Ολλανδία – Γερμανία 2-3

Ολλανδία – Γερμανία 2-3

Η Γερμανία με γκολ του Σουλτς στις καθυστερήσεις του ματς πάγωσε την «Γιόχαν Κρόιφ Αρένα» και πήρε τη νίκη με 3-2. Επαγγελματική επικράτησε του Βελγίου στην έδρα της Κύπρου όπου πέρασε με 2-0. Νίκες και για Πολωνία και Βόρεια Ιρλανδία.

Τρία χρόνια ακριβώς από τον θάνατο του Γιόχαν Κρόιφ και στο γήπεδο όπου πήρε το όνομα του, η Γερμανία επικράτησε της Ολλανδίας με 3-2 και πήρε προβάδισμα για την 1η θέση του 3ου ομίλου στα προκριματικά του Euro 2020.

Η ομάδα του Γιόαχιμ Λεβ επικράτησε κατά κράτος αυτής του Ρόναλντ Κούμαν στα πρώτα 45 λεπτά, καταφέρνοντας να πάρει προβάδισμα 2 τερμάτων χάρη στα γκολ των Σανέ και Γκνάμπρι. Στο 15′ ο επιθετικός της Μάντσεστερ Σίτι βρέθηκε στην περιοχή των γηπεδούχων και εκμεταλλευόμενος ένα γλίστρημα του Ντε Λιχτ έκανε με ωραίο σουτ το 1-0 για την ομάδα του.

Στο 34′ ήταν η σειρά του επιθετικού της Μπάγερν Μονάχου να χριστεί σκόρερ και το έκανε με εντυπωσιακό τρόπο. Ο Γκνάμπρι με εξαιρετική ατομική ενέργεια ξεμαρκαρίστηκε στα όρια της περιοχής των Ολλανδών και με άπιαστο σουτ έδωσε αέρα 2 τερμάτων στα «πάντσερ».

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε τελείως διαφορετικά. Οι «οράνιε» μπήκαν αποφασισμένοι να ανατρέψουν την κατάσταση, και το πέτυχαν. Ο Ντε Λιχτ αρχικά στο 48′ μείωσε σε 1-2 με κεφαλιά, ενώ 15 λεπτά αργότερα, ο Ντεπάι έφερε το παιχνίδι στα ίσα με ωραίο συρτό σουτ.

Οι γηπεδούχοι συνέχιζαν να πιέζουν ώστε να βρουν το γκολ της νίκης, αυτό όμως δεν ήρθε ποτέ. Αντίθετα, στις καθυστερήσεις του αγώνα, η ομάδα του Γιόαχιμ Λεβ κατάφερε να φτάσει σε 3ο τέρμα, όταν ο Γκουντογκάν έκανε το γύρισμα από τα αριστερά και ο Σουλτς με ψύχραιμο πλασέ έκανε το 3-2, χαρίζοντας τη νίκη στην ομάδα του.

Την ίδια ώρα, το Βέλγιο πέρναγε από την έδρα της Κύπρου με 2-0, πετυχαίνοντας μία άκρως «επαγγελματική» νίκη.

Στην Λευκωσία, η ομάδα του Ρομπέρτο Μαρτίνεθ βρήκε δύο γρήγορα γκολ με τους Αζάρ στο 10′ και Μπατσουαγί στο 18′ και εν συνεχεία απλώς διατήρησε το υπέρ της σκορ μέχρι το τέλος.

Το συγκεκριμένο ματς, ήταν το «νούμερο» 100 για τον επιθετικό της Τσέλσι με το εθνόσημο και φρόντισε να το γιορτάσει με τον καλύτερο τρόπο, ανοίγοντας το δρόμο για τη νίκη της ομάδας του.

Αναλυτικά τα σημερινά αποτελέσματα

3ος Όμιλος

Βόρεια Ιρλανδία – Λευκορωσία 2-1

Ολλανδία – Γερμανία 2-3

7ος Όμιλος

Πολωνία – Λετονία 2-0

Σλοβενία – Σκόπια 1-1

9ος Όμιλος

Κύπρος – Βέλγιο 0-2

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ