Ρενέ Μάριτς: Η παραμυθένια ζωή ενός football maniac (pics+vids)

Ρενέ Μάριτς: Η παραμυθένια ζωή ενός football maniac (pics+vids)

Πώς από ένας απλός μπλόγκερ κατάφερε να «εισχωρήσει» στο προπονητικό τιμ της Σάλτσμπουργκ – Το ξεκίνημα, το «αγροτικό» σε Μπρέντφορντ και Μίντιλαντ, η σχέση του με τον Ρόσε και το μέλλον του.

Το football manager είναι ένα από τα δημοφιλέστερα video games, με τους λάτρεις της στρογγυλής θέας να αφιερώνουν αμέτρητες ώρες μπροστά από την οθόνη του υπολογιστή τους. Μεταγραφές, τακτικές, προπονήσεις, αγώνες και ό,τι άλλο μπορεί να φανταστεί κανείς «ξεδιπλώνονται» μπροστά τους, με τους εν δυνάμει προπονητές να ζουν το απόλυτο όνειρό  και να φτιάχνουν από το μηδέν τις δικές τους ομάδες.

Πολλοί από αυτούς μάλιστα δημιουργούν τα δικά τους blogs και μοιράζονται μαζί με τους ακόλουθούς τους τις προπονητικές τους σκέψεις, τακτικές και επιλογές ποδοσφαιριστών. Κάπως έτσι άρχισε να ξετυλίγεται και το νήμα της παραμυθένιας ζωής του Ρενέ Μάριτς, ο οποίος από ένας απλός μπλόγκερ κατάφερε να δημιουργήσει το δικό του «Θρύλο»!

Ο 26χρονος football maniac έγραφε την άποψή του για τις τακτικές που ακολουθούσαν οι Γερμανοί προπονητές και πλέον έχει φτάσει να είναι βοηθός του Μάρκο Ρόσε στην Σάλτσμπουργκ. Ο Μάριτς είναι το δεξί χέρι του 42χρονου τεχνικού και έχει συμβάλει στη σπουδαία χρονιά που πραγματοποιεί ο αυστριακός σύλλογος, ο οποίος βρίσκεται στους 4 του Europa League και οδεύει ολοταχώς για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Ζωή βγαλμένη από παραμύθι

Ούτε ο ίδιος δεν πίστευε όταν ήταν μικρός ότι μια μέρα θα καθόταν στον πάγκο της κορυφαίας ομάδας της Αυστρίας. Όλα ξεκίνησαν το 2010 όταν μαζί με κάποιους άλλους φίλους του δημιούργησε την ιστοσελίδα Spielverlagerung.de. Εκεί ο ίδιος και οι υπόλοιποι έγραφαν τις απόψεις τους για το ποδόσφαιρο, τις τακτικές που ακολουθούσαν οι προπονητές, τα λάθη τους, αλλά και τις προβλέψεις τους για τα μεγάλα ευρωπαϊκά παιχνίδια. Η ιστοσελίδα τους είχε χιλιάδες επισκέψεις και η φήμη τους άρχισε να γιγαντώνεται. Ενας από τους ανθρώπους που παρακολουθούσε τη δουλειά τους ήταν και ο τότε τεχνικός της Μάιντς, Τόμας Τούχελ. Ο Γερμανός τεχνικός προσέλαβε τον Μάριτς και τους υπόλοιπους bloggers για συμβουλές και αναλύσεις.

Εκτός από την Μάιντς, ο Μάριτς συνεργάστηκε επίσης με τις Μπρέντφορντ και Μίντιλαντ, στις οποίες βοηθούσε στο κομμάτι των μεταγραφών. Συγκεκριμένα, έκανε τις έρευνες και έφτιαχνε τα στατιστικά για τους μεταγραφικούς στόχους των δύο ομάδων. Εργάστηκε επίσης ως σκάουτερ στην Λεβερκούζεν και δούλεψε στην Εξελσιόρ μαζί με τον Ολλανδό τεχνικό Ντεκάαζεν. Οι εμπειρίες που έζησε τον βοήθησαν να εξελιχθεί, να βελτιωθεί ως αναλυτής και προπονητής και να προετοιμαστεί για το επόμενο βήμα του.

Από τις εκθέσεις στην Κ18 της Σάλτσμπουργκ

Μπορεί το σκάουτινγκ για τους υποψήφιους μεταγραφικούς στόχους των δύο ομάδων να έτρωγε πολλές ώρες από την καθημερινότητά του, αλλά δεν παράτησε τη μεγάλη του αγάπη. Συνέχισε να γράφει για το blog και τον Ιανουάριο του 2016 έγραψε για την Κ18 της Σάλτσμπουργκ, στην οποία προπονητής ήταν ο Μάρκο Ρόσε.

Τα διθυραμβικά σχόλιά του για τη δουλειά που γινόταν στην Ακαδημία της Σάλτσμπουργκ και άρχισε να ανταλλάσσει απόψεις με τον Μάρκο Ρόσε. Οι δύο άνδρες συζητούσαν για πολλά θέματα, με τον Μάριτς να καταθέτει τις δικές του απόψεις για τη λειτουργία της ομάδας και τις αλλαγές που έπρεπε να γίνουν. «Ο Μάρκο Ρόσε βρήκε ενδιαφέρονται αυτά που του έλεγα», είχε δηλώσει μεταξύ άλλων, με τον τότε προπονητή της Κ18 να τον φέρνει σε επαφή με τον επικεφαλής της Σάλτσμπουργκ, Ερνστ Τάνερ.

Ο παράγοντας της αυστριακής ομάδας είχε διαβάσει πολλές αναλύσεις του Μάριτς, με τον νεαρό να ζητάει από τον Τάνερ να εργαστεί στο τεχνικό τιμ της ομάδας. Η αίτησή του έγινε δεκτή και άρχισε να εργάζεται στο πλευρό του Ρόσε. Αμέσως άρχισε να «λάμπει» και να γίνεται το δεξί χέρι του Ρόσε, με τον Μάριτς να παίζει καθοριστικό ρόλο στην κατάκτηση του UEFA Youth League. Στον τελικό η Σάλτσμπουργκ νίκησε με 2-1 την Μπενφίκα και κατέκτησε το βαρύτιμο τρόπαιο.

Το μεγάλο βήμα και ο… Οσκαρ Γκαρθία

Η κατάκτηση του τροπαίου ήταν το διαβατήριο του Ρόσε για τον πάγκο της πρώτης ομάδας. Τον Ιούνιο του 2017 ο 42χρονος, πλέον, τεχνικός ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της ανδρικής ομάδας του συλλόγου. Πριν τον Ρόσε, προπονητής της Σάλτσμπουργκ ήταν o Οσκαρ Γκαρθία. Ο Ισπανός φέτος πέρασε από τον Ολυμπιακό, απολύθηκε πριν από λίγες ημέρες και πλέον ψάχνει τον επόμενο σταθμό της καριέρας του. Ο Ρόσε στο μεγάλο βήμα που έκανε στην πρώτη ομάδα, πήρε μαζί του και τον Μάριτς. Ο 26χρονος βρίσκεται πάντα δίπλα στον νυν προπονητή της Σάλτσμπουργκ, τον βοηθάει με τις αναλύσεις του, κάνει σκάουτινγκ στον αντίπαλο και βοηθάει τα μέγιστα τον «μέντορά» του.

Pleasure and honor working with these guys @fcredbullsalzburg.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη René Marić (@rene.maric) στις

Post match routine: Quiet gym & lone review of the game.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη René Marić (@rene.maric) στις

Το μυστικό του

Ο ίδιος έχει ερωτηθεί πολλές φορές από αυστριακούς δημοσιογράφους ποιο είναι το μυστικό της επιτυχίας του. Σε όλες τις ερωτήσεις, απαντάει: «Η σκληρή δουλειά» και προσθέτει: «Κάθε μέρα πηγαίνω στο γραφείο και επικεντρώνονται σε αυτά που έχω να κάνω για να βελτιωθώ εγώ και η ομάδα μου».

Βιβλία για προπονητές

Εκτός από το blog, ο Μάριτς έχει γράψει και τρία βιβλία για το ποδόσφαιρο. Αναλύσεις, φωτογραφίες, σχήματα, συστήματα και πολλά ακόμα tips για τους φιλόδοξους προπονητές, οι οποίοι θέλουν να ακολουθήσουν το παράδειγμά του.

Ένα δείγμα από τη δουλειά του

Οσοι θέλετε, γνωρίζετε γερμανικά και έχετε γοητευτεί από την ιστορία του, μπορείτε να αγοράσετε κάποια από τα βιβλία του. Αλλιώς μπορείτε να παρακολουθήσετε το παρακάτω βίντεο, το οποίο είναι ένα δείγμα από το πώς σκέφτεται ο Μάριτς το ποδόσφαιρο.

https://www.youtube.com/watch?v=MDpy6nvkm_c

Το γερμανικό όνειρο                                   

Η αυστριακή ομάδα πραγματοποιεί μια ονειρική χρονιά και ήδη ο Ρόσε έχει τραβήξει πάνω του τα βλέμματα αρκετών συλλόγων. Ενας από αυτούς είναι και η Ντόρτμουντ, η οποία έχει βάλει στη λίστα της τον Γερμανό τεχνικό. Αν τελικά το καλοκαίρι μετακομίσει στη γερμανική ομάδα, τότε σίγουρα θα πάρει μαζί του και τον Μάριτς. Οι δύο τους συνεργάζονται άψογα και έχουν καταφέρει να φτιάξουν μια σπουδαία ομάδα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ