Άρσεναλ : «Δύναμη της Ατλέτικο, ότι δεν έχει προφανείς αδυναμίες» δήλωσε ο Βενγκέρ

Άρσεναλ : «Δύναμη της Ατλέτικο, ότι δεν έχει προφανείς αδυναμίες» δήλωσε ο Βενγκέρ

Λίγες ώρες πριν το μεγάλο παιχνίδι μεταξύ της Άρσεναλ και της Ατλέτικο Μαδρίτης, οι Αρσέν Βενγκέρ και Ντάνι Γουέλμπεκ έκαναν δηλώσεις στην καθιερωμένη συνέντευξη τύπου.

Λίγες ώρες πριν το μεγάλο παιχνίδι μεταξύ της Άρσεναλ και της Ατλέτικο Μαδρίτης, οι Αρσέν Βενγκέρ και Ντάνι Γουέλμπεκ έκαναν δηλώσεις στην καθιερωμένη συνέντευξη τύπου.

Ο Αρσέν Βενγκέρ απάντησε σε πολλές ερωτήσεις, αρκετές εκ των οποίων αφορούσαν το αντίο από τον πάγκο των Gunners, όμως με τις απαντήσεις του έδειξε πως σε καμία περίπτωση δε στέκεται σε αυτό.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για το ότι η Ατλέτικο δεν έχει ηττηθεί στην έδρα της το 2018: «Οι κανόνες στην Ευρώπη κάνουν το εκτός έδρας γκολ πολύ δυνατό. Γιαυτό όταν παίζεις το πρώτο παιχνίδι στην έδρα σου είσαι σε λίγο δύσκολη ψυχολογική κατάσταση γιατί ξέρεις ότι πρέπει να σκοράρεις αλλά επίσης κάθε γκολ που δέχεσαι, μπορεί να είναι ένα μεγάλο χάντικαπ».

Για τις ικανότητες της Ατλέτικο: «Θα έλεγα ότι μια από τις δυνάμεις της είναι ότι δεν έχει προφανείς αδυναμίες. Είναι μια πολύ αποτελεσματική ομάδα, που μπορεί να εκμεταλλευτεί κάθε λάθος του αντιπάλου».

Αν το τρόπαιο του Europa League θα είναι η πιο όμορφη στιγμή για αυτόν: «Δεν ξέρω. Αυτή τη στιγμή δεν κοιτάω τον εαυτό μου, απλά θέλω να τα πάμε καλά. Θέλω να κερδίσω, θέλω να συνεχίσω αυτό που έκανα όλη μου τη ζωή, δηλαδή να προσπαθώ να κερδίσω το επόμενο παιχνίδι. Το επόμενο παιχνίδι είναι με την Ατλέτικο και μετά με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και θέλω να προσπαθήσω να τα κερδίσω. Αυτό είναι που κάνω. Οι άνθρωποι θυμούνται μόνο αυτά που θέλουν και πρέπει να το αποδεχτείς».

Για το αν ενδεχόμενη αποτυχία στο Europa Lague θα κάνει κακό στο κλίμα: «Ναι φυσικά, αλλά είναι μέρος του παιχνιδιού. Δε θα εμποδίσει τον κόσμο από το να καταλάβει αυτό που έχω πει τόσες φορές. Το να καταφέρνεις να είσαι στο Τσάμπιονς Λιγκ για 20 συνεχόμενα χρόνια, δεν είναι τόσο από όσο φαίνεται. Παρόλα αυτά, επειδή ενδεχόμενη αποτυχία θα κάνει κακό στο κλίμα, θα τα δώσουμε όλα ώστε να προκριθούμε στον τελικό».

Για το αν πιστεύει στο καλό τέλος των παραμυθιών:«Θέλω να το πιστεύω για τους παίκτες, ώστε να πετύχω κάτι με αυτούς καθώς πιστεύω πως έχουν μεγάλη πνευματική ικανότητα. Η μεγαλύτερή μου ικανοποίηση θα είναι να πετύχω με τους παίκτες που έχω. Τους βλέπω πως συμπεριφέρονται όλη τη χρονιά και το αξίζουν.

Για το πόσο ένας Ευρωπαϊκός τίτλος θα επηρεάσει την κληρονομιά της Άρσεναλ: «Δεν ξέρω. Λέω πάντα πως ένας προπονητής έχει επιρροή σε 3 τομείς. Την διάσταση και τη δομή του συλλόγου, την επιρροή σε κάθε παίκτη ξεχωριστά και φυσικά στο στυλ παιχνιδιού και τα αποτελέσματα. Αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο θα παίξουμε. Αν μπορέσω να προσθέσω ένα Ευρωπαϊκό σε όσα έχω κάνει, θα είμαι πολύ χαρούμενος».

Σχετικά με το αν η ομάδα μπορεί να γίνει θρύλος: «Αυτό που θέλω να πω είναι ότι η ομάδα έχει ποιότητα. Πριν από δυο χρόνια τερματίσαμε δεύτεροι στο πρωτάθλημα, πέρσι συγκεντρώσαμε 75 βαθμούς και κατακτήσαμε το FA Cup, το Community Shield και φτάσαμε στον τελικό του League Cup. Είμαστε στα ημιτελικά του Europa League οπότε αυτοί οι παίκτες έχουν την ποιότητα και είμαι πεπεισμένος ότι μπορούμε να το δείξουμε στο τέλος της σεζόν. Είμαι αισιόδοξος για το μέλλον, με δυο ή τρεις προσθήκες, η ομάδα θα έχει την ποιότητα να παλέψει για τον τίτλο».

Σχετικά με το πως αισθάνεται για το παιχνίδι: «Είμαι συγκεντρωμένος. Στη δουλειά μας ένα μόνο πράγμα έχει σημασία. Το επόμενο παιχνίδι. Για αυτό λοιπόν είμαι συγκεντρωμένος.».

Για το αν οι τελευταίες μέρες ήτα σουρεαλιστικές: «Αυτή τη στιγμή όχι, γιατί κάνω τη δουλειά μου, μένω στη ρουτίνα μου και είμαι συγκεντρωμένος σε αυτά που έχω να κάνω καθημερινά. Προετοιμάζομαι καλά για το παιχνίδι. Πιστεύω ότι θα είναι σουρεαλιστικό για εμένα όταν δεν δουλεύω. Αυτή τη στιγμή δουλεύω όπως πάντα».

Για το αν έχει μετανιώσει για την απόφασή του: «Δεν είσαι ποτέ σίγουρος ότι κάνεις το σωστό, αλλά η ζωή είναι ενδιαφέρουσα γιατί έχει να αντιμετωπίσεις διαφορετικές καταστάσεις. Μέχρι τώρα, είχα μια ζωή γεμάτη από ξεχωριστές εμπειρίες. Μερικές ήταν πολύ δύσκολες να τις αποδεχθείς, αλλά πάντα το έκανα. Αυτή είναι ακόμα μια που σίγουρα θα αντιμετωπίσω μια μέρα.

Για το αν του φαίνεται παράξενο ότι ο κόσμος μιλάει για τον επόμενο προπονητή της Άρσεναλ: «Όχι, δεν είναι παράξενο για εμένα. Μπορώ να το καταλάβω. Ο κόσμος θέλει να ξέρει τι επιφυλάσσει το μέλλον. Για εμένα είναι απολύτως λογικό. Προσωπικά δε θα έχω καμία ανάμειξη».

Για το ότι ο Ντέιβιντ Ντιν θα δώσει τον αριθμό του σε πιθανούς εργοδότες: «Θα βρούνε τον αριθμό μου, μην ανησυχείτε! Ειλικρινά, δεν ξέρω τι θα κάνω. Θα ξεκουραστώ για λίγο; Πάντως θα επιστρέψω στη δουλειά, αυτό είναι σίγουρο. Η τιμή μου ήταν πάντα να δίνω τον καλύτερό μου εαυτό, μέχρι την τελευταία ημέρα του συμβολαίου μου. Αυτή τη στιγμή είμαι αφοσιωμένος σε αυτό. Αυτή τη στιγμή δεν είμαι σε θέση να συζητήσω τίποτε άλλο, από το να δώσω τον καλύτερό μου εαυτό για την Άρσεναλ.

Τέλος, για τη σχέση του με τον Άλεξ Φέργκιουσον: «Είμαστε φίλοι τώρα. Μιλήσαμε, αλλά θα κρατήσω κρυφά όσα μου είπε. Με κάλεσε χθες, οπότε πρέπει να τον καλέσω εγώ σήμερα».

Από την πλευρά των παικτών, στη συνέντευξη τύπου βρέθηκε ο Ντάνι Γουέλμπεκ, που τόνισε ότι «θα ήταν το κερασάκι στην τούρτα αν τον βλέπαμε να το σηκώνει».

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο επιθετικός της Άρσεναλ

«Πρέπει να πάρουμε θετικό αποτέλεσμα. Γνωρίζουμε ότι δεν τελειώνει τίποτα μετά το πρώτο παιχνίδι. Είναι δυο αγώνες, οπότε αν πάρουμε θετικό αποτέλεσμα, θα έχουμε κάνει το πρώτο βήμα για να βρεθούμε στον τελικό».

Για το αν οι παίκτες θέλουν να κατακτήσουν το τρόπαιο για τον Βενγκέρ: «Ναι. Όταν βρίσκεσαι στον ημιτελικό μιας Ευρωπαϊκής διοργάνωσης, δεν χρειάζεσαι τίποτε περισσότερο για να κερδίσεις το παιχνίδι. Ήθελα να κερδίσω πριν ο προπονητής ανακοινώσει την αποχώρησή του και θέλω να κερδίσω και μετά. Όλοι είμαστε αφοσιωμένοι στο να νικήσουμε, όμως προφανώς στο τέλος της διοργάνωσης θα ήταν το κερασάκι στην τούρτα αν βλέπαμε τον προπονητή να το σηκώνει».

Για το πως βλέπει τους Βενγκέρ και Φέργκιουσον: «Ήμουν αρκετά τυχερός που δούλεψα με δυο γίγαντες του παιχνιδιού. Έχω τεράστιο σεβασμό και στους δυο. Είμαι πολύ τυχερός που έπαιξα και για τους δυο».

Για τη συνέχεια χωρίς τον Βενγκέρ: «Θα είναι περίεργο. Προφανώς όταν ένας προπονητής φεύγει, κάθε σύλλογος αντιμετωπίζει αλλιώς την κατάσταση. Μακάρι να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση με τον σωστό τρόπο και μακάρι να προσπαθήσουμε να προχωρήσουμε μπροστά».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ