Αναγέννηση Καρδίτσας – Παναχαϊκή 1-2

Αναγέννηση Καρδίτσας – Παναχαϊκή 1-2

Η Παναχαϊκή επέστρεψε στις νίκες, περνώντας από την έδρα της Αναγέννησης Καρδίτσας (2-1) και ανέβηκε ξανά στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας. Τρομερή ανατροπή για Αιγινιακό κόντρα στον Εργοτέλη, νίκες για Τρίκαλα, Σπάρτη, κόλλησαν στο 0-0 Απόλλων Πόντου και Καραϊσκάκης.

Δύο σερί ισοπαλίες ήταν πολλές για την Παναχαϊκή, η οποία πέρασε από την Καρδίτσα, επικρατώντας με 2-1 της Αναγέννησης.

Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν δυνατά από την αρχή και στο 9’ ευτύχησαν να πάρουν το προβάδισμα με κεφαλιά του… συνήθη υπόπτου, Παναγιώτη Μωραΐτη. Το γκολ «ξύπνησε» τους γηπεδούχους, οι οποίοι στο 23’ έφτασαν κοντά στο 1-1, αλλά το σουτ του Σουντουρά σταμάτησε στο κάθετο δοκάρι του Σούλη.

Λίγα λεπτά αργότερα η Αναγέννηση πλήρωσε την αστοχία της αυτή, καθώς στο 29’ ο Μασούρας εκμεταλλεύτηκε τη λάθος συνεννόηση των Γκέκα και Μπούσδρα και έκανε το 0-2.
Στο δεύτερο μέρος η Παναχαϊκή διατηρούσε το υπέρ της 2-0 χωρίς να δυσκολεύεται ιδιαίτερα. Οι παίκτες του Γιώργου Βαζάκα προσπάθησαν να απειλήσουν και το μόνο που κατάφεραν ήταν να μειώσουν με τον Κονέ στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων.

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΑΡΔΙΤΣΑ (Γιώργος Βαζάκας): Γκέκας, Καρρίκι, Κωνσταντινόπουλος, Ρουσσάκης, Μπούσδρας, Μπιτέλης, Σουντουρά, Σταματάκης (46’ Καραγιάννης), Τζέκος (76’ Χατζάρας), Πλαβούκος, Ντάγκρας (56’ Κονέ).

ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ (Σωκράτης Οφρυδόπουλος): Σούλης, Ντάσιος, Μπουτζίκος, Λουμπαρδέας (62’ Μακρυδημήτρης), Σωτηράκος, Γκίνο, Αργυρόπουλος (17’ Μασούρας), Πολυχρόνης (83’ Μουστακόπουλος), Φωτάκης, Ελευθεριάδης, Μωραΐτης.

Τρίκαλα – Καλλιθέα 1-0

Τα Τρίκαλα επέστρεψαν στις νίκες μετά από τέσσερα συνεχόμενα ανεπιτυχή αποτελέσματα, επικρατώντας με 1-0 της Καλλιθέας στο ντεμπούτο του Θωμά Γράφα στον πάγκο των Θεσσαλών.

Οι γηπεδούχοι παρουσιάστηκαν ανώτεροι στο βαρύ αγωνιστικό χώρο και στο 13’ είχαν την πρώτη καλή φάση στο ματς με σέντρα-σουτ του Χιντζίδη, την οποία απομάκρυνε ο Θεοδωράκης. Εννιά λεπτά αργότερα ο Σαχινίδης έκανε το σουτ από μακριά με τον τερματοφύλακα των φιλοξενούμενων να αποκρούει με το πόδι. Ό,τι δεν κατάφεραν στις δύο αυτές φάσεις οι παίκτες της Παναχαϊκής το πέτυχαν στο 43’, με τον Ζγκούρη να νικάει τον Θεοδωράκη με πλασέ.

Στο δεύτερο μέρος η Καλλιθέα ανέβασε την απόδοση της και προσπάθησε να ισοφαρίσει. Η αθηναϊκή ομάδα προσπάθησε να φτάσει στην ισοφάριση και στο 83΄πλησίασε αρκετά στο στόχο της, με του σουτ του Σμυρλή να καταλήγει άουτ.

ΑΟ ΤΡΙΚΑΛΑ (Θωμάς Γράφας): Αποστολίδης, Πάνος, Χιντζίδης, Βέρτζος, Λεάντρο, Μάκος, Τσιάρας, Γροντής (73′ Ν’ Λουντούλου), Γιαννιτσάνης, Σαχινίδης (85′ Ανδρεόπουλος), Ζγκούρη.

ΚΑΛΛΙΘΕΑ (Γιώργος Κορακάκης): Θεοδωράκης, Βασιλείου, Συριόπουλος, Πολίντορο (51′ Μάκο), Παπαγγελής, Καντέ, Σεζάι, Γλυνός (62′ Γκέτσι), Μίγγος (82′ Ταμπάκης), Σμυρλής, Ζυγκερίδης.

Σπάρτη – Δόξα Δράμας 1-0

Την έκτη εφετινή εντός έδρας νίκη της πέτυχε η Σπάρτη, η οποία επικράτησε με 1-0 της Δόξας Δράμας χάρη σε γκολ του Αλέξανδρου Μουζακίτη στο πρώτο ματς του μετά τη ρήξη χιαστών.

Οι φιλοξενούμενοι απείλησαν πρώτοι μόλις στο 4’ με το γύρισμα του Ριζογιάνννη να αποκρούεται σε κόρνερ από τον Γιακουμή. Η ομάδα της Λακωνίας έφτασε μια ανάσα από το γκολ στο 22’ με τον Ράνο να σημαδεύει το δοκάρι του Βούρα. Η Δόξα απάντησε στις μεγάλες ευκαιρίες στο 40’ με τον Βοσνακίδη να διώχνει πάνω στη γραμμή το πλασέ του Καπνίδη.

Ο ρυθμός στο δεύτερο μέρος έπεσε, με τους γηπεδούχους να φωνάζουν για πέναλτι στο 65’ σε μαρκάρισμα πάνω στο Νιάρο. Μόλις 10 λεπτά αργότερα η Σπάρτη κατάφερε να πετύχει το πολυπόθητο γκολ, με τον Μουζακίτη να σκοράρει και να δίνει τη νίκη στην ομάδα του.

Αυτή ήταν η πρώτη ήττα των Μαυραετών με τον Νίκο Κωστένογλου στον πάγκο τους, με τους Κυανέρυρθους μάλιστα να προσπερνούν τη Δόξα στη βαθμολογία και να συνεχίζουν το αήττητο εντός έδρας σερί τους.

ΣΠΑΡΤΗ (Γιώργος Πολυμενέας) : Γιακουμής, Ζουλιώτης, Νιάρος, Παναγιώτου, Βοσνακίδης, Οικονομόπουλος, Γραικός (67’ Μουζακίτης), Τσιμότζι (86’ Δονδοτσάκης), Τριανταφυλλάκος, Γουόρντεν (80’ Μπουζούκης), Ράνος.

ΔΟΞΑ ΔΡΑΜΑΣ (Νίκος Κωστένογλου): Βούρας, Σιώπης, Πεταυράκης, Όστοϊτς (77’ Γεωργίαδης), Γκότοβος, Ριζογιάννης, Ντατίδης (69’ Βιτλής), Αρναρέλλης (48’ Τζόκιτς), Μαρκόπυολος, Καπνίδης, Κουσκουνάς

Αιγινιακός – Εργοτέλης 3-2

Φοβερό παιχνίδι έγινε στο «Γιάννης Παραλυκίδης» με τον Αιγινιακό να κάνει μια επική ανατροπή από το 0-2 και να επικρατεί με 3-2 του Εργοτέλη.

Οι φιλοξενούμενοι δεν θα μπορούσαν να φανταστούν καλύτερο ξεκίνημα στο παιχνίδι, καθώς μόλις στο 28’ βρισκόταν μπροστά στο σκορ με 2-0. Ο Μπουρσέλης στο 8ο λεπτό ήταν αυτός που άνοιξε το σκορ με πλασέ, με τον Ούγκο Κάιπερς στο 28’ να δίνει προβάδισμα δύο τερμάτων στους Κρητικούς. Το ημίχρονο κύλησε χωρίς άλλες μεγάλες φάσεις.

Στο δεύτερο μέρος το σκηνικό άλλαξε άρδην, με τους γηπεδούχους να παίρνουν μέτρα στο γήπεδο και να πιέζουν για να μειώσουν το σκορ. Ο Μπιλάλι δύο φορές (55’, 61’) δεν τα κατάφερε, αλλά η ομάδα του Κώστα Νικολαΐδη δεν είχε πει την τελευταία της λέξη. Αρχικά, μείωσε στο 68’ με τον Παπαδόπουλο και μόλις δύο λεπτά αργότερα ισοφάρισε με τον Πέριτς. Στο 75’ ο Τσολακίδης ολοκλήρωσε την επική ανατροπή των γηπεδούχουν, που πλέον βγήκαν από την επικίνδυνη ζώνη.

ΑΙΓΙΝΙΑΚΟΣ (Κώστας Νικολαΐδης): Τόλιος, Ανδρικόπουλος, Γιαζιτζόγλου, Λιόλιος, Πετρούσης (46’ Τσολακίδης), Πολύζος, Αντωνιάδης (57’ Παπαδόπουλος), Γκατσολάρι, Πέριτς, Τοπαλίδης, Μπιλάλι (62’ Κούστα).

ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ (Τάκης Γκώνιας): Λαδάς, Μπουρσέλης (57’ Ροβίθης), Τσέλιος, Νικολακάκης,  Μπάτζιος, Ιατρούδης (83’ Αγγελόπουλος), Σταμόπουλος, Μαζουλουξής, Κάιπερς, Σταματάκος (68’ Έφορντ), Μπούζας.

Απόλλων Πόντου – Καραϊσκάκης 0-0

Με ήρωα τον τερματοφύλακα του Μέλκα ο Καραϊσκάκης πήρε μια παλικαρίσια ισοπαλία στην έδρα του Απόλλων Πόντου με 0-0.

Οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων στο ξεκίνημα και απείλησαν αρκετά στο πρώτο μέρος, με σημαντικότερες ευκαιρίες εκείνες των Συμελίδη (12’, 33’) και Μπρίτο (14’).

Στο δεύτερο ημίχρονο η εικόνα του ματς δεν άλλαξε με την ομάδα του Δημήτρη Καλαϊτζίδη να έχει την κατοχή της μπάλας και να απειλεί. Συμελίδης (57’), Λιόνης (59’) και Χασομέρης (60’) δεν κατάφεραν να νικήσουν τον Μέλκα, ενώ ο Καραϊσκάκης είχε την πρώτη καλή στιγμή του στο ματς στο 52’ με τον Δημητριάδη.

Οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που έφτασαν πιο κοντά στο γκολ στο δεύτερο μέρος, με την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Μπεκατώρου στο 74’ να περνάει ελάχιστα άουτ. Μοναδικό αξιοσημειώτο γεγονός από εκείνο το σημείο μέχρι και το τέλος ήταν η αποβολή του Γιάννη Καλαϊτζίδη με δεύτερη κίτρινη κάρτα στο 89’.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΟΝΤΟΥ (Δημήτρης Καλαϊτζίδης): Λόπεθ, Αμαραντίδης, Καλί, Γεωργιάδης, Σαμαράς, Λιόνης (61′ Βλαχομήτρος), Συμελίδης, Καλαϊτζίδης, Καλογέρης, Χασομέρης, Μπρίτο (76′ Κυβελίδης)

ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗΣ ΑΡΤΑΣ (Σάκης Παπαβασιλείου): Μέλκας, Παπανίκου, Μπεκατώρος, Καραγιαννίδης, Θεολόγου (68′ λ. τρ. Νικολόπουλος), Χούσος, Μακρής, Δημητριάδης, Κυριάκης (89′ Μακρίδης), Λουκίνας, Ευαγγέλου (15′ λ. τρ. Ψιάνος).

Παναιγιάλειος – Αχαρναϊκός 3-0 α.α.

 Δευτέρα (12/2)
Απόλλων Λάρισας – ΑΟΧ Κισσαμικός

Επόμενη Αγωνιστική (17,18/2)

Σάββατο (17/2)
Παναχαϊκή – Αιγινιακός
Σπάρτη – ΟΦΗ

Κυριακή (18/2)
ΑΟΧ Κισσαμικός – Καλλιθέα
Άρης – Αναγέννηση Καρδίτσας
Αχαρναϊκός – Απόλλων Πόντου 0-3 α.α.
Βέροια – Παναιγιάλειος
Δόξα Δράμας – Πανσερραϊκός
Εργοτέλης – Τρίκαλα
Καραϊσκάκης – Απόλλων Λάρισας

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ