Λίχτενσταϊν – Ελλάδα 0-2

Λίχτενσταϊν – Ελλάδα 0-2

Με το δεξί η Εθνική στα προκριματικά του Euro 2020, επικράτησε μετά από «γεμάτη» εμφάνιση στο Λίχτενσταϊν με 2-0. Εξαιρετικά και τα δύο γκολ του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος, με σκόρερ τον Φορτούνη στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου και τον Δώνη στο 80΄.

Με νίκη και καλή εμφάνιση άρχισε το «ταξίδι» της Εθνική μας ομάδας στα προκριματικά του Euro 2020. Απέναντι σε έναν αντίπαλο που δεν είχε να δείξει πολλά, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα έκανε όσα έπρεπε προκειμένου να επικρατήσει στο Λίχτενσταϊν με 2-0 και να κάνει το πρώτο βήμα για την πρόκριση.

Φορτούνης και Δώνης τα γκολ για την Ελλάδα, στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου και στο 80′ αντίστοιχα. Γενικότερα ο Φορτούνης ήταν από τους κορυφαίους της γαλανόλευκης, δημιούργησε πολλές καταστάσεις για τους συμπαίκτες του, αλλά και «ανακάτεψε» αρκετές φορές την αντίπαλη άμυνα.

Πλέον η Ελλάδα στρέφει την προσοχή της στο δεύτερο ματς, αυτό με τη Βοσνία την ερχόμενη Τρίτη (26/3) στη Ζένιτσα, που θα είναι το πρώτο μεγάλο «τεστ» για το συγκρότημα του Αγγελου Αναστασιάδη. Απόψε οι Βόσνιοι επικράτησαν με 2-1 της Αρμενίας και μαζί με την Ιταλία θα είναι οι κύριοι αντίπαλοί μας στην υπόθεση «πρόκριση».

Η 11άδα
Ο Αγγελος Αναστασιάδης επέλεξε 11άδα με τον Βλαχοδήμο στην εστία, τον Μπακάκη στο δεξί άκρο της άμυνας, τον Κούτρη στο αριστερό, με τους Σιόβα και Κουρμπέλη να συνθέτουν το κεντρικό αμυντικό δίδυμο. Στον χώρο του κέντρου Ζέκα και Σάμαρης είχαν ανέλαβαν ρόλους αμυντικών χαφ, οι Μασούρας και Μπακασέτας αγωνίστηκαν στις πτέρυγες, ο Μήτρογλου στην κορφή της επίθεσης και πιο πίσω του σε ρόλο επιτελικού ο Φορτούνης.

Φλύαρη υπεροχή, αναποδιά με Μήτρογλου
Βεβαίως ο Μήτρογλου δεν πρόλαβε καλα-καλά να «ζεσταθεί», καθώς μόλις στο 23’ αποχώρησε λόγω τραυματισμού, με τον Δώνη να περνάει στη θέση και τη διάταξη της Εθνικής να μην αλλάζει. Μάλιστα με τον παίκτη των πράσινων η ομάδα μας έγινε πιο κινητική και λιγότερο προβλέψιμη. Μέχρι να αποχωρήσει πάντως ο 31χρονος επιθετικός είχε προλάβει να απειλήσει με ένα καλό σουτ (στο 8’) το οποίο έδιωξε δύσκολα σε κόρνερ ο Μπίχελ.

Αυτή ήταν μάλιστα μία από τις λίγες κλασικές ευκαιρίες της Ελλάδας στο πρώτο μέρος που είχε μια «φλύαρη» υπεροχή, απέναντι στην διπλή άμυνα ζώνης των γηπεδούχων. Η Εθνική που δεν κινδύνεψε καθόλου στην άμυνα προσπαθούσε να «απλώσει» το παιχνίδι της, παίζοντας κυρίως από τα άκρα, καθώς από τον άξονα δεν υπήρχαν χώροι. Οι παίκτες μας το πάλευαν με πλαγιοκοπήσεις και «γεμίσματα», όμως τις περισσότερες δεν είχαν αποτέλεσμα.

Με Σάμαρη και Μασούρα οι καλύτερες στιγμές
Στο δίλεπτο 34’, 35’ η Ελλάδα είχε δύο καλά σουτ με τους Σάμαρη (ήταν αρκετά ορεξάτος) και Μασούρα, όμως αν και από πλεονεκτικές θέσεις δεν βρήκαν στόχο. Η τρίτη ήταν και πάλι από τον Μασούρα, όταν στο 43’ μετά από σέντρα του Δώνη ο 25χρονος εξτρέμ είχε γυριστή κεφαλιά.

Ασίστ «λουκούμι» του Κουρμπέλη, άψογο τελείωμα ο Φορτούνης
Όλα έδειχναν ότι το πρώτο μέρος θα έληγε χωρίς σκορ, όμως τελικά το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα βρήκε το γκολ, την πρώτη φορά που κατάφερε να δημιουργήσει από τον άξονα. Ο Κουρμπέλης ανέβηκε πάνω από τη σέντρα, στη συνέχεια έβγαλε εξαιρετική μακρινή μπαλιά για τον Φορτούνη και αυτός με υποδειγματικό τελείωμα στην κίνηση έκανε το 1-0 στις καθυστερήσεις του α’ μέρους.

Βελτίωση και «πολιορκία»
Η κυριαρχία της Εθνικής ήταν ακόμη πιο ξεκάθαρη στο Β΄μέρος. Οι παίκτες του Αναστασιάδη είχαν μεγαλύτερη κινητικότητα, περισσότερη φαντασία και κατάφεραν να πιέσουν με σαφώς πιο πειστικό τρόπο τους γηπεδούχους τους οποίους και έκλεισαν έξω από την περιοχή τους.

Πλέον η Ελλάδα έβρισκε περισσότερους χώρους, κέρδιζε στημένα και γενικότερα απείλησε πολύ περισσότερο. Ο Μασούρας ταν ένας από τους παίκτες που ήταν μέσα σε αρκετές φάσεις είτε με σουτ, είτε με κεφαλιές (51’, 56’, 62’), αλλά και με τους Σάμαρη (59’).

Κλείδωσε τη νίκη ο Δώνης
Η Εθνική έψαχνε το γκολ όμως ο χρόνος κυλούσε και δεν ερχόταν. Το Λίχτενσταϊν αδυνατούσε να φτιάξει κλασική ευκαιρία, με τη γαλανόλευκη να επιμένει και να δικαιώνεται στο 80’ Και το δεύτερο γκολ προήλθε από όμορφο συνδυασμό, με δημιουργό αυτή τη φορά τον Μασούρα και εκτελεστή τον Δώνη. Το 2-0 ήταν γεγονός όπως και οι τρεις πρώτοι και πολύτιμοι βαθμοί για την Εθνική.

Σκόρερ: Φορτούνης 45+1’, 80’ Δώνης
Κίτρινες: 73’ Δώνης
Κόκκινες:
Διαιτητής: Αλεξάντερ Μπουκούτ

ΛΙΧΤΕΝΣΤΑΙΝ: (Χέλγκι Κόλβιντσον): Μπίχελ, Γκέπέλ, Κούφμαν, Βέιζερ, Σαλάνοβιτς, Μ. Μπίχελ (67’ Σέλε), Γκούμπσερ (76’ Γιλντίζ), Χάσλερ (86’ Φρικ), Γουλφίνγκερ, Ρεχστέινερ, Πολβερίνο.

ΕΛΛΑΔΑ: Βλαχοδήμος, Μπακάκης, Σιόβας, Κουρμπέλης, Κούτρης, Ζέκα, Σάμαρης, Φορτούνης (83’ Κολουούρης), Μασούρας, Μπακασέτας (70’ Κολοβός), Μήτρογλου (23’λ.τ. Δώνης).

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ