Αυτή είναι η τελευταία ήττα του Ολυμπιακού στην Ευρώπη που σήμανε πρόκριση (vids)

Αυτή είναι η τελευταία ήττα του Ολυμπιακού στην Ευρώπη που σήμανε πρόκριση (vids)

Ο Ολυμπιακός γνώρισε «γλυκιά» ήττα στην Ολλανδία από την Αϊντχόφεν και προκρίθηκε στους «16» του Europa League, με την τελευταία φορά που συνέβη κάτι ανάλογο να είναι το μακρινό 1982 απέναντι στην Έστερ.

Ο Ολυμπιακός πανηγύρισε μια θρυλική πρόκριση στο Phillips Stadion κόντρα στην Αϊντχόφεν παρά το γεγονός ότι ηττήθηκε με 2-1 από την ολλανδική ομάδα. Οι ερυθρόλευκοι λυτρώθηκαν από τον Αχμέντ Χασάν και την προβολή του στο 88ο λεπτό του ματς, ο οποίος μείωσε σε 2-1 και σε συνάρτηση με το σκορ του πρώτου αγώνα (4-2) έδωσε την δεύτερη συνεχόμενη πρόκριση στους «16» του Europa League για την ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς, με τους παίκτες και το σταφ των Πειραιωτών να ξεσπάει σε έξαλλους πανηγυρισμούς.

Ο Ολυμπιακός λοιπόν υπερασπίστηκε το σκορ του ματς στο Καραϊσκάκη, παρότι χρειάστηκε το τέρμα του Αιγύπτιου φορ για να μην αποκλειστεί, με την τελευταία φορά που προκρίνεται με ήττα να χρονολογείται πολύ πολύ πίσω. Πιο συγκεκριμένα, οι ερυθρόλευκοι είχαν 39 χρόνια να γευτούν «γλυκιά» ήττα στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, ήττα που σήμανε και πρόκριση σε επόμενη φάση είτε του Champions League (Κυπέλλου Πρωταθλητριών), είτε του Europa League (Κύπελλο UEFA, Κύπελλο Εκθέσεων).

Η τελευταία λοιπόν πρόκριση του Ολυμπιακού είναι στις 28 Σεπτεμβρίου του 1982, όταν οι ερυθρόλευκοι πέταξαν εκτός Κυπέλλου Πρωταθλητριών την Έστερς από τη Σουηδία. Τότε οι δυο ομάδες κοντραρίστηκαν στον πρώτο γύρο της διοργάνωσης και ο Ολυμπιακός είχε επικρατήσει στο πρώτο ματς στην Ελλάδα με 2-0 στις 15/9/1982. Στη ρεβάνς στη Σουηδία γνώρισε την ήττα με 1-0, αλλά είχε τη συνολική διαφορά τερμάτων και απέκλεισε την Έστερς συνεχίζοντας στον δεύτερο γύρο του Κυπέλλου Πρωταθλητριών.

Η τελευταία πρόκριση με ήττα για τον Ολυμπιακό:

Το πρώτο ματς στην Ελλάδα:

Η απίστευτη πρόκριση στην Ολλανδία επί της Αϊντχόφεν:

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ