Φαν’τ Σιπ: «Ευκαιρία να μου αποδείξουν ποιους θα υπολογίζω για το Μουντιάλ του 2022»

Φαν’τ Σιπ: «Ευκαιρία να μου αποδείξουν ποιους θα υπολογίζω για το Μουντιάλ του 2022»

Ο Τζον Φαν'τ Σιπ μίλησε για την ήττα από την Ιταλία και τον τρόπο που ήρθε, για το ματς με τη Βοσνία, αλλά και για τη μεγάλη ευκαιρία που έχουν οι διεθνείς να δείξουν αν μπορεί να τους υπολογίζει ενόψει Κατάρ.

Ο Τζον Φαν’τ Σιπ στη συνέντευξη Τύπου ενόψει της Βοσνίας τόνισε πως περιμένει βελτίωση στο κομμάτι της κατοχής της μπάλας, υπογραμμίζοντας ότι αυτά τα ματς αποτελούν ευκαιρία για όλους στο μελλοντικό πλάνο, με στόχο το Μουντιάλ του 2022.

Αναλυτικά όσα είπε ο Τζον Φαν’τ Σιπ στη συνέντευξη Τύπου ενόψει της αυριανής αναμέτρησης με τη Βοσνία:

Για το τι περιμένει στο αυριανό ματς: «Οι δύο ομάδες επιδιώκουν διαφορετικά πράγματα. Η Βοσνία ακόμα παίζει την πρόκρισή της μετά τη νίκη επί της Φινλανδίας. Εμείς παίζουμε με στόχο να δημιουργήσουμε κάτι νέο ξανά. Κάναμε ένα βήμα κόντρα στην Ιταλία. Δείξαμε καλά σημάδια, υπήρχε αμυντική πειθαρχία, τα παιδιά αλληλοϋποστηρίζονταν μέσα στο γήπεδο και θα προσπαθήσουμε να πετύχουμε μια ισορροπία μεταξύ άμυνας και κατοχής της μπάλας και να κοιτάξουμε να δυσκολέψουμε τη ζωή της ομάδας της Βοσνίας όσο περισσότερο γίνεται».

Για το αν θα πρέπει να περιμένουμε μια ομάδα με πρωτοβουλίες και κατοχή μπάλας ή ένα πλάνο στο στυλ του αγώνα με την Ιταλία: «Κάθε ματς είναι διαφορετικό. Αντιμετωπίσαμε την Ιταλία που ήταν πρώτη στον όμιλο και έχει προκριθεί στην τελική φάση του Euro. Παίξαμε πολύ καλά. Η ομάδα λειτούργησε καλά ανασταλτικά και είχε και ευκαιρίες να σκοράρει. Κάναμε καλή δουλειά στον αγωνιστικό χώρο και κρατάμε πράγματα από αυτό το παιχνίδι. Αύριο θέλουμε να μεταφέρουμε τα καλά σημεία που δείξαμε με την Ιταλία. Θα πω στους παίκτες μου να έχουμε περισσότερο την μπάλα στα πόδια μας γιατί είναι καλοί παίκτες. Δείξαμε και στο παιχνίδι με την Ιταλία ότι υπάρχει ένας συλλογικός αμυντικός τρόπος λειτουργίας και θα επιδιώξουμε να κρατήσουμε περισσότερο την μπάλα στα πόδια μας στο αυριανό ματς για να πάρουμε ένα καλό αποτέλεσμα».

Για την επιλογή του Πασχαλάκη στην ενδεκάδα με την Ιταλία, για τη θέση του Μπακασέτα στο γήπεδο και αν σκέφτεται να δημιουργήσει έναν συγκεκριμένο κορμό στην Εθνική: «Ξεκινώντας με τον Πασχαλάκη, τον γνωρίζαμε από τα δύο πρώτα ματς. Έχει προσωπικότητα, δεν έπαιξε τα δύο τελευταία ματς με τον ΠΑΟΚ και θέλαμε να δούμε και τον Διούδη από τον Παναθηναϊκό. Στην προπόνηση όμως είχε απίστευτη ενέργεια, μας εξέπληξε όλους. Ο Βλαχοδήμος είχε και ένα μικρό πρόβλημα και πάντα κοιτάμε τη συνολική εικόνα. Όταν έρχονται τα παιδιά στην Εθνική δεν πρέπει να έρχονται για διακοπές, πρέπει να δίνουν το 100% στην προπόνηση. Έχω πει ότι χρησιμοποιώ τα ματς αυτά για να δω παίκτες και να οικοδομήσω μία ομάδα.

Είναι ευκαιρία και για τα παιδιά να δείξουν τι μπορούν να κάνουν και ότι μπορούν να συμπεριληφθούν στην ομάδα για το πλάνο Κατάρ. Μας εξέπληξε στις προπονήσεις ο Τάσος, δεν κοιτάζω έναν ποδοσφαιριστή μόνο στον αγώνα αλλά και στις προπονήσεις. Κοιτάζω τη συνολική εικόνα που μου δίνουν τα παιδιά. Θέλουμε να φτιάξουμε ένα συγκεκριμένο στιλ παιχνιδιού. Θέλω να δω ποιοι θα είναι στην καλύτερη δυνατή κατάσταση. Δεν υπάρχουν μόνο 11 ποδοσφαιριστές, υπάρχουν 25 που πρέπει να αποδείξουν ότι θέλουν να παίζουν με το εθνόσημο».

Για τα πειθαρχικά παραπτώματα: «Υπάρχουν κανόνες τους οποίους οι ποδοσφαιριστές τους συνηθίζουν. Όλα τα παιδιά γνωρίζουν τους κανόνες. Με βάση τον κανόνα πρέπει κάποιες φορές να επιβληθεί κάποια τιμωρία. Έκανε ένα λάθος ο Φετφατζίδης και του επιβλήθηκε μία τιμωρία. Κάνουμε όσα πρέπει να κάνουμε και δεν πρέπει να συμβεί ξανά ένα λάθος. Λάθη γίνονται και μαθαίνουμε όλοι από αυτά. Ο Φετφατζίδης τώρα είναι με την ομάδα και άρα ως μη γενόμενο».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ