Europa League : Αυτές οι ομάδες έχουν προκριθεί, αυτές έχουν αποκλειστεί, αυτές θα παίξουν τα ρέστα τους

Europa League : Αυτές οι ομάδες έχουν προκριθεί, αυτές έχουν αποκλειστεί, αυτές θα παίξουν τα ρέστα τους

Το10.gr σας παρουσιάζει αναλυτικά όλα τα σενάρια πρόκρισης στη φάση των 32 του Europa League.

Η πέμπτη πράξη του φετινού Europa League (μετά τους τρεις προκριματικούς γύρους και τα play-off), αυτή της φάσης των ομίλων, ολοκληρώνεται σήμερα (7 Δεκεμβρίου) και to10.gr σας παρουσιάζει αναλυτικά όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τη δεύτερη τη τάξει διασυλλογική διοργάνωση.

Ποιες ομάδες έχουν ήδη προκριθεί, ποιες διεκδικούν τις εναπομείνασες οκτώ θέσεις των νοκ-άουτ, ποιες ήρθαν ως τρίτες από το Champions League και για ποιες αυτός θα είναι ο τελευταίος τους ευρωπαϊκός αγώνας τη φετινή σεζόν; Έχουμε όλες τις απαντήσεις…

Εικοσιτέσσερις είναι οι ομάδες που έχουν ήδη τσεκάρει το εισιτήριό τους για την επόμενη φάση της διοργάνωσης. Άρσεναλ, Αταλάντα, Μπράγκα, Ντινάμο Κιέβου, Στεάουα Βουκουρεστίου, Λάτσιο, Λιόν, Μίλαν, Νις, Έστερσουντ, Παρτιζάν Βελιγραδίου, Βικτόρια Πλζεν, Ρεάλ Σοσιεδάδ, Σάλτσμπουργκ, Βιγιαρεάλ, Ζενίτ είναι οι 16 ομάδες που έχουν ήδη προκριθεί μέσω της διαδικασίας των ομίλων.

Σε αυτές ήρθαν να προστεθούν ως τρίτες από τον όμιλο τους στο Champions League οι ΤΣΣΚΑ Μόσχας (9 βαθμούς), Ατλέτικο Μαδρίτης, Λειψία, Σπόρτινγκ Λισαβόνας (7 βαθμούς), Σπαρτάκ Μόσχας, Νάπολι (6 βαθμούς), Σέλτικ (3 βαθμούς) και Μπορούσια Ντόρτμουντ (2 βαθμούς), εκ των οποίων στην κλήρωση της Δευτέρας οι τέσσερις πρώτες θα πάνε στο γκρουπ των ισχυρών και οι τέσσερις τελευταίες σε αυτό των αδυνάτων.

https://twitter.com/EuropaLeague/status/938735170571653121

ΑΕΚ, Αστάνα, Αθλέτικ Μπιλμπάο, Αούστρια Βιέννης, ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ, Ερυθρός Αστέρας, Μπασακσεχίρρ, Κοπεγχάγη, Κολωνία, Κόνιασπορ, Λοκομοτίβ Μόσχας, Λουντογκόρετς, Μαρσέιγ, Σερίφ Τιράσπολ, Σλάβια Πράγας, Βιτόρια Γκιμαράες και Ζορία Λουχάνσκ είναι από την άλλη οι 17 σύλλογοι που διεκδικούν τις υπόλοιπες οκτώ θέσεις και για να τα καταφέρουν χρειάζονται νίκες ή/και συνδυασμούς αποτελεσμάτων.

Παράλληλα, τον τελευταίο τους ευρωπαϊκό αγώνα για την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο θα δώσουν Απόλλων Λεμεσού, Έβερτον, Χάποελ Μπερ-Σεβά, Χέρτα Βερολίνου, Χόφενχαϊμ, Λουγκάνο, Μακάμπι Τελ-Αβίβ, Ριέκα, Ρόσενμποργκ, Σκεντερμπέου, Βάρνταρ, Φίτεσε, Γιανγκ Μπόις, Ζλιν, Ζούλτε Βάρεγκεμ.

Πάμε να ρίξουμε όμως μια πιο αναλυτική ματιά στους δώδεκα ομίλους του φετινού Europa League και να αναλύσουμε τα πιθανά σενάρια πρόκρισης και αποκλεισμού για τις ομάδες που κυνηγούν αποτέλεσμα στην τελευταία αγωνιστική της φάσης των ομίλων.

Η τελευταία αγωνιστική: Βιγιαρεάλ – Μακάμπι Τελ-Αβίβ και Σλάβια Πράγας – Αστάνα

Βιγιαρεάλ: Έχει προκριθεί ως πρώτη.

Σλάβια Πράγας: Θα προκριθεί με νίκη ή ισοπαλία.

Αστάνα: Θα προκριθεί με νίκη.

Μακάμπι Τελ-Αβίβ: Έχει αποκλειστεί.

Η τελευταία αγωνιστική: Ντινάμο Κιέβου – Παρτιζάν και Γιανγκ Μπόις – Σκεντερμπέου

Ντινάμο Κιέβου: Έχει προκριθεί, θα πάρει την πρώτη θέση με νίκη ή ισοπαλία.

Παρτιζάν Βελιγραδίου: Έχει προκριθεί, θα πάρει την πρώτη θέση με νίκη.

Σκεντερμπέου: Έχει αποκλειστεί.

Γιανγκ Μπόις: Έχουν αποκλειστεί.

Η τελευταία αγωνιστική: Χόφενχαϊμ – Λουντογκόρετς και Μπασακσεχίρ – Μπράγκα

Μπράγκα: Έχει προκριθεί, θα πάρει την πρώτη θέση με νίκη ή αν η Λουντογκόρετς (έχει το πλεονέκτημα σε ισοβαθμία) δεν κερδίσει.

Λουντογκόρετς: Θα προκριθεί με ισοπαλία ή αν η Μπασακσεχίρ (έχει το πλεονέκτημα σε ισοβαθμία) δεν κερδίσει. Θα τερματίσει πρώτη αν κερδίσει και η Μπράγκα όχι.

Μπασακσεχίρ: Θα προκριθεί αν κερδίσει και η Λουντογκόρετς χάσει.

Χόφενχαϊμ: Έχει αποκλειστεί.

Η τελευταία αγωνιστική: Αούστρια Βιέννης – ΑΕΚ και Ριέκα – Μίλαν

Μίλαν: Έχει προκριθεί ως πρώτη.

ΑΕΚ: Θα προκριθεί με νίκη ή ισοπαλία.

Αούστρια Βιέννης: Θα προκριθεί αν κερδίσει (έχει το πλεονέκτημα σε ισοβαθμία τόσο με την ΑΕΚ όσο και με την Ριέκα).

Ριέκα: Έχει αποκλειστεί.

Η τελευταία αγωνιστική: Αταλάντα – Λιόν και Απόλλων Λεμεσού – Έβερτον

Αταλάντα και Λιόν: Έχουν προκριθεί. Ήρθαν ισόπαλες 1-1 στην Γαλλία, με 0-0 και 1-1 προκρίνονται οι Ιταλοί λόγω καλύτερης διαφοράς τερμάτων. Με οποιοδήποτε άλλη ισοπαλία θα προκριθούν οι Γάλλοι λόγω των εκτός έδρας γκολ.

Απόλλων Λεμεσού: Έχει αποκλειστεί.

Έβερτον: Έχει αποκλειστεί.

Η τελευταία αγωνιστική: Ζλιν – Λοκομοτίβ Μόσχας και Κοπεγχάχη – Σερίφ Τιράσπολ

Σερίφ Τιράσπολ: Θα προκριθεί αν έρθει ισοπαλία ή αν η Λοκομοτίβ χάσει. Αν η Σερίφ χάσει και η Λοκομοτίβ κερδίσει, θα τερματίσει κάτω από την Κοπεγχάγη καθώς θα μειονεκτεί στην ισοβαθμία. Αν η Σερίφ χάσει με δύο ή περισσότερα γκολ και το άλλο ματς έρθει ισόπαλο, θα μείνει εκτός σε τριπλή ισοβαθμία. Αν η Σερίφ χάσει με ένα γκολ και το άλλο ματς έρθει ισόπαλο, θα περάσει στην τριπλή ισοβαθμία λόγω καλύτερης επίθεσης.

Λοκομοτίβ Μόσχας: Θα προκριθεί με νίκη, αν έρθει ισόπαλη και το άλλο ματς λήξει με οποιοδήποτε σκορ εκτός από νίκη της Κοπεγχάγη με ένα γκολ και με προϋπόθεση να έχει πετύχει τουλάχιστον τέσσερα γκολ (πχ 5-4, 6-5) ή αν η Κοπεγχάγη δεν κερδίσει.

Κοπεγχάγη: Θα προκριθεί αν κερδίσει, εκτός αν κερδίσει 1-0, 2-1 ή 3-2 και το άλλο ματς έρθει ισόπαλο, καθώς θα μειονεκτεί στην τριπλή ισοβαθμία λόγω επίθεσης (ή στην διπλή ισοβαθμία αν κερδίσει 3-2).

Ζλιν: Έχει αποκλειστεί.

Η τελευταία αγωνιστική: Χάποελ Μπερ-Σεβά – Βικτόρια Πλζεν και Στεάουα Βουκουρεστίου – Λουγκάνο

Στεάουα Βουκουρεστίου: Έχει προκριθεί και θα τερματίσει πρώτη αν κερδίσει ή αν η Πλζεν δεν κερδίσει, λόγω υπερτερότητας σε ενδεχόμενο ισοβαθμίας.

Βικτόρια Πλζεν: Έχει προκριθεί λόγω υπερτερότητας σε ενδεχόμενη ισοβαθμόα με την Λουγκάνο και θα τερματίσει πρώτη αν κερδίσει και η Στεάουα Βουκουρεστίου όχι.

Λουγκάνο: Έχει αποκλειστεί.

Χάποελ Μπερ-Σεβά: Έχει αποκλειστεί.

Η τελευταία αγωνιστική: Ερυθρός Αστέρας – Κολωνία και Άρσεναλ – ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ

Άρσεναλ: Έχει προκριθεί ως πρώτη.

Κολωνία: Θα προκριθεί αν κερδίσει.

Ερυθρός Αστέρας: Θα προκριθεί αν κερδίσει ή με ισοπαλία αν η ΜΠΑΤΕ δεν καταφέρει να κερδίσει.

ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ: Θα προκριθεί αν κερδίσει και το άλλο ματς λήξει ισόπαλο.

Η τελευταία αγωνιστική: Μαρσέιγ – Σάλτσμπουργκ και Βιτόρια Γκιμαράες – Κόνιασπορ

Σάλτσμπουργκ: Έχει προκριθεί ως πρώτη.

Μαρσέιγ: Θα προκριθεί με ισοπαλία ή αν το άλλο ματς έρθει ισόπαλο. Υπερτερεί σε ισοβαθμία με την Κόνιασπορ, μειονεκτεί σε ισοβαθμία με την Γκιμαράες.

Κόνιασπορ: Θα προκριθεί αν κερδίσει και η Μαρσέιγ ηττηθεί.

Βιτόρια Γκιμαράες: Θα προκριθεί στην ισοβαθμία αν κερδίσει και η Μαρσέιγ ηττηθεί.

Η τελευταία αγωνιστική: Ζορία – Αθλέτικ Μπιλμπάο και Χέρτα Βερολίνου – Έστερσουντ

Έστερσουντ: Έχει προκριθεί και θα τερματίσει πρώτη αν κερδίσει ή αν η Ατλέτικο δεν τα καταφέρει.

Αθλέτικ Μπιλμπάο: Θα προκριθεί με ισοπαλία και θα πάρει την πρώτη θέση (έστω και σε ισοβαθμία) αν κερδίσει και η Έστερσουντ όχι.

Ζορία: Θα προκριθεί αν κερδίσει.

Χέρτα Βερολίνου: Έχει αποκλειστεί.

Η τελευταία αγωνιστική: Ζούλτε Βάρεγκεμ – Λάτσιο και Φίτεσε – Νις

Λάτσιο: Έχει προκριθεί ως πρώτη.

Νις: Έχει προκριθεί ως δεύτερη.

Ζούλτε Βάρεγκεμ: Έχει αποκλειστεί.

Φίτεσε: Έχει αποκλειστεί.

Η τελευταία αγωνιστική: Βάρνταρ – Ρόσενμποργκ και Ρεάλ Σοσιεδάδ – Ζενίτ

Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης: Έχει προκριθεί και θα πάρει την πρώτη θέση με μια ισοπαλία.

Ρεάλ Σοσιεδάδ: Έχει προκριθεί και θα τερματίσει πρώτη με νίκη.

Ρόσενμποργκ: Έχει αποκλειστεί.

Βάρνταρ: Έχει αποκλειστεί.

Η κλήρωση για τη φάση των 32 του Europa League θα λάβει χώρα το μεσημέρι (14:00) της Δευτέρας 11 Νοεμβρίου στη Νιόν. Στη μια γυάλα θα μπουν οι ομάδες που προκρίθηκαν ως πρώτες και οι τέσσερις καλύτερες τρίτες του Champions League (θα δώσουν τον πρώτο αγώνα εκτός έδρας) και στην άλλη αυτές που προκρίθηκαν ως δεύτερες και οι τέσσερις χειρότερες τρίτες του Champions League. Ζευγάρι στους 32 δεν θα μπορέσουν να αποτελέσουν ομάδες που ήταν στο ίδιο γκρουπ ή που προέρχονται από την ίδια χώρα.

Οι πρώτοι αγώνες θα διεξαχθούν στις 15 Φεβρουαρίου και οι ρεβάνς μια εβδομάδα αργότερα (22/2), ενώ θα ακολουθήσει η φάση των 16 (κλήρωση στις 23/2, αγώνες στις 8 και 15 Μαρτίου), οι προημιτελικοί (κλήρωση στις 16/3, αγώνες στις 5 και 12 Απριλίου), οι ημιτελικοί (κλήρωση στις 13/4 από όπου θα προκύψει και το μελλοντικό ζευγάρι του τελικού, αγώνες στις 26 Απριλίου και στις 3 Μαΐου) και ο μεγάλος τελικός στις 16 Μαΐου στο Ολιμπίκ Λιονάι.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ