Βαλένθια – Βιγιαρεάλ 2-0

Βαλένθια – Βιγιαρεάλ 2-0

Η Βαλένθια επικράτησε με 2-0 της Βιγιαρεάλ στο Μεστάγια, έκανε το 2/2 στον ισπανικό εμφύλιο και πήρε μια εμφατική πρόκριση στα ημιτελικά του Europa League.

Η Βαλένθια ήταν το μεγάλο φαβορί για την πρόκριση στα ημιτελικά του Europa League, μετά το 3-1 στον πρώτο αγώνα στην έδρα της Βιγιαρεάλ και το επιβεβαίωσε περίτρανα και στον επαναληπτικό.

Οι Νυχτερίδες με πρωταγωνιστή τον Τόνι Λάτο επικράτησαν με 2-0 στο Μεστάγια και σφράγισαν και τυπικά το εισιτήριό τους για την τετράδα της διοργάνωσης.

Η ομάδα του Μαρσελίνιο μπήκε δυνατά και άνοιξε το σκορ μόλις στο 13ο λεπτό με τον Τόνι Λάτο. Ο αριστερός μπακ των γηπεδούχων μετά την ωραία πάσα του Γκονζάλο Γκουέδες «εκτέλεσε» τον Αντρέ Φερνάντες και έβαλε ταφόπλακα στα όνειρα των φιλοξενούμενων. Στα επόμενα λεπτά οι Νυχτερίδες «πάγωσαν» τον ρυθμό και χωρίς να αντιμετωπίσουν να αντιμετωπίσουν κανένα απολύτως πρόβλημα πήγαν στα αποδυτήρια με το σκορ στο 1-0.

Όπως και στο πρώτο ημίχρονο, έτσι και στο δεύτερο, η Βαλένθια ξεκίνησε με γκολ. Στο 54’ ο Ντάνι Παρέχο με απευθείας εκτέλεση φάουλ και ενώ η μπάλα κόντραρε στο τείχος, νίκησε τον τερματοφύλακα της Βιγιαρεάλ και έκανε το 2-0. Το γκολ του Ισπανού μεσοεπιθετικού έδωσε διαστάσεις θριάμβου στην πρόκριση των Νυχτερίδων.

Το τελικό σφύριγμα του ρέφερι βρήκε τον Μαρσελίνιο και τους παίκτες του στους «4» και τη Βιγιαρεάλ στο… καναβάτσο. Το «κίτρινο υποβρύχιο» στο υπόλοιπο της σεζόν πλέον στρέφει το βλέμμα του στο πρωτάθλημα και θα προσπαθήσει να σώσει τη χρονιά, γλιτώνοντας από τον ντροπιαστικό υποβιβασμό.

Βαλένθια (Μαρθελίνο): Νέτο, Ρονκάλια, Ντιακαμπί, Λάτο, Βας, Παρέχο (62′ Κοκλέν), Σολέρ (46′ Γκάμπριελ), Τόρες, Γκουέντες (68′ Λι), Μίνα, Γκαμεϊρό

Βιγιαρεάλ (Χάβι Καγιέχα): Αντρές, Φούνες Μόρι, Βίκτορ Ρουίθ, Ράτιου, Ζάουμε Κόστα, Μορλάνες, Κάσερες (64′ Φορνάλς), Τριγκέρος (74′ Χάβι Φουέγο), Ράμπα (46′ Τσουκβουέζε), Πεδράθα, Ζεράρδ.

Δείτε τα καλύτερα στιγμιότυπα της αναμέτρησης:

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ