Άρης – Αναγέννηση Καρδίτσας 3-0

Άρης – Αναγέννηση Καρδίτσας 3-0

Ο καλύτερος φετινός Άρης, νίκησε εύκολα με 3-0 την Αναγέννηση Καρδίτσας στο Βικελίδης, ξεφεύγοντας πλέον με οκτώ ολόκληρους βαθμούς από την 3η Παναχαϊκή,. Ούγκο Σόουζα στο 47΄, Βαγγέλης Πλατέλλας στο 63' με πέναλτ και Λούκα Μιλούνοβις στο 90+2 οι σκόρερ των κιτρινόμαυρων.

Πραγματοποιώντας  την καλύτερη φετινή του εμφάνιση, ο Άρης επικράτησε της Αναγέννησης Καρδίτσας με 3-0 για την 17η αγωνιστική της Football League. Αυτή ήταν η 14η νίκη για την ομάδα του Δημήτρη Σπανού, που έφτασε τους 45 βαθμούς και αύξησε τη διαφορά της από την 3η Παναχαϊκή στο +8! Ετσι εκλεισε ιδανικά τον πρώτο γύρο, έχοντας υποχρεωθεί σε μόλις τρεις ισοπαλίες και δεχθεί μόλις 5 γκολ.

Θυμηθείτε εδώ την εξέλιξη της αναμέτρησης

Οι κίτρινοι δημιούργησαν πλειάδα κλασικών ευκαιριών και τα τρία γκολ που σημείωσαν είναι μάλλον λίγα βάσει της εικόνας που είχαν. Σκόρερ οι Ούγκο Σόουζα στο 47’, Βαγγέλης Πλατέλλας στο 63’ με πέναλτι και Λούκα Μιλούνοβιτς στο 90+2′. Πολύ καλή παρουσία από τους Πλατέλλα, Πασά και Βαλεριάνο. Επίσης, τα νέα αποκτήματα Χαντί και Μπαστακός παρουσίασαν ένα σαφώς καλύτερο πρόσωπο σε σχέση με τις δύο προηγούμενες εμφανίσεις τους, έχοντας πλέον ουσιαστική συμβολή στο παιχνίδι του Άρη.

Καταιγιστικός Άρης, λανθασμένα ακυρωθέν γκολ
Μακράν το καλύτερο πρώτο ημίχρονο του στο φετινό πρωτάθλημα, πραγματοποίησε ο Άρης. Η ομάδα του Δημήτρη Σπανού μπήκε όπως έπρεπε να μπαίνει σε κάθε παιχνίδι. Με πάθος και διάθεση από το πρώτο λεπτό, κυνηγώντας έντονα το γρήγορο γκολ. Οι κίτρινοι εκδήλωναν τη συντριπτική πλειοψηφία των επιθέσεων τους από τα άκρα, είτε με τον Πλατέλλα (εκτελούσε και όλα τα στημένα), είτε με τους Βαλεριάνο, Πασά.

Οι γηπεδούχοι είχαν 11 τελικές στο α’ μέρος και ποσοστό κατοχής της μπάλας που άγγιζε το 70%. Δεν κατάφεραν όμως να στείλουν τη μπάλα στα δίχτυα, απέναντι σε μια ομάδα που αμυνόταν μαζικά και στα 45 λεπτά. Ο Άρης άγγιξε το γκολ σε πολλές περιπτώσεις, με χαρακτηριστικότερες τις ευκαιρίες των Χαντί (9’κεφαλιά) Μπαστακού και Χαντί (15’ κεφαλιά και προβολή αντίστοιχα), Δεληζήση (22’ κεφαλιά), Σόουζα (31’ γυριστό σουτ) και Πασά (35’ κοντινή προβολή)

Στο 20ο λεπτό ο Πλατέλλας σκόραρε με σουτ μέσα από την περιοχή, ωστόσο το τέρμα ακυρώθηκε κακώς ως οφσάιντ του Πασά που είχε κάνει την πάσα. Από το ριπλέι φάνηκε πως δεν υπήρχε παράβαση, καθώς ο παίκτης του Άρη καλυπτόταν από δύο αμυντικούς των φιλοξενούμενων.

Γκολ στο πρώτο λεπτό!
Τελικά οι κιτρινόμαυροι έμελλε να ανοίξουν το σκορ με το… καλημέρα του Β’ μέρους. Ετσι στο 47’ ο Πλατέλλας εκτέλεσε κόρνερ από τα δεξιά, ο Πασάς έπιασε την κεφαλιά και ο επερχόμενος στο δεύτερο δοκάρι Σόουζα έκανε το 1-0 με συρτή προβολή!

Παρά το γκολ, ο Άρης συνέχισε να βρίσκεται στην επίθεση, καθώς η Καρδίτσα δεν έδειξε να διάθεση ή ακόμη και ικανότητα να βγει μπροστά ως να ψάξει την ισοφάριση. Έτσι στο 63’ ήρθε και το 2-0 από την εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Πλατέλλα, με τον Πασά να έχει κερδίσει την εσχάτη των ποινών λίγο νωρίτερα, σε ανατροπή του από τον Καραγιάννη.

Μετά και το δεύτερο γκολ, ο ρυθμός έπεσε, με τον Άρη να κάνει συντήρηση δυνάμεων και την ατμόσφαιρα στο Βικελίδης να είναι γιορτινή και τους οπαδούς του να φωνάζουν συνθήματα επιστροφής στην Σούπερ Λίγκα. Ακόμη κι έτσι όμως, ήρθε και ένα τρίτο γκολ. Στο 90+2′ ο Ντούνης έβγαλε εξαιρετική κάθετη στον Μιλούνοβιτς και αυτός με ωραίο σουτ από το δεξί δοκάρι, έγραψε το 3-0 και έδωσε πανηγυρικό τόνο στη νίκη του Άρη.

Οι φίλαθλοι της ομάδας της Καρδίτσας κατέθεσαν λουλούδια στο μνημείο των οπαδών του Άρη

ΑΡΗΣ – ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ 3-0
Γκολ: 47’ Σόουζα, 63πεν. Πλατέλλας, 90+2′ Μιλούνοβιτς
Κίτρινες: – 35’ Κωνσταντινόπουλος
Κόκκινες:
Διαιτητής: Παναγιώτης Κούκουλας (Λέσβου)
Βοηθοί: Παναγιώτης Τερζόπουλος (Έβρου), Παναγιώτης Κουβαλάκης (Δράμας)
Τέταρτος: Βαγγέλης Κατσιδώνης (Δωδεκανήσου)

ΑΡΗΣ (Δ. Σπανός): Αναγνωστόπουλος, Τζανακάκης, Σόουζα, Δεληζήσης, Βαλεριάνος, Μουμίν, Ιντζόγλου, Πασάς (71’ Μαραγκός), Πλατέλλας (67’ Μιλούνοβιτς), Χαντί, Μπαστακός (61’ Ντούνης).
ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΑΡΔΙΤΣΑ (Γ. Βαζάκας): Γκέκας, Καραγιάννης, Κωνσταντινόπουλος, Ρουσσάκης, Μπούσδρας, Καρίκι, Σουντουρά (68’ Βατουσιάδης), Σταματάκης, Χαντζάρας, Κονέ (84’ Παπαευθυμίου), Λεφίδης (58’ Πλαβούκος).

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ