Ιμόμπιλε, Βεράτι, Ινσίνιε: Από την άνοδο της Πεσκάρα, μαζί στην Εθνική Ιταλίας.

Ιμόμπιλε, Βεράτι, Ινσίνιε: Από την άνοδο της Πεσκάρα, μαζί στην Εθνική Ιταλίας.

O Μάρκο Βεράτι, o Λορέντζο Ινσίνιε, και ο Τσίρο Ιμόμπιλε, αποτελούν το αγωνιστικό τρίο που ξεκίνησαν ως έφηβοι στην Πεσκάρα και συνεχίζουν να αγωνίζονται μαζί και στην Εθνική Ιταλίας...

Οι Μάρκο Βεράτι, Λορέντζο Ινσίνιε, και Τσίρο Ιμόμπιλε αποτελούν τους βασικούς πυλώνες της Εθνικής Ιταλίας. Οι τρεις διεθνείς θα αγωνιστούν σήμερα στον ημιτελικό του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος στην ημιτελική φάση απέναντι στις Άγγλια στις 22:00 στο Στάδιο Γουέμπλεϊ

Ο Ρομπέρτο Μαντσίνι γνωρίζοντας τον δημιουργικό τρόπο με τον οποίο αγωνίζονται, έχει αναθέσει και τους κατάλληλους ρόλους. Η εμπιστοσύνη του Ιταλού προπονητή μόνο τυχαία δεν μπορεί να χαρακτηριστεί καθώς οι συγκεκριμένοι παίχτες αγωνίστηκαν μαζί και για την άνοδο της Πεσκάρα τη σεζόν 2011-2012. Στην πορεία αυτή θα αναφερθεί και to10.gr με την καταγραφή των σημαντικών στιγμών.

Μια μαγική χρονιά…

Η σεζόν 2011-2012 μόνο μαγική θα μπορούσε, να χαρακτηριστεί. Η άσημη ιταλική ομάδα, από την παραλιακή πόλη της Πεσκάρα, μετρούσε μόλις 5 συμμετοχές στην πρώτη κατηγορία του ιταλικού πρωταθλήματος από το 1936 την χρόνια που ιδρύθηκε. Οι συμμετοχές στην πρώτη κατηγορία στις σεζόν 1945-46, 1977-78, 1979-80, 1987-89, 1992-93, θεωρούνταν και οι μεγαλύτερες επιτυχίες της.

Τις μεγάλες ιστορίες, όμως δεν τις γράφουν μόνο οι μεγάλες ομάδες αλλά και οι μικρές. «Τα δελφίνια» με προπονητή τον Τσέχο Ζέντεκ Ζέμαν, κατάφεραν, να ανέβουν στην δεύτερη κατηγορία της Ιταλίας. Ο 64χρονός προπονητής, πήρε μεταγράφη την επομένη χρονιά για την Ρόμα. Ωστόσο δεν εγκατέλειψε την παλιά του αγάπη και την σεζόν 2017-2018, την ανέβασε για μια ακόμα στα σαλόνια της Σέριε Α.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Ζέμαν προερχόταν από τις την επίσης άσημη Φότζα, η οποία αγωνίστηκε και εκείνη με την σειρά της στην Σέριε Α.  Η ανάληψη των ομάδων υπό την τεχνική του ηγεσία στηριζόταν σε νεαρούς κυρίως ποδοσφαιριστές άγνωστους στο ευρύτερο φίλαθλο κοινό.

Άγνωστοι και άγουροι έπαιρναν την μεγαλύτερη εμπειρία στην ποδοσφαιρική τους καριέρα. Χαρακτηριστικά παραδείγματα ο 18χρονός Μάρκο Βεράτι με 9 ασίστ σε 31 παιχνίδια. Ο 20χρονός Λορέντζο Ινσίνιε με 14 ασίστ και 18 γκολ σε 37 παιχνίδια και ο 21χρονός Τσίρο Ιμόμπιλε με 28 γκολ 6 ασίστ σε 37 παιχνίδια, κατάφεραν να φτιάξουν το όνομά τους.

Αξίζει να σημειωθεί πως την σεζόν 2011-2012, η Πεσκάρα έφτασε τα 90 γκολ δεχόμενη 55. Η εντυπωσιακή της εμφάνιση οδήγησε τον Ινσίνιε στην Νάπολι και τους Βεράτι και Ιμόμπιλε σε Παρί Σεν Ζερμέν και Γιουβέντους αντίστοιχα.

Kαι από εκεί στην Εθνική Ιταλίας…

Τα αγωνιστικά του επιτεύγματα συνεχίστηκαν μέχρι που ήρθε και η πρώτη τους κλήση στην Εθνική Ιταλίας υπό τον Τσέζαρε Πραντέλι. Τον Αυγούστου του 2012 για τον Βεράτι και λίγους μήνες αργότερα τον Σεπτέμβριο για τον Ινσίνιε. Και δυο χρόνια αργότερα τον Μάρτιο του 2014 για τον Βεράτι.

Η αγωνιστική τους βελτίωση και στο εθνικό επίπεδο δεν πέρασε απαρατήρητη. Από την περίοδο 2012 έως το 2014, έχουν καταφέρει να αγωνιστούν μαζί με αποκορύφωμα την τελική φάση του Ευρωπαϊκού κυπέλλου το 2016 στην Γαλλία. Η ομάδα αποκλείστηκε από την Γερμανία στα πέναλτι, καθώς η ομάδα αποκλείστηκε τα προημιτελικά με τους Γερμανούς στα πέναλτι με 6-5 (1-1 κανονική διάρκεια)

Το ευρωπαϊκό κύπελλο του 2021, αποτελεί την 2η ευκαιρία για την κατάκτηση του τροπαίου, έτσι ώστε να μείνουν στην ιστορία ως οι φίλοι που ξεκίνησαν από έφηβοι και συνέχισαν μαζί ως άντρες.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ