ΟΦΗ : Από τα πρόθυρα της διάλυσης στην αναγέννηση

ΟΦΗ : Από τα πρόθυρα της διάλυσης στην αναγέννηση

To10.gr αναλύει τους λόγους για τους οποίους ο ΟΦΗ έφτασε να είναι και πάλι μέσα στο «κόλπο» της ανόδου, παρά το γεγονός πως πριν από μερικούς μήνες ήταν στα πρόθυρα της διάλυσης.

Πριν από μερικά χρόνια ο ΟΦΗ, λόγω σοβαρών οικονομικών προβλημάτων έφτασε να αγωνίζεται από τα σαλόνια της Super League στα… αλώνια της Football League 2. Οι άνθρωποι της ομάδας έκαναν restart, πιστεύοντας πως η πορεία του συλλόγου από εκεί και πέρα θα είναι μόνο ανοδική.

Ωστόσο, τα πράγματα δεν ήταν τόσο εύκολα όσο οι περισσότεροι θα πίστευαν. Πέρυσι οι Ηρακλειώτες πλήρωσαν το κακό τους ξεκίνημα και έχασαν την άνοδο σχετικά εύκολα. Φέτος έχοντας το ρόλο του φαβορί, μαζί με τον Άρη, έδειξαν να πατάνε καλύτερα, αλλά τα οικονομικά προβλήματα εμφανίστηκαν και πάλι και δεν θα ήταν υπερβολή αν έλεγε κανείς πως η ομάδα βρέθηκε ένα βήμα πριν ζήσει τον ίδιο εφιάλτη.

Παρόλα αυτά, οι Κρητικοί δεν τα παράτησαν. Συσπειρώθηκαν τόσο σε διοικητικό, όσο και σε αθλητικό επίπεδο, με αποτέλεσμα να φτάσουν και πάλι να είναι μία από τις ομάδες που διεκδικούν με αξιώσεις την άνοδο στη Super League.

Το10.gr αναλύει τους λόγους για τους οποίους ο ΟΦΗ αναγεννήθηκε:

To… ψάρι βρωμάει από το κεφάλι

Από την αρχή της τρέχουσας σεζόν, ο Φώτης Τσάλος είχε αναλάβει χρέη προέδρου στον ΟΦΗ. Ο επιχειρηματίας από το Ηράκλειο, μπορεί να είχε το κεφάλαιο προκειμένου να βοηθήσει την ομάδα να πετύχει τους στόχους της, αλλά δεν είχε και τη στήριξη των υπόλοιπων μετόχων, λόγω των βαρύγδουπων δηλώσεων που έκανε κατά καιρούς. Μάλιστα, δεν ήταν λίγες οι φορές που ο Τσάλος «έκραζε» μέσω των social media τους υπόλοιπους μετόχους, μιας και υποστήριζε ότι δεν τον βοηθάει κανείς στο οικονομικό σκέλος.

Κάτι που οδήγησε τις δύο πλευρές να έχουν κακές σχέσεις και στη συνέχεια να έρθει και η ένταση. Λογικό και επόμενο λοιπόν, το ποδοσφαιρικό τμήμα να επηρεαστεί και τα αποτελέσματα να μην είναι θετικά. Αποκορύφωμα το εντός έδρας ματς κόντρα στην Παναχαϊκή με τους Κρητικούς να χάνουν στο Γεντί Κουλέ με σκορ 1-0, με τους πιο πολλούς να σκέφτονται εκείνη την εποχή, πως το «τρένο» της ανόδου χάθηκε για δεύτερη σερί σεζόν.

Έβαλε πλάτη ο Παπαδόπουλος

Εκείνη την περίοδο οι διοικητικές διαμάχες είχαν φέρει… στάση πληρωμών, με αποτέλεσμα οι Άγγελος Χαντί, Νίκος Κουσκουνάς, Άλμπερτ Ρούσσος, Δημήτρης Σιώπης, Αρμίτσε Ορτέγκα, Μάριο Μάρτος, Μάριος Όγκμποε, Νίκος Ζιαμπάρης να αποχωρήσουν από τις τάξεις του κρητικού συλλόγου, λίγο πριν και λίγο μετά την περίοδο των Χριστουγέννων.

Το κλίμα στα αποδυτήρια ήταν βαρύ, όμως, αυτό έκανε τον Νίκο Παπαδόπουλο να βγει μπροστά και να σηκώσει στους ώμους του το βαρύ φορτίο. Λίγο μετά το τελευταίο παιχνίδι του 2017 κόντρα στην Παναχαϊκή, ο έμπειρος τεχνικός με γραπτή του δήλωση είχε αναφέρει πως αν κάποια πράγματα δεν άλλαζαν στο οικονομικό και διοικητικό κομμάτι, τότε θα έφευγε από τις τάξεις του συλλόγου. Παράλληλα, είχε συνεχείς επαφές με τους παίκτες που ήθελαν να μείνουν στον ΟΦΗ, προκειμένου να τους πείσει πως όλα θα γίνουν καλύτερα στο μέλλον.

Αυτό το… βέτο που άσκησε φαίνεται πως έπιασε τόπο, αφού λίγο αργότερα οι παίκτες είδαν πως όλα όσα τους είχαν τάξει οι άνθρωποι της ομάδας γινόντουσαν σιγά- σιγά πραγματικότητα από τη διοικούσα επιτροπή του ΟΦΗ, ενώ και εκείνοι δέθηκαν ακόμη περισσότερο μεταξύ τους, κόντρα στον κοινό εχθρό. Το φάσμα του αφανισμού.

Επίσης, ο Νίκος Παπαδόπουλος ήταν εκείνος που πήρε πάνω του και το θέμα των μεταγραφών του Ιανουαρίου με τους Κρητικούς να κάνουν δικούς τους τους: Τζίλι Βουό, Λεωνίδα Αργυρόπουλο, Ζοσέ Κοέλιο, Θανάση Ντίνα και Νίκο Βαφέα. Όλοι ως ελεύθεροι πλην του τελευταίου που δόθηκε δανεικός για έξι μήνες από τον Απόλλωνα Σμύρνης.

Η… ταρίφα στο Ηράκλειο

Η οικονομική ανάσα που πήραν οι ποδοσφαιριστές του ΟΦΗ είχε άμεσο αντίκτυπο και στην εικόνα τους στο γρασίδι. Ειδικά στο Ηράκλειο. Μέσα στο Γεντί Κουλέ οι Κρητικοί δεν έχουν αντίπαλο. Για την ακρίβεια έχουν. Μόνο τον εαυτό τους και αν θα φτάσουν την «ταρίφα» των τριών γκολ, αφού και στα πέντε τελευταία εντός έδρας ματς έχουν φιλοδωρήσει τους αντιπάλους τους με τρία «τεμάχια».

Ωστόσο, και εκτός έδρας τα πηγαίνουν πολύ καλά, αφού τρία τέρματα έχουν πετύχει και στις αναμετρήσεις με Σπάρτη, Αχαρναϊκό (στα χαρτιά). Νίκη είχαν πάρει και στην έδρα του Παναιγιάλειου με 2-0. Μοναδική… μουτζούρα η ήττα στη Λάρισα από τον Απόλλωνα σε μία αναμέτρηση που οι παίκτες του Νίκου Παπαδόπουλου είχαν τρία δοκάρια.

Η απελευθέρωση του Μάνου

Λένε πως η κρίση γεννά ευκαιρίες. Αυτό σίγουρα θα το σκέφτηκε και ο Δημήτρης Μάνος. Ο Έλληνας επιθετικός, ο οποίος έχει πάρει τον ΟΦΗ από το χέρι και τον οδηγεί από νίκη σε νίκη. Ο 23χρονος στράικερ ξεκίνησε τη σεζόν ως αλλαγή. Ωστόσο, το κύμα αποχωρήσεων που χτύπησε τον ΟΦΗ τα Χριστούγεννα, του άνοιξε διάπλατα την πόρτα της βασικής 11αδας. Αυτό ήταν. Ο Μάνος δεν κοίταξε ποτέ ξανά πίσω του και με τα 12 γκολ του έκτοτε (13 στο σύνολο), έγινε και ο μεγάλος πρωταγωνιστής των Κρητικών αλλά και ο πρώτος σκόρερ της Football League.

Το «κλέψιμο» του Βουό

Τον Ιανουάριο ο ΟΦΗ έχασε πολλούς παίκτες. Έπρεπε, λοιπόν, να κάνει έξυπνες προσθήκες. Λίγες και καλές. Χωρίς να δώσει τρελά χρήματα. Άλλωστε δεν του περίσσευαν. Ο Τζίλι Βουό την περσινή σεζόν με τους Μελανόλευκους έκανε πράγματα και θαύματα, με αποτέλεσμα να εξασφαλίσει μία μεταγραφή στη Λαμία της  Super League. Εκεί δεν έπιασε.

Ο Άρης ήταν μία ανάσα από τον Ιβοριανό φορ, όμως, η κρητική ομάδα κινήθηκε πιο γρήγορα και αποτελεσματικά και έτσι τον έκανε δικό της. Και πάλι. Ο Βουό ήξερε τι να περιμένει από τους Κρητικούς και εκείνοι ήξεραν τι θα δουν από εκείνον. Ο Αφρικανός στράικερ δεν χρειάστηκε χρόνο προσαρμογής. Ντεμπούτο και… γκολ με το καλημέρα κόντρα στη ΑΕ Καραϊσκάκη. Αλλά δεν έμεινε εκεί, αφού τα ντούμπλαρε με τη Βέροια, με αποτέλεσμα να μετράει ήδη δύο σε τρεις αγώνες. Την ώρα που στη Λαμία μετά από έξι μήνες και δέκα παιχνίδια μαζί της είχε μόλις ένα!

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ