Σπανός : «Να πάμε ακόμη καλύτερα στον δεύτερο γύρο»

Σπανός : «Να πάμε ακόμη καλύτερα στον δεύτερο γύρο»

Ο Ελληνας τεχνικός είπε μεταξύ άλλων «...ήμερα μηδενίζουμε και ξεκινάμε από την αρχή! Κανένας εφησυχασμός», στη συνέντευξη Τύπου.

Τον απολογισμό του πρώτου γύρου του πρωταθλήματος της Football League έκανε στις δηλώσεις του μετά τη νίκη επί της Αναγέννησης Καρδίτσας ο Δημήτρης Σπανός.

«Κλείνοντας τον πρώτο γύρο, το μόνο που μπορούμε να είμαστε είναι χαρούμενοι, ήσυχοι και ευτυχισμένοι γιατί σε μεγάλο μέρος του πρωταθλήματος είχαμε καλή συγκομιδή με καλά στατιστικά και με το σημερινό παιχνίδι ακόμη καλύτερα. Η διαφορά αντί να μειώνεται αυξάνεται και θέλουμε να την αυξήσουμε και ακόμη περισσότερο για να λειτουργήσουμε καλύτερα σαν ομάδα και σαν σωστός οργανισμός που λέγεται Άρης.

Το παιχνίδι σήμερα ήταν μονότονο αναφορικά με την κατοχή μπάλας, τις ευκαιρίες που υπήρξαν σε όλο το 90λέπτο, 14 νομίζω, χωρίς να μας κάνει ο αντίπαλος. Το ποδόσφαιρο, όμως, κρίνεται στο γκολ, να το πετύχεις και να μην το δεχτείς. Δεν είναι ότι δεν είμαστε καλοί, αλλά δεν έχουμε ακόμη δείξει ότι με μια φάση μπορούμε να καθαρίσουμε ένα παιχνίδι. Άρα εκεί πρέπει να βελτιωθούμε και να είμαστε πιο προσεκτικοί και συγκεντρωμένοι, ώστε οι ευκαιρίες να μετουσιώνονται σε γκολ.

Παρ’ όλα αυτά είμαι ευχαριστημένος και δίνω συγχαρητήρια στα παιδιά, γιατί κάνουν προσπάθεια καθημερινά και θα συνεχίσουν μέχρι και μαθηματικά να πετύχουμε τον στόχο. Άλλος ένας γύρος, έχουμε τα ίδια όνειρα με τον προηγούμενο, θέλουμε να πάμε ακόμη καλύτερα και νομίζω θα το κατορθώσουμε. Συγχαρητήρια στον κύριο Βαζάκα που είναι ο πιο έμπειρος προπονητής στην κατηγορία, εύχομαι στην Καρδίτσα να σωθεί γρήγορα. Συνεχίζουμε ξεκινώντας από τον Αιγινιακό».

Για το αν σήμερα ήταν η καλύτερη εμφάνιση του Άρη:

«Ήταν ένα παιχνίδι που παίξαμε καλά, αλλά αν ήταν το καλύτερο δεν μπορώ να το πω, γιατί μετράνε και ο αντίπαλος και οι συνθήκες. Η καλύτερη εμφάνιση είναι να ξεκινάς δυνατά και να παίζεις το ίδιο καλά σε όλο το παιχνίδι και να πετύχεις γκολ τα κατάλληλα λεπτά. Θα ήταν εξαιρετική αν ήμασταν 3-0 στο ημίχρονο. Όμως, η ομάδα είχε ρυθμό, πίεση στον αντίπαλο, πάθος, υπομονή, πολύ σημαντικό αυτό. Εκεί κρίνεται η κατάσταση με τέτοιας δυναμικότητας αντιπάλους».

Για το ότι ο Άρης διαθέτει την καλύτερη άμυνα στο πρωτάθλημα:

«Ένα χαρακτηριστικό της ομάδας που φαίνεται από τα στατιστικά είναι πως από τα πέντε γκολ που έχουμε δεχτεί δεν χάσαμε βαθμούς. Μάλιστα, μας έκαναν καλό. Γυρίσαμε παιχνίδια που δεν φαινόταν ότι μπορούν να γυρίσουν, άρα είναι σαν να μην τα δεχτήκαμε. Αυτό που θα άλλαζα είναι να σκοράρουμε πιο εύκολα, ώστε να μας φεύγει η πίεση του χρόνου».

Για τη βαθμολογική συγκομιδή:

«Αν πάρετε τα παιχνίδια ένα προς ένα, ίσως να είχαμε κάτι παραπάνω. Με τον Καραϊσκάκη ήμασταν κακοί, με τον Παναιγιάλειο μέτριοι και με τον ΟΦΗ καλοί. Κάποιες φορές ίσως μας βοήθησε η τύχη. Αν ξεκινούσαμε σήμερα και λέγαμε ότι θα είχαμε αυτή τη διαφορά βαθμών, όλοι θα ήταν ευχαριστημένοι».

Για το τι περιμένει από την ομάδα από εδώ και πέρα:

«Δεν θα επιτρέψω στην ομάδα να χαλαρώσει. Το κομμάτι της διαχείρισης των αποτελεσμάτων που έχουμε τώρα είναι πιο δύσκολο. Σήμερα μηδενίσαμε και ξεκινάμε πάλι αύριο για έναν νέο πρωτάθλημα και θα βλέπουμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά, σαν ντέρμπι. Δεν μπήκαμε καν στη διαδικασία να δούμε ποια παιχνίδια έχουμε εντός και εκτός μέχρι τώρα. Η ουσία είναι η διατήρηση των αποτελεσμάτων, νίκες και βαθμοί. Δεν επαναπαυόμαστε, έχουμε μπροστά μας ένα δύσκολο παιχνίδι με τον Αιγινιακό».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ