Μπέρνλι, Μίλαν… Ντιναμό

Μπέρνλι, Μίλαν… Ντιναμό

Ο Ολυμπιακός χρειάστηκε το καλοκαίρι να αποκλείσει τον πιο δύσκολο αντίπαλο που θα μπορούσε να βρεθεί εκείνη την στιγμή στον δρόμο, τον Δεκέμβριο να κάνει υπέρβαση και τώρα στο Κίεβο να δείξει έτοιμος για ένα τεράστιο διπλό.

Η ευρωπαϊκή πορεία του Ολυμπιακού μέχρι το Κίεβο, που θα διεκδικήσει την πρόκριση στους «16» του Γιουρόπα Λιγκ και το δικαίωμα να συνεχίσει να ονειρεύεται, χαρακτηρίζεται έως τώρα από συνεχόμενες υπερβάσεις.

Μια εντελώς νέα ομάδα με νέο προπονητή και νέο αγωνιστικό προσανατολισμό εμφανίστηκε στις αρχές Αύγουστο στο γήπεδο για να αντιμετωπίσει αρχικά την Λουκέρνη.

Δεν ήταν και η καλύτερη δυνατή κλήρωση, ο Ολυμπιακός όμως μετέτρεψε δύο δύσκολα ματς σε περιπάτους. Με μια νέα 11αδα σχεδόν στο σύνολο της ο Ολυμπιακός συνέχισε βρίσκοντας απέναντι του την έκπληξη της περσινής Πρέμιερ Λιγκ.

Η Μπέρνλι στον δρόμο για την είσοδο στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ ήταν ο πιο δύσκολος αντίπαλος που θα μπορούσε να φέρει η κληρωτίδα στον Ολυμπιακό που ήταν από την αρχή των προκριματικών στους ισχυρούς.

Στα τέλη του Αυγούστου ο Ολυμπιακός χρειάστηκε να κάνει μια μικρή υπέρβαση για το διάστημα που κλήθηκε να αντιμετωπίσει τους Άγγλους.

Λίγους μήνες αργότερα ο Ολυμπιακός έκανε την πραγματική υπέρβαση με όλη την σημασία της λέξης. Με την ιστορική πρόκριση επί της Μίλαν τον Δεκέμβριο και το εντυπωσιακό 3-1 στο Καραϊσκάκη που είναι ήδη πλάι στις τεράστιες νίκες που έχει κάνει ο Ολυμπιακός στο γήπεδο του.

Για να φτάσει ο Ολυμπιακός μέχρι το Κίεβο χρειάστηκε να φτάσει στο ζενίθ των δυνατοτήτων του σε δύσκολες περιόδους κάτω από πολύ δύσκολες ποδοσφαιρικές συνθήκες. Και όμως τα κατάφερε.

Ακόμη και το πρώτο ματς στο Καραϊσκάκη με τους Ουκρανούς τον έφερε η τύχη να το δώσει ανάμεσα στην Τούμπα που έπαιζε τις έτσι και αλλιώς λιγοστές ελπίδες για τον τίτλο και την ΑΕΚ που έπαιζε την δεύτερη θέση.

Τώρα στο Κίεβο μετά το 2-2 του Καραϊσκάκη ο Ολυμπιακός θα πρέπει να κάνει άλλη μια υπέρβαση. Ένα διπλό ιστορικό στην Ουκρανία. Για την ακρίβεια ένα ακόμη διπλό στην Ουκρανία, το τρίτο μετά την Τσερνομόρετς και την Μέταλιστ. Μπορεί να έχει απουσίες με σημαντικότερη αυτή του Λάζαρου, μπορεί δεδομένα να υπάρχει κούραση αφού είναι το τέταρτο σερί ματς μέσα σε 12 μέρες όμως ο Ολυμπιακός του Μαρτίνς μπορεί.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ