Αλεξόπουλος : «Ολοι οι φορείς της Πάτρας να στηρίξουν την Παναχαϊκή»

Αλεξόπουλος : «Ολοι οι φορείς της Πάτρας να στηρίξουν την Παναχαϊκή»

Γνωστός για τα κοκκινόμαυρα αισθήματά του, βρέθηκε σε ακόμα ένα εκτός έδρας ματς της ομάδας στην Άρτα και μίλησε τόσο σαν οπαδός, όσο και σαν Αντιπεριφερειάρχης για την προσπάθεια που έχει ξεκινήσει από πέρσι στην ιστορική ομάδα της πόλης.

Σε ραδιοφωνική εκπομπή φιλοξενήθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας Γρηγόρης Αλεξόπουλος, ο οποίος αναφέρθηκε στην προσπάθεια που κάνει φέτος η Παναχαϊκή προκειμένου να εξασφαλίσει την άνοδο της στη Σούπερ Λίγκα.

Μεταξύ άλλων στάθηκε στην στιβαρή διοίκηση που πλέον διαθέτει η Πατρινή ΠΑΕ, ενώ κάλεσε όλους τους φορείς προκειμένου να στηρίξουν τους κοκκινόμαυρους.

Αναλυτικά όσα είπε στο ΣΠΟΡ FM Πάτρας 96,3:

Σαν φίλαθλος της Παναχαϊκής με το χέρι στην καρδιά, το καλοκαίρι περιμένατε αυτή την πορεία; «Δεν θα πω κάτι που δεν έχει ακουστεί, το μεγάλο προσόν είναι η διοικητική ησυχία και αρμονία που έχει η Παναχαϊκή Συμμαχία μαζί με το προεδρείο όπως αυτό έχει οριστεί για την ΠΑΕ. Φυσικά και ο Κώστας Κατσουράνης που ξεκίνησε αυτή την πορεία, ο Πάρις που μπήκε τώρα, ο Τάκης Κυριακόπουλος, το τεχνικό επιτελείο που δείχνει μια ιδιαίτερη σοβαρότητα, οι παίκτες που γνωρίζουν ότι συμμετέχουν ενεργά και είναι μέρος σε όλα αυτά που ξεκίνησαν από πέρσι στη Γ’ Εθνική, συνεπώς περίμενα την καλή πορεία γιατί φάνηκε από πέρσι ότι κάτι καλό γεννιέται. Δεν περίμενα βέβαια για να είμαι ειλικρινής, αυτή την ξέφρενη πορεία με αλλεπάλληλες επιτυχίες που μας έχουν φέρει τόσο κοντά στην κορυφή, γιατί η επιλογή που είχε γίνει ήταν να συνεχίσουμε με τους ίδιους παίκτες, τα νέα παιδιά της Γ’ Εθνικής που θα κάνουν την ομάδα ένα σύνολο ωραίο και ουσιαστικό και όχι να πάμε για πρωταθλητισμό. Πλέον έχουν αλλάξει τα πράγματα».

Θεωρείται ότι τώρα υπάρχει στο μυαλό όλων η προνομιούχος δυάδα και η επιστροφή στη Σούπερ Λιγκ; «Δεν γίνεται να μην είναι. Η ομάδα έχει κάνει τέτοιες επιτυχίες που έχει δείξει ότι είναι ικανή να προχωρήσει στην επόμενη κατηγορία. Βέβαια αυτό δεν σημαίνει ότι υποχρεωτικά πάμε να ανέβουμε ή ότι υπάρχει άγχος. Γιατί και με η μεταγραφική ενίσχυση της ομάδας συνοδεύτηκε με δύο προσθήκες όλες κ’ όλες. Έναν αρκετά έμπειρο τον Ντάσιο και έναν φέρελπι επιθετικό με παραστάσεις όπως ο Βασιλείου. Αυτό δείχνει ότι δεν τρελάθηκαν στη Συμμαχία και δεν έφυγαν από το στόχο και το πλάνο. Αλλά υπάρχει πλέον στο μυαλό όλων ότι αυτή η ομάδα μπορεί να προχωρήσει».

Αρκετοί φίλαθλοι στέλνουν μηνύματα και λένε ότι σας ευχαριστούν που είστε κοντά στην ομάδα και στα εκτός έδρας και στηρίζετε την προσπάθεια:«Μεγάλωσα στην Παναχαϊκή. Όσο θυμάμαι τον εαυτό μου ήμουν από μικρό παιδάκι στα αποδυτήρια. Ήμουν στα τσικό με τον αείμνηστο Σπύρο Βουλγαράκη και σαν οπαδός έχω ακολουθήσει την ομάδα και όλα αυτά τα χρόνια έχω ζήσει χαρές αλλά πιο πολλές πίκρες. Όταν βλέπεις ότι επιχειρηματίες από την Πάτρα μπαίνουν στην ομάδα μετά από μεγάλο διάστημα με πίκρες, όλοι οι αγνοί φίλαθλοι που πληρώνουν από τσέπη τους το εισιτήριο κάθε Κυριακή και φωνάζουν από το 1′ έως το τελευταίο λεπτό για την ομάδα, αυτοί αξίζουν τα συγχαρητήρια.

Γιατί χωρίς κανένα όφελος παρά μόνο από την εσωτερική ανάγκη να στηρίξουν την ομάδα της πόλης τους βρίσκονται εκεί. Θέλω να πιστεύω ότι αυτό που έχει ξεκινήσει θα το αγκαλιάζει όλο και περισσότερος κόσμος κάθε Κυριακή. Θα έχει συνέχεια γιατί κάνει σωστά πράγματα ο Κατσουράνης και η Συμμαχία. Πάνε στα σχολεία και πρέπει τα παιδιά να καταλάβουν ότι η ομάδα της πόλης τους θα τους κάνει ξανά περήφανους. Δεν χρειάζεται να είναι με ομάδες του Πειραιά, της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης».

Πόσο διαφορετικό είναι να βλέπετε 5.000 και 6.000 χιλιάδες κόσμο στο γήπεδο και όχι τους «300 του Λεωνίδα» όπως τα προηγούμενα χρόνια; «Τι να λέμε τώρα… Έχουμε περάσει πίκρες σας λέω πολλές. Μαζί με τον αδερφό μου και τον πατέρα μου από μικρά γίναμε οπαδοί της Παναχαϊκής και όχι φίλαθλοι. Η “κοκκινόμαυρη” φανέλα είναι πάνω απ’ όλα για αυτό ήμασταν εκεί ακόμα και με λίγο κόσμο. Βέβαια όλα όσα γίνονταν ήταν ντροπή και δεν μπορούσα να βλέπω “πρόεδρο” να επιτίθεται σε οπαδούς της ομάδας μας. Κάπου και εγώ κουράστηκα και σταμάτησα. Ζήσαμε πράγματα τρελά. Πλέον βλέπω ότι μαζευτήκαμε όλοι. Φίλαθλοι, επιχειρηματίες, μικρά παιδιά. Εκτός έδρας όταν πηγαίνουμε, αλλά και εγώ που μιλάω με συναδέλφους από την αυτοδιοίκηση σε όλη την Ελλάδα με ρωτούν για την ομάδα και γίνομαι περήφανος. Δεν παίζει ρόλο η άνοδος, αλλά να συνεχιστεί η προσπάθεια με τον ίδιο υγιή τρόπο. Και εσείς οι δημοσιογράφοι να συνεχίσετε την καλή δουλειά που κάνετε για να καταλάβουν όλοι ότι η Πάτρα είναι η Παναχαϊκή και η Παναχαϊκή είναι η Πάτρα».

Το μεγαλύτερο κέρδος θεωρώ πως είναι ότι ο Κατσουράνης έχει βάλει την Παναχαϊκή και πάλι στη ζωή της πόλης: «Έτσι είναι όπως τα λέτε, ο Κώστας είναι πατρινόπουλο και είναι πολύ καλό που δεν ξέχασε από που ξεκίνησε και που οφείλεται σε μεγάλο βαθμό η πορεία που έκανε. Είναι τόσο παραγωγική η δουλειά του που δεν μπορούμε να φανταστούμε. Είναι ωραίο αυτό που βλέπουμε και τους παλαίμαχους στο πλευρό της ομάδας, τον Πάρι που πλέον είναι στο πλευρό του Κώστα και τον Τάκη Κυριακόπουλο που είναι στην ομάδα και φυσικά όλους τους υπόλοιπους που είναι στο γήπεδο».

Έχει διαρρεύσει ότι είχατε μία συνάντηση με τον κ. Μπακαλάρο (πρόεδρος ΠΑΕ) και τον κ. Σεμιτέκολο (πρόεδρος ΠΓΕ). Η συνάντηση αφορούσε το γηπεδικό που πλέον αφορά άμεσα την ομάδα ή κάτι άλλο; «Κάνουμε συχνά-πυκνά πολλές συζητήσεις, με πολλούς από την Παναχαϊκή, τόσο από ΠΑΕ, όσο και ερασιτεχνική και Συμμαχία. Εμείς σαν φορείς της πόλης οφείλουμε να καταλάβουμε ότι πρέπει να βοηθήσουμε την Παναχαϊκή και στο πλαίσιο αυτό κάνουμε συνεργασίες και ψάχνουμε τρόπους για να βοηθήσουμε την ομάδα. Ας μείνουμε σε αυτό».

Σαν Αντιπεριφερειάρχης μπορείτε να μας πείτε αν η ομάδα ανέβει, πρώτη επιλογή για έδρα θα είναι το γήπεδο της Αγυιάς; «Θα δούμε, αυτά είναι αρμοδιότητες της Παναχαϊκής, της ΠΑΕ, αλλά και εμείς λέμε ότι εκεί είναι η έδρα μας, το σπίτι μας, μιλάω σαν οπαδός τώρα. Αλλά η Παναχαϊκή πρέπει να στηριχτεί από όλους τους φορείς, Δήμο, Περιφέρεια, από όλους, να υπάρχει στήριξη στην ομάδα που κάνει περήφανη την πόλη μας».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ