Football League : «Ριφιφί» του Αιγινιακού στην Πάτρα, δεύτερος ο ΟΦΗ!

Football League : «Ριφιφί» του Αιγινιακού στην Πάτρα, δεύτερος ο ΟΦΗ!

Ο Αιγινιακός έσπασε το αήττητο της Παναχαϊκής στην Πάτρα (1-0) και την «γκρέμισε» από τη δέυτερη θέση της βαθμολογίας, εκεί όπου ανέβηκε ο ΟΦΗ που πέρασε τρένο από τη Σπάρτη (3-0).

«Άλωσε» την Αγυιά ο Αιγινιακός! Η ομάδα του Κώστα Νικολαΐδη έσπασε το αήττητο σερί 26 αγώνων της Παναχαϊκής στην έδρα της (τελευταία ήττα στις 22/05/2016 από τον Αγροτικό Αστέρα) και επικράτησε με 1-0, πετώντας τους Πατρινούς εκτός τροχιάς ανόδου.

Οι γηπεδούχοι ήταν ανώτεροι στο πρώτο μέρος και απείλησαν στο 6′ με τον Μωραΐτη, ο οποίος δεν βρήκε εστία, ενώ ένα λεπτό αργότερα οι φιλοξενούμενοι διαμαρτυρήθηκαν ότι η μπάλα πέρασε τη γραμμή από κόρνερ του Γκατζολάρι. Στο 25′ ο Αιγινιακός άνοιξε το σκορ κόντρα στη ροή του ματς. Ο Τοπαλίδης σέντραρε και ο Σοφιάνης με κεφαλιά πάγωσε το γήπεδο της Αγυιάς.

Η Παναχαϊκή προσπάθησε να αντιδράσει στο δεύτερο μέρος, με τον Σωκράτη Οφρυδόπουλο να ολοκληρώνει τις αλλαγές του από το 69΄, αλλά οι μόνες απειλιτηκές στιγμές των Πατρινών σημειώθηκαν στο 82′ και στις καθυστερήσεις με τον Τόλιο να λέει «όχι» στον Ελευθεριάδη.

Το τελικό 0-1 «είδε» την Παναχαϊκή να μένει στους 37 βαθμούς και να πέφτει στην τρίτη θέση της Football League, καθώς ο ΟΦΗ την προσπέρασε. Από την άλλη ο Αιγινιακός πανηγύρισε ένα σπουδαίο διπλό και ανέβηκε στην 9η θέση με 22 βαθμούς.

ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ (Σωκράτης Οφρυδόπουλος): Σούλης, Ντάσιος, Μπουτζίκος, Μακρυδημήτρης, Σωτηράκος, Γκίνο, Φωτάκης (46′ Μουστακόπουλος), Μασούρας (29′ Στεργίδης), Πολυχρόνης (69′ Βασιλείου), Ελευθεριάδης, Μωραΐτης.

ΑΙΓΙΝΙΑΚΟΣ (Κώστας Νικολαΐδης): Τόλιος, Τοπαλίδης, Γιαζιτζόγλου, Λιόλιος, Πετρούσης, Πολύζος, Αντωνιάδης, Γκατσολάρι (59′ Ανδρικόπουλος), Σοφιάνης (74′ Μπιλάλι), Πέριτς (80′ Ζούρκος), Παπαδόπουλος.

Σπάρτη – ΟΦΗ 0-3

Το τρένο του ΟΦΗ πέρασε και από τη Σπάρτη! Οι Κρητικοί πραγματοποίησαν μια εντυπωσιακή εμφάνιση και συνέτριψαν τους Λάκωνες με 3-0, σπάζοντας παράλληλα το εντός έδρας αήττητο τους τη φετινή σεζόν.

Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν δυνατά στο ματς και θα μπορούσαν να πάρουν προβάδισμα μόλις στο 3ο λεπτό με το πλασέ του Βουό σε κενή εστία να καταλήγει δίπλα από το δεξί δοκάρι του Γιακουμή. Τέσσερα λεπτά αργότερα ο Ποτουρίδης είδε τον τερματοφύλακα της Σπάρτης να αποκρούει την απευθείας εκτέλεση φάουλ του. Ότι δεν κατάφεραν στις δύο αυτές φάσεις οι Κρητικοί το πέτυχε ο Μαχαίρας στο 19′ με μια εκπληκτική εκτέλεση φάουλ για το 0-1.

Η Σπάρτη ανέβασε ρυθμό από εκείνο το σημείο και μετά και στο 30′ πλήσιασαν στην ισοφάρισε με το μακρινό σουτ του Τριανταφυλλάκου να εξουδετερώνεται από τον Στρέζο. Η εικόνα αυτή συνεχίστηκε στην επανάληψη, όμως ο ΟΦΗ ήταν αυτός που απείλησε πρώτος στο 60′, με το πλασέ του Κουτσιανικούλη να σταματά στο δοκάρι του Γιακουμή.

Μόλις οκτώ λεπτά αργότερα, όμως, ο Μάνος με εξαιρετικό κοντρόλ και σουτ μέσα από την περιοχή έκανε το 0-2, ενώ στο 82′ εκτέλεσε ξανά μετά από γύρισμα του Ντίνα για το τελικό 0-3, φτάνοντας τα 13 γκολ στο φετινό πρωτάθλημα.

Ο ΟΦΗ με τη νίκη αυτή έφτασε τους 39 βαθμούς και ανέβηκε στη δεύτερη θέση του βαθμολογικού πίνακα, εκμεταλλευόμενος στο έπακρο την ήττα της Παναχαϊκής από τον Αιγινιακό. Η Σπάρτη από την άλλη έμεινε στους 25 βαθμούς και την 6η θέση.

ΣΠΑΡΤΗ (Γιώργος Πολυμενέας): Γιακουμής, Ζουλιώτης, Νιάρος, Βοσνακίδης, Οικονομόπουλος, Γραικός (55′ Μουζακίτης), Τσιμότζι (59′ Μπέλης), Παναγιώτου (80′ Φουρτάδο), Τριανταφυλλάκος, Ράνος, Γουόρντεν

ΟΦΗ (Νίκος Παπαδόπουλος): Στρέζος, Μπολάκης, Μονιάκης, Κομεσίδης, Ποτουρίδης (49′ Βαφέας), Μαχαίρας, Παπαστεριανός, Πουρτουλίδης (72′ Ντίνας), Κουτσιανικούλης (83′ Κοέλιο), Μάνος, Βουό.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ