Μαντσίνι: «Αυτή η Ιταλία θα μείνει στα βιβλία της ιστορίας»

Μαντσίνι: «Αυτή η Ιταλία θα μείνει στα βιβλία της ιστορίας»

Ο Ρομπέρτο Μαντσίνι μίλησε για την τεράστια επιτυχία της Ιταλίας με την κατάκτηση του Euro και τόνισε πως η ομάδα του μπορεί να συγκριθεί με την πρωταθλήτρια κόσμου του 2006.

Τη μεγάλη του ικανοποίηση για το γεγονός πως η Ιταλία κατέκτησε την κορυφή της Ευρώπης μέσω του Euro 2020 εξέφρασε σε γερμανική ιστοσελίδα ο Ρομπέρτο Μαντσίνι, τονίζοντας πως η ομάδα του μπορεί να συγκριθεί με την πρωταθλήτρια κόσμου του 2006.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

«Αισθάνομαι πολύ όμορφα ως πρωταθλητής Ευρώπης. Είναι μία πραγματικά όμορφη αίσθηση και είμαι απόλυτα ευτυχισμένος, ειδικότερα για όλους τους Ιταλούς στην πατρίδα και στον κόσμο.

Είμαστε όλοι χαρούμενοι επειδή πετύχαμε κάτι το εξωπραγματικό. Αυτή η Ιταλία θα παραμείνει στα βιβλία της ιστορίας», τόνισε στην γερμανική ιστοσελίδα ο έμπειρος προπονητής, για να συμπληρώσει πως «ο χαμένος τελικός του 1992 με την Σαμπντόρια στο Γουέμπλεϊ (σ.σ. ήττα με 1-0- από την Μπαρτσελόνα στον τελικό του Κυπέλλου Πρωταθλητριών) είναι κάτι που θυμάμαι καλά αλλά τώρα οι πληγές έχουν αρχίσει να γιατρεύονται».

Και συνέχισε ο «Μάντσιο» λέγοντας: «Πιστεύω ότι μπορούν να γίνουν συγκρίσεις μεταξύ της Ιταλίας του Λίπι το 2006 και αυτής επειδή χρειάζεται να κάνεις σπουδαία πράγματα για να κερδίσεις τίτλους και αυτά τα παιδιά το πέτυχαν.

Γιορτάσαμε, αλλά όλα έγιναν πολύ γρήγορα, σαν να ήμασταν σε ταινία. Δεν είχαμε προετοιμάσει κάτι. Μας υποδέχτηκε πάρα πολύς κόσμος στους δρόμους της Ρώμης και ήταν όλα πολύ όμορφα.

Αυτή η χαρά αξίζει στους παίκτες μου και είχαν δίκιο που ήθελαν να την ζήσουν. Τώρα είναι όλοι πρωταθλητές Ευρώπης και αξίζουν να απολαύσουν τις διακοπές τους».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ