Football League : Πάτησαν τετράδα τα Τρίκαλα

Football League : Πάτησαν τετράδα τα Τρίκαλα

Τα Τρίκαλα πέρασαν από την Κρήτη, επικρατώντας με 2-0 του Εργοτέλη και εδραιώθηκαν στην πρώτη τετράδα της βαθμολογίας. Σκααρφάλωσε στην πέμπτη θέση η Δόξα Δράμας, που νίκησε εντός τον Πανσερραϊκό με 3-1. Τρίποντο και για Καραϊσκάκη, Βέροια.

Τα Τρίκαλα συνέχισαν την ανοδική πορεία τους, πετυχαίνοντας την τρίτη διαδοχική τους νίκη στη Football League (0-2 τον Εργοτέλη).

Οι φιλοξενούμενοι δεν μπορούσαν να ξεκινήσουν καλύτερα το παιχνίδι, καθώς μόλις στο 1ο λεπτό ο Σαχινίδης με σουτ στην κίνηση έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Λαδά. Οι Κρητικοί από εκείνο το σημείο και μετά πήραν την κατοχή και στο 8′ θα μπορούσαν να ισοφαρίσουν, αλλά ο Κάιπερς αστόχησε στο τετ α τετ με τον Αποστολίδη. Αυτή ήταν και η μοναδική σημαντική ευκαιρία του Εργοτέλη στο πρώτο μέρος, το οποίο έληξε με το σκορ στο 0-1.

Ο ρυθμός στο δεύτερο μέρος έπεσα αισθητά, με τους γηπεδούχους να έχουν την κατοχή, αλλά να μην μπορούν να απειλήσουν την εστία του Αποστολίδη. Τελικά τα Τρίκαλα βρήκαν και δεύτερο γκολ στην αναμέτρηση, με τον Τόμιτς να φεύγει στην κόντρα και να πασάρει την κατάλληλη στιγμή στον Γιαννηιτσάνη, που δεν δυσκολέυτηκε να κάνει το 2-0.

Τα Τρίκαλα με τη νίκη αυτή έφτασαν τους 30 βαθμούς και ανέβηκαν στην τέταρτη θέση της Football League, ενώ ο Εργοτέλης έμεινε στους 16 βαθμούς και την 13η θέση, στο -5 από τις θέσεις που οδηγούν στη σωτηρία.

ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ (Τάκης Γκώνιας): Λαδάς, Νικολακάκης, Σταμόπουλος, Μαζουλουξής, Μπάτζιος, Μπουρσέλης (82′ Ιατρούδης), Τσέλιος, Μπουτσάκης (73′ Ροβίθης), Μπούζας, Κάιπερς, Σταματάκος (70′ Μανουσάκης).

ΑΟ ΤΡΙΚΑΛΑ (Θωμάς Γράφας): Αποστολίδης, Πάνος, Χιντζίδης, Λεάντρο, Βέρτζος, Ανδρεόπουλος, Μάκος, Γροντής (49′ Τόμιτς), Μιλοσάβλιεβ, Σαχινίδης (84′ Κοτσώνης), Ζγκούρη (62′ Γιαννιτσάνης).

Δόξα Δράμας – Πανσερραϊκός 3-1

Επιστροφή στις νίκες για τη Δόξα Δράμας, η οποία επικράτησε εντός έδρας του Πανσερραϊκού με 3-1 και ανέβηκε στην πέμπτη θέση της βαθμολογίας.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν καλύτερα στο ματς, όμως δεν μπορούσαν να απειλήσουν την εστία του Πολίτη. Ουσιαστικά η πρώτη καλή στιγμή στο ματς σημειώθηκε στο 37′,  με την κεφαλιά του Μαρκόπουλου να περνάει δίπλα από το δοκάρι των Σερραίων. Η απάντηση από πλευράς φιλοξενουμένων ήρθε επτά λεπτά αργότερα με την προβολή του Ενομό να περνά δίπλα από το δεξί δοκάρι του Βούρα, με το 0-0 να είναι το σκορ στο ημίχρονο.

Στην επανάληψη και πιο συγκεκριμένα στο 55΄οι παίκτες του Νίκου Κωστένογλου κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ με κεφαλιά του Κάσες, ο οποίος είχε μπει στον αγωνιστικό χώρο μόλις ένα λεπτό νωρίτερα. Ο Ισπανός μέσος στο 56′ πέτυχε και το 2-0 με σουτ μέσα από την περιοχή. Από εκείνο το σημείο και μετά ο Πανσερραϊκός πίεσε για να μειώσει το σκορ και το κατάφερε εντέλει στο 78′ με τον Ρούτση, που πήρε το ριμπάουντ, έπειτα από απόκρουση του Βούρα σε σουτ του Ενομό. Οι Σερραίοι προσπάθησαν να φτάσουν και στην ισοφάριση, αλλά άφησαν πολλά κενά στην άμυνα τους και στο 92′ ο Κουσκουνάς εκμεταλλεύτηκε ένα από αυτά για να διαμορφώσει το τελικό 3-1.

Η Δόξα Δράμας με το τρίποντο αυτό έφτασε τους 27 βαθμούς και ισοβάθμησε στην πέμπτη θέση με τον ΑΟ Χανιά/Κισσαμικός (έχει δύο ματς λιγότερα), ενώ ο Πανσερραϊκός έμεινε στη 17η θέση της βαθμολογίας με 13 βαθμούς.

ΔΟΞΑ ΔΡΑΜΑΣ (Νίκος Κωστένογλου): Βούρας, Γκότοβος, Όστοϊτς, Σιώπης, Βαλλιάνος, Μαρκόπουλος (54′ Κάσες), Βιτλής, Ματσούκας (73′ Ντατίδης), Καπνίδης (53΄Καπνίδης), Κουσκουνάς, Ριζογιάννης.

ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ (Απόστολος Χαραλαμπίδης): Πολίτης, Ορφανίδης, Ιωαννίδης, Σιάκκας, Χατζητερζόγλου, Ρούσσος, Ναζίμ (61′ Πόζογλου), Κρητικός (67′ Ρούτσης), Ενομό, Τσιμίκας, Γκούρτσας (38′ λ. τρ. Ποζατζίδης).

Καραϊσκάκης – Απόλλων Λάρισας 2-0

Την έκτη εφετινή εντός έδρας νίκη του πέτυχε ο Καραϊσκάκης, που επικράτησε με 2-0 του Απόλλωνα Λάρισας στην Άρτα.

Οι Ηπειρώτες ήταν αυτοί που πίεσαν από το ξεκίνημα του ματς και στο 9′ έφτασαν κοντά στο γκολ, όμως ο Παϊτέρης νίκησε τον Λουκίνα σε τετ α τετ. Η απάντηση των φιλοξενουμένων ήρθε στο 14′ με την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Κανούλα να αποκρούεται από τον Μέλκα. Επτά λεπτά αργότερα ο Καραϊσκάκης άνοιξε το σκορ με τον Λουκίνα να σκοράρει με κεφαλιά μετά από φάουλ του Δημητριάδη. Στο 22′ οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν και για πέναλτι σε ανατροπή του Χούσου από τον Ανδρέου, ο διαιτητής όμως έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι. Ο Χούσος έφτασε κοντά στο 2-0 στο 44′, αλλά ο Ανδρέου απέκρουσε το πλασέ του πάνω στη γραμμή.

Στο δεύτερο μέρος ο Απόλλων Λάρισας ανέβασε την απόδοση του και έφτασε κοντά στο 1-1 το μακρινό όμως σουτ του Μαυριά αποκρούστηκε από τον Μέλκα. Στο 75′ οι γηπεδούχοι έφτασαν κοντά στο 2-0, όμως το σουτ του Μακρίδη σταμάτησε στην συμβολή των δοκών του Παϊτέρη. Αυτό που δεν κατάφερε τότε το πέτυχε στο 81′ ο Καραϊσκάκης, με τον Χούσο να σκοράρει με δυνατό σουτ. Το 2-0 έμεινε μέχρι το τέλος, με τους φιλοξενούμενους να ολοκληρώνουν το παιχνίδι με δέκα παίκτες λόγω της αποβολής του Σκούπρα με 2η κίτρινη κάρτα στο 88΄.

Ο Καραϊσκάκης με τη νίκη αυτή ανέβηκε στους 25 βαθμούς και την έβδομη θέση, φτάνοντας στο +9 από την επικίνδυνη ζώνη. Από την άλλη ο Απόλλων Λάρισας έμεινε στους 25 βαθμούς και έπεσε στην 9η θέση.

ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗΣ ΑΡΤΑΣ (Σάκης Παπαβασιλείου): Μέλκας, Παπανίκου, Μπεκατώρος, Καραγιαννίδης, Νικολόπουλος, Χούσος (88′ Ρανγκέλοφ), Μακρής, Ψιάνος (71′ Κόλλινς), Δημητριάδης, Κυριάκης (59′ Μακρίδης), Λουκίνας.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ (Νίκος Θεοδοσιάδης): Παϊτέρης, Σκούπρα, Κουρτεσιώτης, Παπαζαχαρίας, Β. Ανδρέου, Ιβανίδης (46′ Σουλίδης), Χατζής, Μαυριάς, Τσιλούλης (72′ Γαρυφαλλόπουλος), Κανούλας, Καρακατσάνης (83′ Λουκάς).

Βέροια – Παναιγιάλειος 3-1

Τη χαρά της νίκης «γεύτηκε» μετά από 1,5 μήνα η Βέροια, η οποία επικράτησε με 3-1 εντός έδρας του Παναιγιάλειου.

Οι φιλοξενούμενοι, πάντως ήταν αυτοί που ξεκίνησαν καλύτερα στο παιχνίδι και μόλις στο 2′ πήραν το προβάδισμα με το πλασέ του Αγιούποφ μετά από λάθος του Δόρη. Η Βέροια ανέβασε την απόδοση της μετά το γκολ αυτό και στο 30′ κατάφερε να ισοφαρίσε με κεφαλιά του Δαμιανάκη. Η «Βασίλισσα του Βορρά» συνέχισε να πιέζει, όμως το 1-1 παρέμεινε μέχρι το τέλος του ημιχρόνου.

Στην επανάληψη η εικόνα δεν άλλαξε και οι Μακεδόνες έφτασαν κοντά στο 2-1 στο 51′, όμως το σουτ του Καψάλη αποκρούστηκε σε κόρνερ από τον Τσάπαλο. Οι παίκτες του Απόστολου Τερζή κατάφεραν να πάρουν το προβάδισμα οκτώ λεπτά αργότερα, με τον Μπλετσάο να σκοράρει με σουτ. Οι φιλοξενούμενοι έμειναν με 10 παίκτες στο 64′, λόγω αποβολής του του Γκούμα με 2η κίτρινη. Σαν να μην έφτανε αυτό στο 75ο λεπτό ο Γραμματίκας στην προσπάθεια του να διώξει την μπάλα την έστειλε στα δίχτυα της ομάδας του κάνοντας με τον τρόπο αυτό το 3-1. Η Βέροια ολοκλήρωσε κι αυτή το παιχνίδι με 10 παίκτες, καθώς στο 88′ αποβλήθηκε ο Δόρης με δεύτερη κίτρινη, με το 3-1 να μένει μέχρι τέλους.

Με τη νίκη αυτή η Βέροια έφτασε τους 14 βαθμούς, αλλά βρίσκεται ακόμα στο -7 από τις θέσεις εκτός επικίνδυνης ζώνης. Ο Παναιγιάλειος από την άλλη έμεινε στους 13 βαθμούς και παραμένει επίσης στις θέσεις που οδηγούν στον υποβιβασμό.

ΒΕΡΟΙΑ (Τόλης Τερζής): Γιαγκιόζης, Καψάλης, Κοζάκης, Δαμιανάκης, Λάσκαρης, Μπλέτσας, Λαζόπουλος (80’ Οφέι) , Δόρης, Λίταινας, Γιαμόα (46’ Μπαστιάνος), Βανκεβάι (90’ Μέξης).

ΠΑΝΑΙΓΙΑΛΕΙΟΣ (Πέτρος Δημητρίου): Τσάπαλος, Γραμματίκας (80’ Τσάινα), Βλάχος, Μηλιώτης, Σμίλτος (55’ Τζένετ), Πολινιάδης (70’ Χαρίτος), Αγιούποφ, Γαβριηλίδης, Γκούμας, Σκαρτσίλας, Σταματής.

Αχαρναϊκός – Απόλλων Πόντου 0-3 α.α.

Τρίτη (20/2)

ΑΟΧ Κισσαμικός – Καλλιθέα

Επόμενη Αγωνιστική (24, 25, 26-2)

Σάββατο (24/2)

Τρίκαλα – Παναχαϊκή

Κυριακή (25/2)

Αιγινιακός – Άρης

Αναγέννηση Καρδίτσας – Δόξα Δράμας

Απόλλων Λάρισας – Αχαρναϊκός 3-0 α.α.

Απόλλων Πόντου – Βέροια

ΟΦΗ – Πανσερραϊκός

Παναιγιάλειος – Σπάρτη

Δευτέρα (26/2)

Καλλιθέα – Εργοτέλης

Καραϊσκάκης – ΑΟΧ Κισσσαμικός

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ