Βοσνία – Ελλάδα 2-2

Βοσνία – Ελλάδα 2-2

Όρθια στη Ζένιτσα κόντρα στη Βοσνία η Εθνική (2-2), βγάζοντας εκπληκτική αντίδραση μετά το πρώτο κάκιστο 15λεπτο όταν και βρέθηκε να χάνει με 0-2 στο 15’. Ο Φορτούνης στο 64’ με πέναλτι και ο Κολοβός στο 85’ τα γκολ για την Ελλάδα που άξιζε ακόμη και τη νίκη.

Επιτέλους μια Εθνική με ψυχή, χαρακτήρα και αντίδραση! Μια τέτοια ομάδα είδαμε απόψε στη Βοσνία και έτσι το τελικό 2-2 που απέσπασε το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα ίσως ήταν και «φτωχό». Η Ελλάδα λίγο έλειψε να βιώσει ένα εφιαλτικό βράδυ καθώς από στο 15′ έχανε ήδη με 2-0, όμως η «μεταμόρφωση» της στο υπόλοιπο του ματς  ήταν εντυπωσιακή.

Ειδικά στο Β’ μέρος, όταν μετά και την αποβολή του Πιάνιτς οι παίκτες της «Γαλανόλευκης» κυριάρχησαν πλήρως απέναντι σε μια Βοσνία που έφτασε να κάνει καθυστερήσεις για να αποφύγει μέχρι και την ήττα.

Κορυφαίος ο Φορτούνης που κέρδισε το πέναλτι στο 64′, το οποίο εκτέλεσε ο ίδιος για τη μείωση του σκορ. Πρώτο γκολ για τον Κολοβό που πέρασε ως αλλαγή και χάρισε την ισοφάριση στο 85′. Εξαιρετικός και ο Ζέκα έκανε πολλά χιλιόμετρα, ενώ ήταν και ο δημιουργός του δεύτερου τέρματος. Πολύ καλή δουλειά από Παπασταθόπουλο και Σιόβα που «εξαφάνισαν» τον επικίνδυνο Τζέκο.

Στους 4 βαθμούς πλέον το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα μετά από δύο αγωνιστικές στους ομίλους για τα προκριματικά του Euro 2020. Με «ολική» μεταμόρφωση ειδικά στο Β΄ μέρος, η ομάδα του Αγγελου Αναστασιάδη πήρε μεγάλο αποτέλεσμα μέσα σε μια εχθρική έδρα απέναντι σε μια ομάδα που έχει τον ίδιο στόχο.

Φουλ της άμυνας από τον Αγγελο
Η ποιότητα του αποψινού αντιπάλου, σε συνδυασμό με την απουσία του Μήτρογλου οδήγησε τον Αγγελο Αναστασιάδη σε σχέση με το ματς του Λίχτενσταϊν τόσο όσον αφορά το σχήμα όσο και τα πρόσωπα. Ο ομοσπονδιακός τεχνικός του 4-2-3-1, πήγε σε ένα καθαρό 5-3-2 με τον Βλαχοδήμο στην εστία, τους Σιόβα, Παπασταθόπουλο και Κουρμπέλη μπροστά στην τριάδα από τον πορτιέρο της Μπενφίκα, ενώ στα άκρα αγωνίστηκαν οι Κούτρης (αριστερά) και Μπακάκης (δεξιά).

Από εκεί και πέρα στα χαφ έπαιξαν οι Μπουχαλάκης, Ζέκα και Σάμαρης, ενώ μπροστά στην ίδια ευθεία αγωνίστηκαν οι Δώνης και Φορτούνης.

«Κατηφόρα» και 2-0 στο 15’
Οπως αναφέρουμε και πιο πάνω το πρώτο 15λεπτο ήταν εφιαλτικό για την Εθνική. Η Βοσνία, έπιασε το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα από τον… λαιμό (οι ακραίοι Ντούλιεβιτς και Βίστσα έκαναν «πάρτι») και πριν προλάβουμε καλά – καλά να μπούμε στο κλίμα του ματς, το κοντέρ έγραφε ήδη 2-0! Και στα δύο γκολ έγιναν τραγικά λάθη από την άμυνα, αλλά και ο Βλαχοδήμος. Το 1-0 ήρθε στο 10’ όταν μετά από «κομπίνα» σε κόρνερ ο η ελληνική άμυνα επέτρεψε στο Βίστσα να σουτάρει δύο φορές μέσα από την περιοχή για σκοράρει τελικά.

Μόλις πέντε λεπτά αργότερα (15’) έγινε και το 2-0, όταν ο Πιάνιτς με αριστοτεχνική εκτέλεση φάουλ από 25 μέτρα εξέθεσε και πάλι την αμυντική μας λειτουργία. Τείχος δεν υπήρχε, ο Βλαχοδήμος έμεινε… άγαλμα και έτσι οι γηπεδούχοι απέκτησαν προβάδισμα δύο τερμάτων.

Περισσότερο πάντως η κακή εικόνα οφειλόταν στην Εθνική και όχι τόσο στο ότι οι Βόσνιοι είχαν πιάσει μια πολύ σπουδαία απόδοση. Έλλειψη ψυχραιμίας, κακές τοποθετήσεις, ασυνεννοησία στην άμυνα και ατομικά λάθη έδωσαν το δικαίωμα στους αντιπάλους να αποκτήσουν ένα τεράστιο προβάδισμα πριν καν τη συμπλήρωση 20 λεπτών. Κι αυτό παρά τον αμυντικό προσανατολισμό της 11άδας.

Στο υπόλοιπο του πρώτου μέρους και με τον Αγγελο να αλλάζει τη διάταξη σε 4-4-2 (ο Κουρμπέλης ανέβηκε στα χαφ, Μπουχαλάκης-Ζέκα στα άκρα), η Εθνική ισορρόπησε και σταμάτησε να μοιάζει με «σκορποχώρι». Κράτησε μπάλα, κέρδισε μέτρα στο γήπεδο βγήκε μπροστά (Φορτούνης, Μπουχαλάκης, Κούτρης και Δώνης ήταν δραστήριοι) προσπαθώντας να κάνει αισθητή την παρουσία της.

Η αλήθεια είναι ότι δεν έφτιαξε πολλές κλασικές φάσεις, είχε πάντως μια πολύ καλή στιγμή με τον Φορτούνη στο 22’ το σουτ του οποίου (μετά την πάσα του Μπακάκη), έφυγε άουτ.

Μασούρας αντί Μπουχαλάκη
Με την έναρξη του Β’ μέρους ο Μασούρας πέρασε αντί του Μπουχαλάκη για να παίξουμε πιο ορθολογικά το 4-4-2 και με περισσότερες αξιώσεις από τα άκρα που ως τότε δεν γινόταν.

«Κάθισαν» οι Βόσνιοι, τους τιμώρησε με δίλεπτο… τρόμου η Εθνική
Στο δεύτερο μέρος οι Βόσνιοι έδειξαν διάθεση να διαχειριστούν το προβάδισμα ασφαλείας που είχαν χτίσει από το πρώτο 15λεπτο. Ετσι «πάγωσαν» τον ρυθμό παίζοντας πολύ συντηρητικά καθώς… ξεμύτιζαν απο την περιοχή τους εξαιρετικά σπάνια.

Κι αυτό καθώς έβλεπαν ότι η «Γαλανόλευκη» αδυνατούσε να απειλήσει με αξιώσεις έχοντας φλύαρη κατοχή. Αυτή ήταν και η αλήθεια όμως η Εθνική άρχισε να το πιστεύει όταν στο δίλεπτο 64′-65′ ήρθαν τα πάνω κάτω!

Αρχικά στο 64′  Ο εκ των διακριθέντων Φορτούνης, κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή του από τον Σούνγιτς για να εκτελέσει ο ιδίως την εσχάτη των ποινών και να μειώσει σε 2-1! Οι οπαδοί της Βοσνίας άρχισαν να… ανησυχούν, οι λίγοι Ελληνες που βρέθηκαν στη Ζένιτσα να ελπίζουν, με την «παγωμάρα» των γηπεδούχων να εντείνεται στο 65′ όταν ο καλύτερος τους παίκτης (Πιάνιτς) αποβλήθηκε για «καρατιά» στον Ζέκα.

«Αφεντικό» η Ελλάδα, σε «τρικυμία» η Βοσνία
Πλέον ήμασταν 11 εναντίον 10 με τον Αναστασιάδη να ρίχνει στη μάχη και τον Κολοβό (67′), δίνοντας έτσι ακόμη μεγαλύτερη ώθηση στην επιθετική γραμμή της του. Η Εθνική πήρε την κατοχή, πίεσε έντονα τους γηπεδούχους που πλέον είχαν κλειστεί πίσω μαζικά. Λίγο έλειψε πάντως το να δεχθούμε και τρίτο γκολ (στο 69’ από σουτ Κολάσινατς), στη μοναδική πάντως μεγάλη φάση των αντιπάλων μας στο Β’ μέρος.

Ο Κολοβός «προειδοποίησε» με μεγάλη ευκαιρία στο 76’ και τελικά «σώπασε» τους Βόσνιους για τα καλά στο 85’, με εξαιρετική κεφαλιά μετά από σέντρα-διαβήτη του Ζέκα! Στον λίγο χρόνο που απέμενε η Ελλάδα προσπάθησε για την ολική ανατροπή, την ώρα που ο Προσινέντσκι έκανε αλλαγές προσπαθώντας να σώσει την ισοπαλία για την ομάδα του.

Μια προσπάθεια του Δώνη και ένα καλό σουτ του Σάμαρη δεν είχαν ευτυχή κατάληξη, με την Ελλάδα πάντως να παίρνει ένα τεράστιο αποτέλεσμα στη Βοσνία.

Γκολ: 10’ Βίστσα, 15’ Πιάνιτς – 64πεν. Φορτούνης, 85’ Κολοβός
Κίτρινες: 92′ Κολάσινατς – 14′ Κουρμπέλης, 17′ Δώνης 
Κόκκινες: 65’ Πιάνιτς
Διαιτητής: Ντάνι Μάκελε

ΒΟΣΝΙΑ: Σέχιτς,Μπίσακσιτς, Σούνγιτς, Ζουκάνοβιτς, Κολάσινατς, Τσίμιροτ (93’ Κρούνιτς), Μπέσιτς, Πιάνιτς, Ντούλγεβιτς (79’ Μιλόσεβιτς), Τζέκο (90’ Γκόγιακ), Βίσκα.

ΕΛΛΑΔΑ: Βλαχοδήμος, Μπακάκης (80’ Κουλούρης), Παπασταθόπουλος, Σιόβας, Κούτρης, Κουρμπέλης (67’ Κολοβός), Ζέκα, Μπουχαλάκης (46’ Mασούρας), Φορτούνης, Δώνης, Σάμαρης.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ