Αναγνωστόπουλος : «Το καλοκαίρι οι οπαδοί του Άρη θα είναι ευχαριστημένοι» (audio)

Αναγνωστόπουλος : «Το καλοκαίρι οι οπαδοί του Άρη θα είναι ευχαριστημένοι» (audio)

Πως είναι το κλίμα στην ομάδα μετά την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου; Σε τι οφείλεται η βελτιωμένη εικόνα του Άρη φέτος σε σχέση με πέρσι; Ποια είναι η σχέση του με τον Γιώργο Καντιμοίρη; Σκοπεύει να μείνει ή να φύγει από τον Άρη;

Στο στούντιο ραδιοφωνικού σταθμού της Θεσσαλονίκης βρέθηκε ο Αλέξανδρος Αναγνωστόπουλος. Ο τερματοφύλακας του Άρη έκανε τον απολογισμό του πρώτου γύρου και εξέφρασε τη σιγουριά του ότι οι κίτρινοι θα εξασφαλίσουν την άνοδό στην φυσική τους θέση.

Επίσης στάθηκε στην βοήθεια των Δημήτρη Σπανού και Παύλου Μυροφορίδη, ενώ μιλώντας για τον κόσμο της ομάδας, τόνισε το πόσο πολύτιμη είναι η συμβολή του στην προσπάθεια που γίνεται.

Αναλυτικά όσα είπε ο πορτιέρε του Άρη στον ARENA FM 89,4

Για το πως νιώθει ο ίδιος και η ομάδα μετά την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου: «Είναι λογικό να υπάρχει μία χαρά και σε εμάς και στον κόσμο. Ο πρώτος γύρος τελείωσε. Η άνοδος πέρα από εφικτή, πρέπει να είναι όπως πρέπει να είναι. Να τερματίσουμε, δηλαδή, πρώτοι και οι αντίπαλοι να καταλάβουν ότι ο Άρης θα είναι η πρώτη ομάδας της κατηγορίας».

Για τη νοοτροπία της ομάδας και το γεγονός ότι δεν δέχεται εύκολα γκολ: «Όταν δεχόμαστε γκολ, δείχνουμε ότι είμαστε καλή ομάδα, με καλή φυσική κατάσταση. Παίζουμε πάντα έως το τέλος του αγώνα. Μέχρι το 90′ παλεύουμε για τη νίκη. Αυτό είναι θέμα δουλειάς. Τίποτα δεν είναι τυχαίο. Από τα φιλικά, ακόμη, ήμασταν σταθεροί. Το σημαντικό είναι να μην δεχόμαστε γκολ, να πετυχαίνουμε έστω ένα και στο τέλος της σεζόν να πανηγυρίσουμε την άνοδο».

Για τα αποτελέσματα της ομάδας μετά το τέλος του πρώτου γύρου: «Τα πράγματα πηγαίνουν όπως τα προγραμματίσαμε. Ακόμη και στα παιχνίδια που φέραμε ισοπαλία, θα μπορούσαμε να τα είχαμε κερδίσει. Με τον Παναιγιάλειο κοντέψαμε μόνο στο τέλος να χάσουμε, επειδή όλοι κάναμε επίθεση. Αν θυμηθούμε τις φάσεις των αγώνων που χάσαμε πόντους, θα δούμε ότι θα μπορούσαμε να έχουμε το απόλυτων των νικών στα πρώτα 17 ματς».

Για το αν αρέσει σε αυτόν και στους συμπαίκτες του να παίζουν εκτός έδρας παρά εντός: «Δε νομίζω ότι αισθανόμαστε πίεση στην έδρα μας. Ο κόσμος είναι κοντά μας και τον νιώθουμε να ας βοηθάει. Είμαστε ομάδα δουλεμένη και είμαστε έτοιμοι για όλα τα ενδεχόμενα που θα αντιμετωπίσουμε. Σκοπός μας είναι να πάρουμε πάντα τη νίκη»

Για την εικόνα του αγωνιστικού χώρου του «Κλ. Βικελίδης»: Το στυλ της ομάδας είναι να κρατά την μπάλα και να παίζει ποδόσφαιρο κατοχής. Ο δύσκολος αγωνιστικός χώρος, μας δυσκολεύει. Βαραίνουν τα πόδια, η μπάλα κάνει περισσότερες αναπηδήσεις και βολεύει τις ομάδες που θέλουν να αμυνθούν. Ως τερματοφύλακας, πρέπει να είναι 100% συγκεντρωμένος στο παιχνίδι, γιατί δεν έχει δικαίωμα μισού λάθους.

Για τη σπουδαία επέμβαση στον αγώνα με την Σπάρτη: «Ήταν μία αντίδραση της στιγμής. Χαίρομαι που βοήθησα την ομάδα μου να πάει τη νίκη. Δεν κάθομαι να σκέφτομαι τις επεμβάσεις μου. Στην προπόνηση, για παράδειγμα, κάνω περισσότερες παρόμοιες επεμβάσεις. ΤΟ θέμα είναι αυτές να μετουσιώνονται σε βαθμούς και να κερδίζει η ομάδα».

Για τη σχέση του με τον Γιώργο Καντιμοίρη: «Η σχέση μου με τον Γιώργο είναι πολύ καλή κι άκρως επαγγελματική. Ο ένας βοηθά τον άλλον. Σκοπός μας είναι να κερδίζουμε κάτι ο ένας από τον άλλον. Όσο αγωνιζόταν ήταν πολύ καλός και πολύ σταθερό.ς Αλλά έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Αποβλήθηκε στην Βέροια, μπήκα εγώ, έπαιξα ένα-δύο παιχνίδια και τώρα παίζω συχνότερα».

Για το τι σκέφτηκε όταν αποβλήθηκε ο Καντιμοίρης στον αγώνα με την Βέροια και χρειάστηκε να περάσει στο παιχνίδι: «Αν κάτσω εκείνη τη στιγμή να σκεφτώ αρνητικά, έχω χάσει το παιχνίδι. Σκέφτηκα μόνο να βάλω τα γάντια μου, να μπω στο γήπεδο και να βοηθήσω την ομάδα μου να κερδίσει το παιχνίδι».

Για τα γκολ που έχει βάλει η ομάδα στα τελευταία λεπτά των αγώνων: «Αυτό δηλώνει ότι το κράμα μιας μεγάλης ομάδας. Σημασία έχει να κερδίζεις, είτε με καλό ποδόσφαιρο είτε με κακό. Είτε σε καλούς αγωνιστικούς χώρους, είτε σε κακούς.

Για τις σχέσεις του με τον Δημήτρη Σπανό και τον Παύλο Μυροφορίδη: «Το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι. Αν ο τεχνικός διευθυντής, ή ο προπονητής δεν ήταν καλοί, δεν θα πήγαινε καλά και η ομάδα. Μας βοηθούν παρα πολύ και οι δύο. Ο κ. Μυροφορίδης είναι δίπλα στους παίκτες και την ομάδα γενικότερα. Ο κ. Σπανός έχει κάνει πολύ καλή δουλειά στο αγωνιστικό κομμάτι. Είναι πολύ δύσκολο να έχεις έναν τέτοιο ρόστερ και να αφήνεις παίκτες εκτός αποστολής, που θα μπορούσαν να παίξουν οπουδήποτε βασική. Κάθε Κυριακή πρέπει να επιλέξει τους 11 καλύτερους για να παίξουν και αυτό είναι κάτι πάρα πολύ δύσκολο».

Για την καταιγιστική εικόνα του Άρη στον αγώνα με την Αναγέννηση Καρδίτσας: «Δεν είμαι αρμόδιος για να κρίνω αν αυτό έγκειται στην δική μας απόδοση ή της κακής της αντιπάλου ομάδας. Εγώ μπορώ να πω ότι θέλω η ομάδα μου να έχει σε κάθε παιχνίδι την κατοχή της μπάλας και να κάνει ευκαιρίες και γκολ. Η Καρδίτσα μπήκε παθητικά στο γήπεδο στο δεύτερο μέρος κουράστηκε πολύ και μεις δείξαμε ότι έχουμε καλή φυσική κατάσταση και καταφέραμε να δώσουμε στον αγώνα αυτήν την εικόνα».

Πέρσι δεν είχε πάρει ευκαιρίες. Τι άλλαξε από πέρσι στον Άρη: «Καμιά φορά λεφτά δεν φέρνουν ευτυχία, έτσι και στις ομάδες, μεγάλα συμβόλαια, ονόματα είναι φανταχτερό για το πρεστίζ αλλά δε θα φέρει αποτέλεσμα στον αγωνιστικό χώρο. Πέρσι τα είχαμε αλλά όχι την άνοδο, φέτος πιο θεμελιωμένο ρόστερ στις απαιτήσεις της κατηγορίας, ίσως στη δύναμη, στα συμβόλαια, ομογένεια, με ι συνεπάγεται. όλοι οι ποδοσφαιριστές έμεινα για να πετύχουμε την άνοδο εκεί που ανήκει. Όταν η ομάδα ανέβει με το καλό, το ποιοι θα μείνουν είναι άλλο ζήτημα τουλάχιστον θα μείνει μία γλυκιά γεύση».

Αν γίνεται από τώρα συζήτηση για εξασφάλιση της ανόδου: «Όχι δεν υπάρχει καμία. Αυτό ξεκινά από τον προπονητή. Κάθε Κυριακή στην ολιγόλεπτη ομιλία κάθε παχνίδι μπαίνουμε σαν να είναι το τελευταίο, μπαίνουμε για να το κερδίσουμε σαν παίζουμε για το πρωτάθλημα τις άλλες μέρες πιο ελεύθεροι

Για τον Ούγκο Σόουζα: «Και ο Ούγκο και Δεληζήσης πολύ καλό και αξιόπιστο δίδυμο με καλή συνεργασία από το αποτέλεσμα όπως φαίνεται έτσι φαίνεται από απόδοσή τους, όλα τα παιδιά του Άρη στην άμυνα, Βαλεριάνος, Τζανακάκης, Μπούρμπος, όλοι ετοιμοπόλεμοι, εργατικοί, αξιόπιστοι στην άμυνα».

Για το αν σκέφτονται την περσινή σεζόν: «Είμαστε πεισμωμένοι. Ο τρόπος που τελείωσε το πρωτάθλημα στο δεύτερο μισό, είχαμε την καλύτερη απόδοση, μία ήττα, 1-2 ισοπαλίες, δηλώνει ένα σερί πρωταθλητισμού για μένα. Στεναχωρηθηκαμε που δεν καταφέραμε να ανεβάσουμε την ομάδα και ήταν ένα επιπλέον κίνητρο, που ξέραμε πως είναι η κατάσταση στη Β’ εθνική και στην ομάδα. Σκεφτόμαστε πως είμαστε στους ίδιους βαθμούς με τις ομάδες που θέλουν την άνοδο. Κάθε παιχνίδι τελικός για μας, μέχρι το τέλος παλεύουμε για τη νίκη, θέλουμε καλό ποδόσφαιρο ενδόμυχα σκεφτόμαστε ‘ότι εμείς θα βγούμε πρώτοι και συνεχίζουμε να δουλεύουμε για την άνοδο. Στα λόγια όλοι καλοί είμαστε το θέμα είναι να το αποδείξουμε στην πράξη».

Για το αν νιώθει την πίστη των φιλάθλων του Άρη όταν παίζει στο «Κλ. Βικελίδης»: «Ο Άρης είναι ομάδα των πέντε καλύτερων της Ελλάδας. Έχει λαό που τον στηρίζει και τον αγαπάει. Τα τελευταία χρόνια οι φίλοι του Άρη έχουν περάσει δύσκολα, νιώθουμε την αγάπη και τη στήριξη τον εφησυχασμό, βλέπουμε τη σπίθα. Αυτό θέλαμε να πετύχουμε, να κερδίσουμε την εμπιστοσύνη και να του δείξουμε ότι ο Άρης θα επιστρέψει εκεί που ανήκει».

Για το αν θα μπορούσε ο Άρης να σταθεί στη Superleague: «Είναι βασισμένη η ομάδα για Β’ Εθνική αλλά δεν είμαστε καλοί μόνο για αυτή την κατηγορία, έχουμε καλούς ποδοσφαιριστές με ποιότητα που μπορούν να σταθούν στη πρώτη κατηγορία σίγουρα θα χρειαστούν προσθήκες αλλά πως θα διαμορφωθεί το πλάνο αρμόδιοι είναι ο κ.Καρυπίδης που ξέρει τις απαραίτητες ενέργειες»

Για το ερχόμενο παιχνίδι με τον Αιγινιακό: «Σαν να ξεκινάει το πρωτάθλημα είναι για μας…Αν υποτιμήσεις οποιαδήποτε ομάδα, θα είναι δύσκολο, θα πάθεις ζημιά. Νομίζω ότι θα πάει στη δύναμη».

Για τον Χουσείν Μουμίν: «Αγωνίζεται ίσως στην πιο δύσκολη θέση, ισορροπεί την επιθετική με την αμυντική γραμμή, ο πρώτος που θα ριχτεί στη μάχη του ξύλου. Ο Μουμίν είναι κάτι παραπάνω από επαγγελματίας ώριμος. Είναι συνεσταλμένος, αλλά κάνει την πλάκα, όσο πρέπει. Πολύ καλά όλοι μαζί, όλοι δέχονται το χιούμορ, την κριτική και αυτό φαίνεται στο γήπεδο».

Για τον Βαγγέλη Πλατέλλα: «Το ξέρει καλά το τόπι, είναι χαρισματικός, με ποιότητα. Όταν είσαι τόσο τεχνικός παίκτης είναι ακόμη πιο δύσκολος και πέφτουν επάνω του 3-4 άτομα και είσαι τόσο χαρισματικός».

Για τους Μπαστακό και Χαντί: «Και οι δύο και ο Κανακούδης , είναι και οι 3 φιλότιμοι, εργατικοί, δέχονται το πλάνο της ομάδας και στον αγωνιστικό χώρο , έχουμε δεθεί, είναι και δύσκολο όταν έρχεσαι σε μία ομάδα, μπήκαν από νωρίς στα βαθιά, απόδοσή τους είναι ικανοποιητική. Ο Μπαστακός θα μπορούσε σε δύο φάσεις να πετύχει με κεφαλιά γκολ…θα έρθει το γκολ. Σημασία έχει να κερδίζει η ομάδα».

Για τον Δημήτρη Σπανό: «Είναι ακριβώς αυτό που φαίνεται , στο γήπεδο, στην προπόνηση, είναι και στη ζωή του. Είναι κάτι παραπάνω από αληθινός, οι εκφράσεις του και οι αντιδράσεις του είναι παραπάνω από αντικειμενικές».

Για τη ζωή στη Θεσσαλονίκη: «Είναι πολύ ωραία, νιώθω όμορφα. Οι άνθρωποι και το μέρος είναι ευχάριστα, είναι ωραία η διαμονή. Με τη Σούπερ Λιγκ θα είναι ακόμη καλύτερη πιο ποιοτικές και οι ώρες».

Για το αν θέλει να παραμείνει στην ομάδα και τη νέα σεζόν: «Νομίζω ότι αυτός είναι ο λόγος που έκατσα μετά από συζητήσεις με Καρυπίδη, Μυροφορίδη, με τον προπονητή για να βάλω ένα λιθαράκι στην άνοδο στην Σούπερ Λιγκ και να ζήσω στιγμές με τον Άρη».

Για το ποιος είναι ο αυστηρότερος κριτής του: «Ο πατέρας μου είχε παίξει στις Ακαδημίες του Παναθηναϊκού. Πάντα πιο κοντά σε αυτό το κομμάτι ήταν ο πατέρας μου, όσο περνούσαν τα χρόνια τον απομάκρυνα γιατί άθελα ίσως δημιουργεί πρόβλημα, δεν κάνει κριτική πάνω στη θέση του τερματοφύλακα αλλά και η μητέρα μου λέει μην τον στεναχωρείς».

Για τους φίλους του Άρη: «Το μόνο που μπορώ να υποσχεθώ είναι κάθε παιχνίδι θα το κοιτάμε σαν τελικό, σαν το παιχνίδι της ζωής μας θα παλεύουμε για τον κόσμο του Άρη και το καλοκαίρι θα είναι όλοι ευτυχισμένοι και η ομάδα θα πάρει το δρόμο της».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ