Βιάνα και Μαρκάνο διαπρέπουν στην Πορτογαλία (vids)

Βιάνα και Μαρκάνο διαπρέπουν στην Πορτογαλία (vids)

Ο Βιάνα πραγματοποιεί εξαιρετική σεζόν και έχει τραβήξει πάνω του όλα τα βλέμματα, ενώ ο Μαρκάνο αποτελεί έναν από τους βασικούς πυλώνες της Πόρτο.

Το όνειρό του ζει στην Πορτογαλία ο Μπρούνο Βιάνα, με τον πρώην πλέον παίκτη του Ολυμπιακού να πραγματοποιεί εξαιρετική σεζόν και τους ανθρώπους της Μπράγκα να μιλούν με τα καλύτερα λόγια για τον 23χρονο Βραζιλιάνο!

Ο Λατινοαμερικανός σέντερ μπακ ήρθε στην Ελλάδα τις τελευταίες ημέρες του Αυγούστου του 2016, μετά από εισήγηση του Πάουλο Μπέντο, αλλά οι εμφανίσεις του δεν ήταν αντάξιες των «ερυθρόλευκων» προσδοκιών και μοιραία το περασμένο καλοκαίρι παραχωρήθηκε ως δανεικός στην Μπράγκα.

Η καλύτερη σεζόν της καριέρας του

Η πορτογαλική ομάδα τον εμπιστεύτηκε, με τον προπονητή της, Αμπέλ Φερέιρα να του δίνει φανέλα βασικού και να δικαιώνεται για την επιλογή του. Ο τεχνικός της Μπράγκα έδωσε στον Βιάνα την ώθηση που χρειαζόταν και ο 23χρονος τον έβγαλε ασπροπρόσωπο. Οι εξαιρετικές του εμφανίσεις οδήγησαν τη διοίκηση του συλλόγου να ενεργοποιήσει τη ρήτρα αγοράς που υπήρχε στη συμφωνία με τους Πειραιώτες και πλέον τα δικαιώματα του παίκτη ανήκουν στην πορτογαλική ομάδα.

Ο Βιάνα, λίγο πριν το φινάλε της σεζόν, έχει γράψει συνολικά 29 συμμετοχές με τη φανέλα της Μπράγκα, έχοντας μάλιστα 5 γκολ και 2 ασίστ! Μαζί με τον Ραούλ Σίλβα συνθέτουν ένα πολύ δυνατό αμυντικό δίδυμο, με τους δύο σέντερ μπακ να έχουν πετύχει μαζί 13 γκολ!

Η εξαιρετική σεζόν που πραγματοποιεί ο Βιάνα, έχει αναγκάσει πολλές ομάδες από την Ευρώπη να ενδιαφερθούν για την περίπτωσή του, με την Λάτσιο να είναι μια από τους υποψήφιους μνηστήρες.

https://www.youtube.com/watch?v=W1yFwNKyaY0

https://www.youtube.com/watch?v=_7tflmslcJE

Σταθερή αξία ο Μαρκάνο

Εκτός από τον Βραζιλιάνο σέντερ μπακ, ένας ακόμα πρώην αμυντικός του Ολυμπιακού διαπρέπει στην Πορτογαλία. Ο λόγος για τον Ιβάν Μαρκάνο, ο οποίος πέρασε δύο φορές από το ρόστερ των Πειραιωτών. Την πρώτη φορά ήταν το 2011-12 όταν κατέκτησε το πρωτάθλημα και το Κύπελλο με τους Πειραιώτες και η δεύτερη τη σεζόν 2013-2014, όταν και πάλι αναδείχθηκε πρωταθλητής.

Ο Μαρκάνο μετά την περιπέτειά του στην Ελλάδα και την Ρωσία, όπου αγωνίστηκε με την Ρούμπιν Καζάν, το 2014 έγινε κάτοικος Πορτογαλίας και από τότε μέχρι σήμερα φοράει τα χρώματα της Πόρτο.

Ο έμπειρος άσος, ο οποίος πλέον από το αριστερό άκρο έχει μεταφερθεί στο κέντρο της άμυνας, φέτος έχει αγωνιστεί συνολικά σε 39 παιχνίδια, στα οποία έχει 5 γκολ και 1 ασίστ. Σπουδαία χρονιά για τον πρώην άσο του Ολυμπιακού, ο οποίος είναι ένας από τους βασικούς πυλώνες της Πόρτο στην προσπάθειά της να κατακτήσει το φετινό πρωτάθλημα.

Το γκολ που πέτυχε στο πρόσφατο ντέρμπι με την Σπόρτινγκ Λισαβόνας:

https://www.youtube.com/watch?v=54Kk_SRlSjU

Μερικά από τα γκολ που έχει πετύχει με τη φανέλα της Πόρτο:

https://www.youtube.com/watch?v=gBFn0pscjo0&t=3s

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ