Άνετη πρόκριση για Κοπεγχάγη, καθάρισε στο τέλος η Σαχτάρ (vids)

Άνετη πρόκριση για Κοπεγχάγη, καθάρισε στο τέλος η Σαχτάρ (vids)

Η Κοπεγχάγη πήρε την πρόκριση για τους «8» του Europa League, επικρατώντας 3-0 της Μπασακσεχίρ (ανατρέποντας το 1-0 του πρώτου ματς), ενώ προκρίθηκε και η Σαχτάρ Ντόντετσκ που επικράτησε με το ίδιο σκορ (3-0) της Βόλσφμπουργκ.

Την πρόκριση στο Final 8 του Europa League πανηγύρισε η Κοπεγχάγη, η οποία ανέτρεψε το σκορ του πρώτου αγώνα απέναντι στην Μπασκακσεχίρ, και πήρε τη νίκη στον επαναληπτικό με 3-0.

Το εισιτήριο για την επόμενη φάση πήρε και η Σαχτάρ Ντόνετσκ που νίκησε 3-0 τη Βόλσφμπουργκ στην Ουκρανία και προκρίθηκε με συνολικό σκορ 5-1.

Η Κοπεγχάγη θα αντιμετωπίσει τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στα προημιτελικά, ενώ η Σαχτάρ θα βρει μπροστά της τον νικητή του ζευγαριού Βασιλεία-Άιντραχτ.

Κοπεγχάγη-Μπασκακσεχίρ 3-0 (0-1)

Στο «Τέλια Πάρκεν» της Δανίας, η Κοπεγχάγη έκανε… πάρτι πρόκρισης απέναντι στη Μπασακσεχίρ. Παρότι οι Τούρκοι είχαν κερδίσει 1-0 στο πρώτο ματς, η ομάδα του Κάρλος Ζέκα έκανε την ανατροπή και πήρε πανηγυρικά την πρόκριση για την επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Μόλις στο 4ο λεπτό ο Βιντ άνοιξε το σκορ για τους γηπεδούχους, οι οποίοι έχασαν αρκετές ευκαιρίες στο πρώτο μέρος για να πετύχουν κι άλλα γκολ με τους Φαλκ (13′) και Βιντ (24′).

Μπορεί να μην το πέτυχαν στο πρώτο μέρος, αλλά στο 52ο λεπτό ο Βιντ έκανε το 2-0 από το σημείο του πέναλτι και έδωσε σημαντικό προβάδισμα στην ομάδα του.

Ο Φαλκ «σφράγισε» τη νίκη στο 62ο λεπτό, διαμορφώνοντας το τελικό 3-0.

ΚΟΠΕΓΧΑΓΗ: Γιόνσον, Βαρέλα, Νέλσον, Μπίελαντ, Μποΐλεσεν (69’ Μπένγκτσον), Μουντραζία (54’ Στέιτζ), Ζέκα, Μπίελ (84’ Οβιέδο), Βιντ, Φαλκ (84’ Μπάρτολετς), Κάουφμαν (54’ Νταραμί)

ΜΠΑΣΑΚΣΕΧΙΡ: Γκιουνόκ, Καϊσαρά, Σκρτελ, Επουρεάουνου, Κλισί, Καχβετσί (71’ Οζκάν), Τεκντεμίρ (54’ Ελία), Τοπάλ (54’ Άλεκσιτς), Μπα, Κριβελί (79’ Γκούλντμπραντσεν), Βίστσα

Σαχτάρ Ντόνετσκ-Βόλσφμπουργκ (2-1)

Η Σαχτάρ Ντόνετσκ, που είχε κερδίσει τη Βόλσφμπουργκ στη Γερμανία στο πρώτο παιχνίδι με 2-1, επικράτησε και στη ρεβάνς του «Ολιμπίσκι» με 3-0, παίρνοντας και εκείνη το εισιτήριο για τους «8» του Europa League.

Οι Ουκρανοί αποδείχτηκαν ανώτεροι και στο δεύτερο παιχνίδι μεταξύ των δύο ομάδων, σκόραραν τρία γκολ σε 5 λεπτά και έδωσαν θριαμβευτικό χαρακτήρα στην πρόκρισή τους.

Τα γκολ της Σαχτάρ ήρθαν στο τέλος του παιχνιδιού από τους Μοράες (89′, 90+3) και Σόλομον (90+1′).

Αμφότερες οι ομάδες ολοκλήρωσαν το ματς με δέκα παίκτες καθώς αποβλήθηκε ο Κοτσολάβα στο 68ο λεπτό για τη Σαχτάρ και ο Μπρουκς στο 70ό λεπτό για τη Βόλσφμπουργκ.

ΣΑΧΤΑΡ: Πιάτοβ, Ματβιγένκο, Κριβτσόβ, Ντοντό, Κοτσολάβα, Στεπανένκο, Μάρκος Αντόνιο (74’ Κοβαλένκο), Πάτρικ, Μάρλος (77’ Σόλομον), Τάισον (86’ Κονοπλιάνκα), Μοράες

ΒΟΛΦΣΜΠΟΥΡΓΚ: Κάστελς, Πόνγκρατσιτς, Τισεράν, Μπρουκς, Μπρέκαλο (76’ Γκιλαβογκί), Ρουσιγιόν (83’ Κλάους), Σλάγκερ, Άρνολντ, Γκίντσεκ (61’ Μαρμούς), Βίκτορ, Βέγκχορστ

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ