά με τα πόδια του. Με έκρηξη και ταχύτητα, με βοήθειες στο αμυντικό τρανζίσιον. Ο Ντεπάι σε αυτό το EURO μοιάζει με έναν Νεϊμάρ σε βελτιωμένη έκδοση. Χωρίς κατάχρηση μπάλας, όπως κάνει ο Βραζιλιάνος, μακριά από… θεατρινισμούς.

Έτοιμος να ηγηθεί της ομάδας του και να την οδηγήσει στην επιτυχία. Οι Ολλανδοί θυμίζουν ομάδα άλλων εποχών και το είχαν δείξει πριν το EURO. Τι τους μένει; Να δείξουν πως διαθέτουν και την προσωπικότητα στα μεγάλα ματς για να προχωρήσουν και να φτάσουν μακριά.

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο γράφει ιστορία σχεδόν σε κάθε του παρουσία στα γήπεδα. Το βράδυ της Τετάρτης έφτασε τα 109 γκολ με τη φανέλα της Εθνικής Πορτογαλίας και πλέον η ποδοσφαιρική του διάσταση περνάει στα όρια του… μύθου. Ο CR7 θα είναι εκείνος που θα μνημονεύεται για πάντα ως ο άνθρωπος που άλλαξε την ιστορία της Εθνικής ομάδας της χώρας του. Εκείνος που την οδήγησε σε τίτλους και την μετέτρεψε σε ομάδα που βρισκόταν πάντα στην ελίτ του ευρωπαϊκού και του παγκοσμίου ποδοσφαίρου.

Τα νούμερά του με την Εθνική Πορτογαλίας είναι… μυθικά:

Εχει σκοράρει εναντίον 44 χωρών. Εχει πετύχει 61 γκολ σε προκριματικές φάσεις EURO και Μουντιάλ και σίγουρα αυτά τα γκολ αποτελούν τον λόγο που επί των ημερών του η χώρα του δεν έχει απουσιάσει ποτέ από τελική φάση μεγάλης διοργάνωσης. Και τον λόγο που στέφθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης πριν από μια πενταετία. Σημείωσε 14 γκολ μέσα σε μια χρονιά, το 2019, που ήταν η πιο παραγωγική του. Στα 34 του χρόνια παρακαλώ. Εξι είναι οι συνομοσπονδίες της FIFA από τις οποίες προέρχονται οι χώρες που δέχτηκαν δικά του γκολ: UEFA (Ευρώπη), CAF (Αφρική), CONCACAF (Βόρεια Κεντρική Αμερική & Καραϊβική), CONMEBOL (Νότια Αμερική), OFC (Ωκεανία), AFC (Ασία). Εχουν μεσολαβήσει 17 ολόκληρα χρόνια από το πρώτο γκολ που σημείωσε (2004) μέχρι το πιο πρόσφατο (2021). Δύο φορές έχει πετύχει από τέσσερα γκολ σε ένα ματς: μία το 2016 στο 6-0 επί της Ανδόρας και μία το 2019 στο 7-0 επί της Λιθουανίας. Επί των ημερών του η Πορτογαλία που πριν δεν είχε κατακτήσει τίποτα, έχει πάρει δύο τρόπαια: το EURO 2016 και το Nations League το 2019.

Στα 36 του χρόνια, πίνοντας μόνο… νερό και παίζοντας σαν έφηβος, ο Κριστιάνο αποτελεί ένα είδωλο για εκατομμύρια μικρά παιδιά. Ακόμα – ακόμα και το Instagram του να δει κάποιος θα διαπιστώσει πως είναι ο αθλητής με τους περισσότερους followers. Ακόμα και όσοι αποτελούν… haters (ελαχιστοποιούνται αυτοί χρόνο με τον χρόνο) δεν μπορούν παρά να υποκλιθούν στο μεγαλείο του, στη μεγάλη του ποδοσφαιρική αξία και στον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζει το ποδόσφαιρο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ