Η Ελλάδα 2-1 τη Βοσνία, πρώτη νίκη για Φαν’τ Σιπ

Η Ελλάδα 2-1 τη Βοσνία, πρώτη νίκη για Φαν’τ Σιπ

Επιστρέφοντας στις θετικές εμφανίσεις μετά από αρκετό καιρό, η Ελλάδα έπαιξε καλό ποδόσφαιρο και νίκησε 2-1 τη Βοσνία, στερώντας της τις πιθανότητες για πρόκριση στο Euro 2020. Ο Παυλίδης το 1-0, από αυτογκόλ του Κοβάτσεβιτς μετά από ενέργεια του Φετφατζίδη το 2-1.

Χρειάστηκε να αποκλειστεί μαθηματικά, να γίνει άνω-κάτω στα αποδυτήρια, το ρόστερ να μεταβληθεί ριζικά και να αλλάξει ο προπονητής, καθώς και ο κόσμος να δείξει το μικρότερο ενδιαφέρον από ποτέ, μέχρι η Ελλάδα να παίξει με διάθεση στα προκριματικά του Euro 2020. Σε συνέχεια της ενθαρρυντικής εμφάνισης με την Ιταλία, αυτή τη φορά νίκησε 2-1 τη Βοσνία στο άδειο ΟΑΚΑ και δημιούργησε προσδοκίες για ακόμα μεγαλύτερη βελτίωση.

Βέβαια, η πραγματικότητα δεν πρέπει να ξεγελά. Ναι μεν η Ελλάδα νίκησε και έπαιξε καλό ποδόσφαιρο, ωστόσο αυτή την εποχή δεν έχει καμία πίεση για την επίτευξη ενός στόχου, κανένας δεν περιμένει τίποτα από αυτή και ο αντίπαλος της παρότι έχει ποιότητα, δεν πολέμησε με πάθος για το αποτέλεσμα. Γιατί η Βοσνία χρειαζόταν το «διπλό» για να διατηρηθεί στη διεκδίκηση της απ’ ευθείας πρόκρισης στο Euro 2020, ωστόσο δεν έπεισε ότι ήρθε στην Αθήνα για να τα δώσει όλα.

Αυτή η νίκη ήταν η πρώτη για τον Τζον Φαν’τ Σιπ από τη μέρα που ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της Ελλάδας. Ο Ολλανδός έχει παρουσίασε ένα σύνολο που έκανε σωστά τα βασικά, κατένειμε τους ρόλους και βρήκε συνδυασμούς από τους μεσοεπιθετικούς του. Επίσης, έπεισε τους παίκτες που κάλεσε να τα δώσουν όλα και δεν υπήρχε η απάθεια των προηγούμενων μηνών. Βέβαια, αυτό δεν σημαίνει ότι ο Ολλανδός δεν έχει και τις ανορθογραφίες του. Η επιμονή στον ντεφορμέ Πασχαλάκη ή η «βάφτιση» του Σταφυλίδη ως στόπερ, σε ματς με πιο υψηλή επικινδυνότητα θα κοστίσουν.

Κορυφαίοι για την Εθνική ήταν ο σκόρερ Παυλίδης και οι Λημνιός, Μπακασέτας και Μασούρας, ενώ ο Μάνταλος ήταν θετικός στο πρώτο ημίχρονο. Με πολλές προωθήσεις οι Γιαννούλης και Μπακάκης, ενώ οι Γαλανόπουλος και Κουρμπέλης κέρδισαν τις μονομαχίες στη μεσαία γραμμή και περιόρισαν τον Πιάνιτς.

Η Ελλάδα προηγήθηκε στο 30′, όταν ο Παυλίδης υποδέχτηκε την πάσα του Μάνταλου στην περιοχή, «άδειασε» τον αντίπαλο του και πλάσαρε ιδανικά. Η Βοσνία κατάφερε να ισοφαρίσει στη μοναδική σοβαρή επίσκεψη της στην περιοχή του Πασχαλάκη, όταν στο 36′ ο Κολάσινατς πήρε τη μπάλα από αριστερά και έκανε τη σέντρα και στη μικρή περιοχή ο αφύλακτος Γκόιακ έσπρωξε τη μπάλα στα δίχτυα. Η Ελλάδα είχε τον έλεγχο μέχρι το τέλος αλλά άργησε να βρει το δεύτερο γκολ… Έπρεπε να φτάσει το 88′, να μπει ο αποκλεισμένος στο προηγούμενο ματς Φετφατζίδης για να δώσει τη λύση, κάνοντας μία ατομική προσπάθεια από δεξιά και σεντράροντας και ο Κοβάτσεβιτς στην προσπάθεια του να απομακρύνει έστειλε τη μπάλα στην εστία της πατρίδας του.

Πριν το αυτογκόλ, η Ελλάδα είχε και δύο δοκάρια, ένα με τον Μασούρα στο 60′ και ένα με τον Σταφυλίδη στο 76′. Ο πρώτος πλάσαρε από κοντινή απόσταση, ενώ ο δεύτερος απείλησε με μακρινό σουτ. Η κατοχή ήταν μοιρασμένη μεταξύ των δύο ομάδων, όμως η διαφορά στην επιθετικότητα φαίνεται στις τελικές, στις οποίες η Ελλάδα είχε 16 έναντι 3 της Βοσνίας.

Δείτε το γκολ του Παυλίδη και την ισοφάριση της Βοσνίας.

ΕΛΛΑΔΑ: Πασχαλάκης, Μπακάκης, Χατζηδιάκος, Σταφυλίδης, Γιαννούλης, Κουρμπέλης, Γαλανόπουλος, Λημνιός (83’ Φετφατζίδης), Μπακασέτας, Μάνταλος (60’ Μασούρας), Παυλίδης (70’ Κουλούρης).

ΒΟΣΝΙΑ: Σέχιτς, Μπίτσακτσιτς, Κβρζιτς, Σάριτς (63’ Ντούλιεβιτς), Κοβάσεβιτς, Τσίμιροτ (46’ Γιάγιαλο), Πιάνιτς, Κολάσινατς, Χόντζιτς (71’ Μπάιτς), Χαΐροβιτς, Γκόιακ.

Το «κλειδί»: Από τον αποκλεισμό του από την αποστολή της Εθνικής στο ματς με την Ιταλία για πειθαρχικό παράπτωμα, ο Γιάννης Φετφατζίδης έδωσε τη νίκη με τη Βοσνία. Στην πρώτη ουσιαστική επαφή του με τη μπάλα, έκανε την ατομική ενέργεια του από δεξιά και προκάλεσε το αυτογκόλ του Κοβάτσεβιτς.

Το «δεκάρι»: «Δεκάρι» στην κυριολεξία, ο Τάσος Μπακασέτας πήγε πολύ καλά στο οργανωτικό κομμάτι. Πέρασε πάσες, συνδυάστηκε με τους μεσοεπιθετικούς, απείλησε με μακρινά σουτ και είχε δοκάρι.

Γιατί κόουτς; Ναι μεν ο Τζον Φαν’τ Σιπ πιστώνεται την αντίδραση που δείχνει η Εθνική ομάδα, όμως από την άλλη συνεχίζει τα ακατανόητα πειράματα, όμως τη χρησιμοποίηση του Σταφυλίδη στο κέντρο της άμυνας. Σε ένα ματς με μεγαλύτερη πίεση, αυτό το σχήμα δεν θα έβγαινε.

Στον πάγκο: Ο Μιραλέμ Πιάνιτς είναι ένας από τους πιο ποιοτικούς χαφ στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο, αλλά στο ΟΑΚΑ ήταν μία απλή αναφορά στο φύλλο αγώνα. Δεν βοήθησε καθόλου τη Βοσνία, ούτε καν με τις εκτελέσεις του στις στατικές φάσεις.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ