EURO 2020: Λυτρωτής Ίτεν στέλνει την Ελβετία στο Euro, «τελικός» το Ιρλανδία – Δανία

EURO 2020: Λυτρωτής Ίτεν στέλνει την Ελβετία στο Euro, «τελικός» το Ιρλανδία – Δανία

Η Ελβετία βρήκε γκολ... λύτρωσης απέναντι στη Γεωργία στο 77' και πάει στο Γιβραλτάρ για γιορτή πρόκρισης. 6-0 η Δανία το Γιβραλτάρ, αλλά θέλει αποτέλεσμα στην Ιρλανδία την τελευταία αγωνιστική.

Το θρίλερ στον 4ο όμιλο θα κρατήσει μέχρι το φινάλε. Η Ελβετία πανηγυρίζει ήδη την πρόκρισή της στο Euro, αφού θα πρέπει να γίνει ένα ποδοσφαιρικό… θαύμα για να μείνει εκτός, μιας και την τελευταία αγωνιστική αγωνίζεται απέναντι στο Γιβραλτάρ, την ίδια ώρα που η πρωτοπόρος Δανία θα δίνει μάχη πρόκρισης στην Ιρλανδία που θέλει μονάχα τη νίκη για να της… κλέψει την πρόκριση στο νήμα.

Ας τα πάρουμε απ’ την αρχή. Οι Ελβετοί ήθελαν μόνο νίκη απέναντι στη Γεωργία για να την αφήσουν οριστικά εκτός… κόλπου και να ξεπεράσουν την Ιρλανδία. Και ουσιαστικά να πάρουν την πρόκριση, αφού σε τρεις μέρες θα παίξουν με το αδύναμο Γιβραλτάρ. Πίεσαν, έχασαν ευκαιρίες, αγχώθηκαν, αλλά μια κεφαλιά του Ίτεν στο 77′ έφερε τη λύτρωση. 1-0, που έμεινε μέχρι το φινάλε παρά το άγχος και πανηγύρια στο φινάλε με τον κόσμο τους. Προεόρτια για την ακρίβεια, μιας και μένει ακόμα ένα ενενηντάλεπτο, που αναμένεται να είναι γιορτινό.

Την ίδια ώρα, η Δανία φιλοδώρησε με έξι γκολ το Γιβραλτάρ, παρέμεινε στην κορυφή με 15 βαθμούς, όμως για εκείνη τα πράγματα δεν τελείωσαν ακόμα. Την τελευταία αγωνιστική οι Δανοί θα παίξουν στην Ιρλανδία σε ματς… τελικό. Οι Ιρλανδοί έχουν 12 βαθμούς, το πρώτο ματς στην Κοπεγχάγη είχε τελειώσει 1-1, κάτι που σημαίνει πως η Ιρλανδία θέλει νίκη για να περάσει εκείνη στο Euro στην ισοβαθμία, με τους Δανούς να πηγαίνουν για δύο αποτελέσματα.

Το πανόραμα του 4ου ομίλου:

Δανία – Γιβραλτάρ 6-0

(12’, 64’ Σκοβ, 47’ Γκίτγαερ, 51’ Μπρέιθγουέιτ, 85’, 94’ Έρικσεν)

Ελβετία – Γεωργία 1-0

(77’ Ιτέν)

Η βαθμολογία:

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ