Βγάζουν μάτια στο Λουξεμβούργο Ξενιτίδης και Βοΐλης (pics/vids)

Βγάζουν μάτια στο Λουξεμβούργο Ξενιτίδης και Βοΐλης (pics/vids)

Οι Γιώργος Ξενιτίδης και Αλέξανδρος Βοΐλης είναι αναντικατάστατοι στη Ζενές Ες και οδηγούν την ομάδα από το Λουξεμβούργο από νίκη σε νίκη.

Ο Ολυμπιακός πριν από έναν μήνα παραχώρησε με τη μορφή δανεισμού τον Γιώργο Ξενιτίδη και τον Αλέξανδρο Βοΐλης στη Ζενές Ες, την κορυφαία ομάδα στην ιστορία του πρωταθλήματος του Λουξεμβούργου.

Οι ερυθρόλευκοι παραχώρησαν τους δυο νεαρούς ποδοσφαιριστές στη Ζενές Ες για έναν χρόνο και από τα πρώτα παιχνίδια «βγάζουν» μάτια στο Λουξεμβούργο. Οι δύο παίκτες που προέρχονται από την Ακαδημία του Ολυμπιακού και πιστεύουν πολύ στο Λιμάνι, είναι αναντικατάστατοι στις πρώτες τέσσερις αγωνιστικές και πρωταγωνιστούν στις νίκες της Ζενές Ες.

Πιο συγκεκριμένα, ο Ξενιτίδης, ο οποίος αγωνίζεται ως κεντρικός μέσος στα πρώτα τέσσερα ματς δεν έχει χάσει λεπτό και είναι ο ηγέτης της ομάδας, έχοντας αλλάξει άρδην την εικόνα της κορυφαίας ομάδας του Λουξεμβούργου.

Ο 21χρονος μέσος έχει 1 γκολ και 2 ασίστ στο πρωτάθλημα, ενώ το αξιοσημείωτο είναι πως και το τέρμα αλλά και τις τελικές πάσες τα έκανε κόντρα στη Βικτόρια Ροσπόρτ την τρίτη αγωνιστική. Ο Ξενιτίδης είναι αυτός που συνέβαλε τα μέγιστα ώστε να πάρει τη νίκη η ομάδα του με 2-3, έχοντας συμμετοχή και στα τρία τέρματα (σημείωσε και μια γκολάρα). Μάλιστα ο 21χρονος επιλέχθηκε στην καλύτερη ενδεκάδα του πρωταθλήματος και με την υψηλότερη βαθμολογία (8).

Αφιέρωμα εφημερίδας για Ξενιτίδη: «Πρέπει να τον ονομάσουμε Ιδιοφυίδης»

Στο Λουξεμβούργο γνωστή εφημερίδα έκανε αφιέρωμα μάλιστα στον Ξενιτίδη για το ταλέντο του, κάνοντας λογοπαίγνιο με το όνομα του. Στον τίτλο λέει: «Πρέπει να τον ονομάσουμε Genietidis», «παιζοντας» με το Ξενιτίδης και τη λέξη genie που σημαίνει ιδιοφυία, δηλαδή ο «Ιδιοφυίδης».

Στην εφημερίδα λένε επίσης ότι είναι ένα μήνα στον σύλλογο αλλά έχει πάρει τα κλειδιά της ομάδας και την οδηγεί στον σωστό δρόμο, εντυπωσιάζοντας όλο τον κόσμο με την ποιότητα του και τα κατορθώματα του.

Ακόμα έχει δηλώσεις δυο που τον αντιμετώπισαν (έναν παίκτη και έναν γυμναστή, με τον ποδοσφαιριστή να λέει οτι είναι πολύ δύσκολο να τον μαρκάρεις, πως είναι παντού στο γήπεδο και ότι καμιά φορά νομίζεις ότι υπάρχουν στον αγωνιστικό χώρο δυο ξενιτίδηδες. Ο γυμναστής της Χέρπερανζ από την πλευρά του λέει ότι κάνει όλο το παιχνίδι της Ζενές Ες και πως δεν πρόκειται να μείνει στο πρωτάθλημα του Λουξεμβούργου για πολύ καιρό.

Δείτε το αφιέρωμα εφημερίδας στο Λουξεμβούργο:

Όσον αφορά τον έτερο δανεικό από τον Ολυμπιακό, τον Αλέξανδρο Βοΐλη, ο νεαρός επιθετικός επίσης έχει αγωνιστεί και στα τέσσερα ματς πρωταθλήματος με την Ζενές Ες και ήταν κομβικός στο ματς της τέταρτης αγωνιστικής κόντρα στην Μόντορφ. Ειδικότερα, ο 20χρονος στράικερ στο χθεσινό ματς της ομάδας πήρε τη σκυτάλη από τον Ξενιτίδη και την οδήγησε σε μια σημαντική νίκη με 2-1, σκοράροντας το ένα τέρμα και δημιουργώντας το άλλο, με την Ζενές Ες να έχει ανέβει τρίτη μετά από δυο συνεχόμενες νίκες και να κυνηγάει φυσικά τον τίτλο.

Ξενιτίδης και Βοΐλης έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο στη Ζενές Ες και ήταν καταλύτες στις δυο νίκες, με τον Ολυμπιακό από την πλευρά του να παρακολουθεί την εξέλιξη τους. Αξίζει να σημειωθεί πως οι δυο δανεικοί από τους ερυθρόλευκους αγωνίζονται στην κορυφαία ιστορικά ομάδα του Λουξεμβούργου, καθώς η Ζενές Ες έχει τα περισσότερα πρωταθλήματα στη χώρα (28), ενώ έχει και 13 κύπελλα. Φυσικά στοχεύει και φέτος στην κατάκτηση του τίτλου και βρίσκεται στην τρίτη θέση μετά από τέσσερα ματς με 7 βαθμούς.

Η ενδεκάδα της 3ης αγωνιστικής με τον Ξενιτίδη να έχει την κορυφαία βαθμολογία:

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Δείτε το γκολ και τις δυο ασίστ του Ξενιτίδη:

Το γκολ του Βοϊλη την 4η αγωνιστική: 

Οι πανηγυρισμοί των δυο Ελλήνων μετά τη νίκη επί της Μόντφορντ με 2-1: 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ