Αγγλία – Δανία 2-1: Ο τελικός του ονείρου

Αγγλία – Δανία 2-1: Ο τελικός του ονείρου

Με χρυσό σκόρερ τον Χάρι Κέιν η Αγγλία λύγισε στην παράταση την Δανία (2-1) και φάνηκε συνεπής στον μεγάλο τελικό του Euro

Ενενήντα λεπτά. Ενενήντα λεπτά για να κάνει πράξη το «It΄s coming home». Η Αγγλία λύγισε στην παράταση την Δανία (2-1) με χρυσό σκόρερ τον Χάρι Κέιν και θα αντιμετωπίσει την Ιταλία στο τελικό του Euro. Παράλληλα, ο επιθετικός της Τότεναμ έστειλε τα Τρία Λιοντάρια για πρώτη φορά σε τελικό Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, ενώ είναι και πρώτη φορά από το 1966 που φτάνουν μέχρι το τέλος της διαδρομής σε διεθνή διοργάνωση.

Η Αγγλία ήταν από την αρχή της αναμέτρησης το φαβορί. Έπαιζε στο Γουέμπλεϊ και το σκηνικό είχε στηθεί για την πρόκριση της στον τελικό. Ωστόσο η μαχητική Δανία φάνηκε σκληρό καρύδι. Προηγήθηκε με την απίστευτη εκτέλεση φάουλ του Ντάμσγκααρντ (30΄), είχε τον Σμάιχελ σε εξαιρετική κατάσταση και έβαλε δύσκολα στην ομάδα του Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ. Η κανονική διάρκεια του παιχνιδιού δεν είχε νικητή, με το αυτογκόλ του Κάιερ (39΄) να σβήνει το προβάδισμα των Δανών και το 1-1 να διατηρείται μέχρι την συμπλήρωση του 90άλεπτου.

Στην παράταση η Αγγλία πίεζε για το γκολ που θα την έστελνε στον τελικό της Κυριακής και το βρήκε στο 102΄. Ο Μέλε ανέτρεψε μέσα στην περιοχή τον Στέρλινγκ, με τον Μακέλι μετά την χρήση και του VAR να καταλογίζει πέναλτι. Την εκτέλεση την ανέλαβε ο Κέιν, με τον Σμάιχελ να αποκρούει, αλλά ο επιθετικός της Τότεναμ πήρε το ριμπάουντ, έκανε το 2-1 και έβαλε… φωτιά στο Γουέμπλεϊ. Μάλιστα, αυτό ήταν το 10ο γκολ του Κέιν σε μεγάλα τουρνουά ( Euro, Mundial) και βρίσκεται πλέον στην πρώτη θέση της σχετικής λίστας μαζί με τον Γκάρι Λίνεκερ.

Από εκεί και πέρα, η Αγγλία κράτησε εύκολα το υπέρ της προβάδισμα και εν τέλει πανηγύρισε την πρόκριση της στον μεγάλο τελικό. Μάλιστα, αυτό ήταν το 15ο συνεχόμενο αήττητο παιχνίδι της στο Γουέμπλεϊ και πλέον κόντρα στην Ιταλία θα αγωνιστεί για το…ιστορικό 16άρι.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ