Άρης : «Στόχος μας ν’ ανέβει η ομάδα και όχι να παίζει θεαματικά» είπε ο Μυροφορίδης

Άρης : «Στόχος μας ν’ ανέβει η ομάδα και όχι να παίζει θεαματικά» είπε ο Μυροφορίδης

Οι άνθρωποι και οι παίκτες του Άρη θέλουν να παίρνουν τις νίκες ακόμη και όταν δεν παίζουν καλά, αφού στόχος τους είναι η επιστροφή του συλλόγου στη Super League, όπως τόνισε με δηλώσεις του ο τεχνικός διευθυντής της ομάδας, Παύλος Μυροφορίδης.

Το αποτέλεσμα και συγκεκριμένα τη νίκη κυνηγάνε σε κάθε αγώνα οι παίκτες του Άρη και όχι το θέαμα, όπως τόνισε με δηλώσεις του στο ραδιοφωνικό σταθμό «Libero FM 107,4» ο Παύλος Μυροφορίδης.

Ο τεχνικός διευθυντής της ομάδας της Θεσσαλονίκης υπογράμμισε πως οι ποδοσφαιριστές του Δημήτρη Σπανού μπορεί στα τελευταία τους παιχνίδια να μην παίζουν τόσο καλά, αλλά, αυτό δεν τον νοιάζει, αφού στόχος είναι η επιστροφή στη Super League.

Αναλυτικά, οι δηλώσεις του Παύλου Μυροφορίδη στον «Libero FM 107,4»:

Για την ατμόσφαιρα στο χθεσινό παιχνίδι:

«Είναι ξεκάθαρο ότι αυτό που έγινε χθες, έπρεπε να σταματήσει η Superleague για να δει ότι γίνεται κάτι όμορφο. Αυτή την ατμόσφαιρα την έχουμε ζήσει εμείς στο γήπεδο μας. Για αυτούς ήταν πρωτόγνωρο, γιατί όπως είπαν έχουν να το ζήσουν 15 χρόνια. Η δυναμική της ομάδας μας, δημιουργεί αυτές τις καταστάσεις. Δώσαμε παλμό σε όλη την πόλη. Βέβαια, δεν ήμασταν καλοί. Αν κάτσεις να το δεις με κρύα ματιά, όπως το είδα εγώ σήμερα, έπρεπε να ήμασταν καλύτερα. Η σκοπιμότητα μερικές φορές βάζει και άλλα πράγματα στη κουβέντα. Σκοπός είναι να ανέβει η ομάδα. Όλα τα άλλα τα ακούω βερεσέ…».

Για την εικόνα της ομάδας:

«Δεν μου άρεσε το πρώτο 20λεπτο, γιατί ήμασταν κομπάρσοι και όχι πρωταγωνιστές. Αν ανοίγαμε το σκορ θα ήταν διαφορετικό ματς, αλλά δεν παίζεις ποδόσφαιρο με τα αν… Στο δεύτερο ημίχρονο, μπορούσαμε και να βάλουμε νωρίτερα γκολ, αλλά και να φάμε όπως στη φάση του 75′. Το βάλαμε στο 88′, πήραμε έναν πόντο και συνεχίζουμε».

Για την άρνηση του Άρη να ηττηθεί:

«Το ότι αρνούμαστε να χάσουμε, είναι κάτι που το καταλαβαίνουν και όλοι. Στο ημίχρονο τους είπα ότι δε γίνεται να χάσουμε. Δεν ξέρω πότε θα μπει αλλά θα μπει. Δεν μπορεί να την κερδίσει κανείς. Πρέπει να λείπουμε από το γήπεδο για να χάσουμε και δε θέλω να λέω μεγάλες κουβέντες. Αυτό έχει δείξει».

Για το αν η ομάδα αδικεί τον εαυτό της:

«Αδικούμε τον εαυτό μας πάρα πολύ. Κάποια στιγμή η ομάδα βρήκε τα πατήματα μας, όπως κόντρα στις Σέρρες και τον Αιγινιακό. Το παιχνίδι των Τρικάλων τα γκρέμισε όλα αυτά. Η ομάδα στην Καλλιθέα ήταν εξαιρετική, αλλά είναι άλλο καπέλο το ότι σκοράραμε και δεν μέτρησε. Ήμασταν κυρίαρχοι. Ψιλοχαθήκαμε μετά τα Τρίκαλα γιατί δε το περιμέναμε και ίσως να μας πήγε λίγο πίσω. Η ομάδα είναι καλά και ο σκοπός αγιάζει τα μέσα. Ο σκοπός είναι ο Άρης να ανέβει κατηγορία. Δεν είναι να κάνουμε 10 τριγωνάκια και να λήξει 0-0. Ας κάνουμε ένα και ας λήξει 0-3. Η Παναχαϊκή έβαλε γκολ χωρίς να έχει πατήσει περιοχή».

Για το αν ένιωσε πίεση η ομάδα μετά τις ισοπαλίες:

«Το σημαντικό, γιατί είμαστε άνθρωποι, είναι ότι αντιλαμβανόμαστε. Δεν υπάρχει δυσαρέσκεια, μη γελιόμαστε γιατί η ομάδα είναι αήττητη. Αλλά υπάρχει το συναίσθημα του «άντε να τελειώνουμε». Στο ποδόσφαιρο δεν είναι τίποτα δεδομένο. Αν δεν το αισθανθείς, είσαι τοίχος. Το σημαντικό είναι να έχεις τρόπο και να παλεύεις αυτή τη κατάσταση. Αν κάνεις μια, δύο ισοπαλίες και φεύγει ο προπονητής, αυτό είναι το εύκολο. Το Ελληνικό στοιχείο.

Αν μπούμε σε τέτοια χαζή παραφιλολογία, κάνουμε κακό στην δική μας ομάδα. Θα γίνουμε ένα με αυτούς που από τον καναπέ ασχολούνται με το Facebook και το Instagram. Τα διπλώματα προπονητικής στην Ελλάδα είναι πολύ λίγα. Δεν μπορεί ποτέ δίνοντας το συμβόλαιο που δίνουμε εμείς φέτος, να βάζουμε αυτά τα παιδιά σε ένα καζάνι σε ποδοσφαιριστές με 300 χιλιάδες συμβόλαιο. Το να απαιτείς πράγματα εφικτά είναι εντάξει. Δεν γεννηθήκαμε μάγοι. Εγώ είμαι με τον κόσμο. Τον κόσμο που έφυγε από τα σπίτια του και βρέθηκε εκεί και ούρλιαζε 90′ λεπτά. Ήταν 500 εναντίον 10.000. Οι 500 δεν σταμάτησαν ποτέ, ενώ οι 10 χιλιάδες έκαναν και ένα τσιγάρο. Είναι σημαντικό να ξέρεις τι θέλεις. Εμείς την στήριξη την έχουμε νιώσει».

Για την ανασφάλεια που προκαλεί η περσινή πορεία:

«Πρέπει να φύγει από το μυαλό μας το τι έγινε πέρσι. Και εγώ θέλω να κοιμηθώ, να ξυπνήσω και να έχει τελειώσει. Είναι ξεκάθαρο ότι ο κόσμος έχει φάει βάσανο. Το σημαντικό είναι να συνεχίσει αυτό που κάνει ο κόσμος. Στο παιχνίδι με την Δράμα, το θέλω το δικό μου είναι το γήπεδο να έχει τον περισσότερο κόσμο που είχε ποτέ».

Για την επιλογή παικτών:

«Εγώ μέσα μου νιώθω ότι στην φετινή ομάδα δεν θα άλλαζα ούτε ένα μπουκαλάκι νερό. Εχω μακράν ό,τι καλύτερο υπάρχει. Για αυτό που παίζουμε και αυτό που θέλουμε, έχουμε ό,τι καλύτερο για την ομάδα που υπάρχει στην Football League. Στην SuperLeague ξέρω ήδη τι παίκτες θέλω. Είναι διαφορετικό ένας παίκτης να είναι ψημένος για 90′, οι αμοιβές του να είναι το 1/10 από αυτά που έπαιρνε κάποιος στον Αρη. Θέλουμε να πληρώνουμε κάτι για το οποίο δεν θα εισπράττουμε, είναι να παίρνουμε το 100% από αυτό;».

Για τον Πασχάλη Κάσσο:

«Θέλω να γίνει ένα γκάλοπ τώρα σε όσους μυρίζουν την μπάλα και σε προπονητές που υπάρχουν στην Ελλάδα. Η ερώτηση θα είναι «Αν θέλουν στα χέρια του ένα τέτοιο εργαλείο». Θα μπει, θα δώσει τα πάντα. Μιλάμε για έναν παίκτη που κερδίζει το πέναλτι κόντρα στον Εργοτέλη, που κερδίζει το φάουλ χθες και τρέχει 90 λεπτά. Δεν θα τον σκοτώσουμε κιόλας που δεν βάζει γκολ. Αν είχε τελειώματα, θα έπαιζε στο εξωτερικό. Στο χθεσινό δεύτερο ημίχρονο, ήταν ο καλύτερος».

Για την αμυντική ικανότητα της ομάδας:

«Ο Αναγνωστόπουλος είναι ένα βουνό κάτω από το τέρμα. Κάνει μια φοβερή απόκρουση. Νωρίτερα όμως, η ομάδα δεν έχει επιτρέψει στους αντίπαλους να κάνουν φάση. Επειδή ο σκοπός αγιάζει τα μέσα, πρέπει να ξέρουμε πως θα πάρουμε αυτό που πρέπει παίζοντας. Δώρα δεν θα μας κάνει κανείς. Πρέπει να το επιδιώξουμε και να πάμε με τα «χίλια» σε κάθε φάση».

Για την μαχητικότητα των παικτών:

«Εγώ είχα πει το καλοκαίρι ότι «κοπρίτες δεν θέλω». Εγώ θέλω Κάσσο. Παιδιά που θα ματώνουν. Τζανακάκης και Μπούρμπος από πέρσι που ματώνουν. Θέλω τον Ντούνη που βάζει γκολ και στη συνέχεια παίρνει τη μπάλα για να πάει στην σέντρα».

Για το ότι κατηγορήθηκε ότι πανηγύρισε με τον Ντούνη:

«Εγώ με αποτυχημένους δεν ασχολούμαι. Εμένα η ιστορία μου έδειξε αν πετυχαίνω ή δεν πετυχαίνω. Με αποτυχημένους γύρω μου δεν ασχολούμαι. Δεν με ενδιαφέρει ποιος με κατηγόρησε. Αυτός που με κατηγόρησε καλά έκανε. Εγώ δεν έχω παιδιά και αποπαίδια. Εμένα αυτός που μπαίνει για να πεθάνει για την ομάδα μου είναι αδερφός μου. Η ένταση που ζω για το παιχνίδι, δε μπορεί να την αλλάξει κάποιος. Δεν ήρθα να γίνω με κανέναν κολλητός. Ήρθα για να πετύχω τους στόχους μου».

Για τον Κώστα Κατσουράνη:

«Δεν ξέρω τι είπε ο Κώστας. Έχω πει και εγώ πολλά πράγματα στο παρελθόν. Αν γινόταν 0-1 στο 23′, δε πήγαινε να ερχόταν και για το «Χ». Αλλά με τα αν δεν γίνονται. Αν δεν έβαζε το φάουλ στο 88′, δεν θα ερχόταν με εντολή για το «Χ»;».

Για τα νεύρα που υπήρχαν στους παίκτες του Άρη μετά το τέλος του αγώνα:

«Εμείς τα έχουμε με τον εαυτό μας. Όταν μπεις να παίξεις και στο τέλος αντιληφθείς ότι ο αντίπαλος έπαιξε καλύτερα από εσένα, τα έχεις με τον εαυτό σου. Δεν μιλάμε ούτε για κομπιούτερ ούτε για μηχανές. Προτιμώ τα νεύρα τους παρά να είναι κρύοι και να κάνουν ντους για να φύγουν».

Για την πρωτοβουλία επιστροφής του Μπαργκάν στην ομάδα:

«Το πήρα πάνω μου εγώ. Είναι ξεκάθαρο κομμάτι το ότι ένα παιδί που δεν έφυγε τον Δεκέμβριο, να τιμωρείται τον Φεβρουάριο. Έκανε ένα λάθος, αλλά εδώ εμείς δεν είμαστε δικαστές. Έκανε ένα λάθος, πήγε λίγο πίσω, τιμωρήθηκε. Είναι ένας ζωντανός οργανισμός για την ομάδα, έχει προσφέρει στην ομάδα και είναι αμαρτία να μείνει εκτός. Είναι δύσκολο να τον συνετίσεις και του περάσεις τα θέλω σου. Με τον προπονητή μιλάω πιο πολύ από την γυναίκα μου».

Για τις κουβέντες μεταξύ τεχνικού τιμ και διοίκησης:

«Είναι ξεκάθαρο όταν υπάρχει μια ομάδα, ότι υπάρχει ομάδα. Αν κάναμε ακόντιο θα ήμασταν μόνοι μας. Στην ομάδα, συζητάς και φέρνεις πράγματα στο τραπέζι. Αυτός που είναι στην άκρη του πάγκου αποφασίζει. Θα πούμε όσα θα πούμε, αλλά την κρίση και τα θέλω του προπονητή δε μπορεί να τα επηρεάσει κανείς. Κουτσός να είναι ο άλλος, δεν πάει να θέλει ο Μυροφορίδης και ο Καρυπίδης».

Για τον αγώνα του Σαββάτου:

«Την νίκη την θέλουμε όσο τίποτα άλλο, γιατί δεν είμαστε εμείς που στον δεύτερο γύρο έχουμε κάνει τόσες ισοπαλίες. Δεν είναι η ομάδα μας αυτή. Δεν θα έχουν το κουράγιο να μας κυνηγήσουν αν ανοίξει η βαθμολογία».

Για τις προϋποθέσεις της ανανέωσης του συμβολαίου του:

«Είναι ξεκάθαρα τα πράγματα και έχω μιλήσει με τον Θόδωρο. Το θέμα τώρα είναι η άνοδος. Να τελειώσει μάγκικα και όμορφα αυτή η χρονιά. Να μην νιώσει κάποιος ότι βοηθήθηκε η ομάδα, γιατί νταηλίκι το πήγαινε και νταηλίκι θα το πάει. Όποιος αμφισβητήσει αυτή την ομάδα είναι τυφλός. Η ομάδα έχει ευνοηθεί σε δύο παιχνίδια και έχει αδικηθεί σε άλλα οχτώ, στα οποία οχτώ δεν κέρδισε τα πέντε».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ