Μυροφορίδης : «Η Μπαρτσελόνα μπορεί να χάσει, ο Άρης όχι»

Μυροφορίδης : «Η Μπαρτσελόνα μπορεί να χάσει, ο Άρης όχι»

Ο τεχνικός διευθυντής του Άρη, Παύλος Μυροφορίδης, μίλησε για τη φετινή πορεία των κίτρινων στη Football League και εξέφρασε την πεποίθηση του ότι η ομάδα του δεν θα ηττηθεί τη φετινή σεζόν.

Για τη φετινή σεζόν του Άρη στη Football League και τη διαφαινόμενη άνοδο του στη Σούπερ Λιγκ μίλησε ο τεχνικός διευθυντής της ομάδας, Παύλος Μυροφορίδης, ο οποίος εξέφρασε την πίστη του ότι οι «κίτρινοι» μπορούν να τερματίσουν αήττητοι.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στον Αrena Fm 89,4:

Για τις 35 νίκες, που φέρονταν να ήταν ο πρωταρχικός στόχος του Άρη:«Πρέπει να ξέρεις, να διαβάζεις τις ομάδες. Για να κάνεις 35 νίκες σ’ ένα πρωτάθλημα, πρέπει να παίζεις μόνος σου. Κάθε παιχνίδι στη Β’ εθνική έχει ιδιαιτερότητες».

Για τη διαφορά των 13 βαθμών, που έχει πάρει ο Άρης: «Για να τελειώσει το θέμα της ανόδου, θα πρέπει να τελειώσει και το πρωτάθλημα. Θα πρέπει να είμαστε σοβαροί και αυτοί που πρέπει μέχρι τέλους, να βγει η ομάδα και μαθηματικά στην Α’ Εθνική και να την βγάλουμε πρώτη».

Για το ποιο σημείο τους δυσκόλεψε περισσότερο: «Φέτος η χρονιά, αν την αξιολογήσουμε σωστά και όπως πρέπει, εκτός από δύο ισοπαλίες στον α’ γύρο και β’, σε γενικές γραμμές ήμασταν σοβαροί. Πήραμε τους πόντους που έπρεπε, σε κάποια ματς ήμασταν τυχεροί, σε κάποια άλλα ήμασταν ικανοί. Ήταν θέμα συγκέντρωσης που είχε η ομάδα».

Για την ισοπαλία στην Καλλιθέα: «Στην Καλλιθέα, που ήταν γκρεμός και πάλι δεν μπήκε γκολ τι να κάνουμε; Με τον Θεό να τα βάλουμε;»

Για το ότι η ομάδα προσπαθεί μέχρι τέλους και κυνηγάει το γκολ: «Εμείς έχουμε δείξει ότι έχουμε ικανότητα, προκαλούμε φόβο στον αντίπαλο, ο οποίος φοβάται ότι θα χάσει».

Για το επερχόμενο ματς με τον ΟΦΗ, που θα κρίνει την 1η θέση: «Δεν θεωρώ ότι η 1η θέση θα κριθεί σε αυτό το ματς, γιατί και οι δύο ομάδες έχουν άλλα οχτώ ματς και έχουν και έχουν δύσκολα ματς. Ό,τι αποτέλεσμα και να έρθει, δεν θα προκαλέσει κλυδωνισμούς. Παίζουν οι δύο καλύτερες ομάδες της κατηγορίας, παίζουν για το γόητρο. Περιμένουμε να συναντήσουμε μία ωραία ατμόσφαιρα, να είναι ένα ωραίο ματς και για εμάς και για τον ΟΦΗ».

Για τον κόσμο που υπήρχε χθες στο «Κλεάνθης Βικελίδης»: «Χθες το γήπεδό μας ήταν καταπληκτικό. Είχε απίστευτα ωραία ατμόσφαιρα, έπαιξε ρόλο και το γρήγορο γκολ. Ο Άρης είναι ομάδα που ματώνει μέσα στο γήπεδο. Δεν της χαρίζει κανείς κάτι».

Για τη νέα χρονιά και το θέμα των τηλεοπτικών: «Ομάδες σαν τον Άρη τις δυναμώνει το θέμα των τηλεοπτικών. Ομάδες σαν τον Πλατανιά, την Κέρκυρα και τον Λεβαδιακό τις αποδυναμώνει η κεντρική διαχείριση στα τηλεοπτικά. Ας πάει ο καθένας μόνος του και στο τέλος να κάνει ταμείο. Αυτό είναι θετικό για τον Άρη.

Θα στηριχθούν ομάδες που έχουν δυναμική. Ομάδες που μπορούν να συντηρηθούν χωρίς να πάρουν δόση από τη NOVA για δύο μήνες. Γιατί υπάρχουν και άλλες, που υπογράφουν συμβόλαια με παίκτες, εκχωρώντας τα έσοδα από τα τηλεοπτικά. Δεν γίνεται αυτή η δουλειά. Μαζέψτε τον κόσμο, τους χορηγούς, στηριχτείτε στα δικά σας λεφτά. Δεν μπορούμε να χτίζουμε στην άμμο. Εκεί έχτισαν στο παρελθόν πολλοί.

Θα μπορούσε το πρωτάθλημα να μην εξαρτιέται από καμία NOVA και από καμία τηλεοπτική πλατφόρμα. Όπως είναι η κατάσταση, η NOVA τι θέλει να δει; Μια ομάδα σαν τον Άρη, να έχει 15.000 κόσμο και παραπάνω σ’ ένα ματς Β’ Εθνικής, που έχει τρομερή ατμόσφαιρα. Πώς μπορεί να συγκριθεί αυτό με μια άλλη ομάδα, που έχει 1.000 φιλάθλους;»

Για το αν θα είναι στον Άρη και τη νέα χρονιά: «Πρέπει να βγει η ομάδα και μαθηματικά. Να πετύχει αυτόν που έχουμε θέσει ως στόχο και μόλις η ομάδα τελειώσει με αυτό που έχει να κάνει, η κουβέντα είναι ανοιχτή και το συζητάμε».

Για την επιλογή του Δημήτρη Σπανού το περασμένο καλοκαίρι: «Όταν ξέρεις να διαχειρίζεσαι καταστάσεις, να σέβεσαι και να χτίζεις πάνω σε κάποιες καταστάσεις, τότε θα έχεις επιτυχίες. Τα ονόματα κάνουν κάποιους να αισθάνονται πιο όμορφα. Εμένα με κάνει να αισθάνομαι πιο όμορφα η ουσία. Πρέπει να εμπιστευόμαστε τους ανθρώπους, που δουλεύουν. Δεν είναι κανένας αεριτζής και δήθεν. Πρέπει να το καταλάβει όλος ο κόσμος. Θα προτιμήσει να έχει συνεργάτες που δουλεύουν. Ο Σπανός δεν έχει εκμεταλλευτεί το γεγονός ότι είναι προπονητής του Άρη. Ασχολείται μόνο με την ομάδα του. Είναι πολύ σημαντικό να νιώθουν όλοι ότι αυτός που είναι στον πάγκο, σέβεται τον αντίπαλο».

Για το αν ήταν εύκολο το πρωτάθλημα ή αν το έκαναν ο Άρης και ο ΟΦΗ: «Το πρωτάθλημα είχε εξ’ αρχής δύο μεγάλα φαβορί, τον Άρη και τον ΟΦΗ, τα οποία και επιβεβαιώθηκαν».

Για τη διαιτησία φέτος: «Όλα καλά και προχωράμε. Όσο παίζεις καλό ποδόσφαιρο και παίρνεις τα αποτέλεσμα, η διαιτησία έρχεται σε δεύτερη μοίρα».

Για το αν είναι ευχαριστημένος από τις επιλογές παικτών, που έγιναν το καλοκαίρι:«Όταν είσαι πρώτος και αήττητος, έχεις πάρει το καλύτερο από τον καθένα. Η Μπαρτσελόνα μπορεί να χάσει, εμείς δεν το βλέπω! Είναι σημαντικό πολύ να ξέρεις στο ποδόσφαιρο να διαχειρίζεσαι καταστάσεις».

Για το πού θα τερμάτιζε ο φετινός Άρης στη Super League: «θα είχε πολλές πιθανότητες να μπει στην πεντάδα. θα είχε διαφορετικούς χώρους. Η ομάδα θα ήταν από το 7 μέχρι το 4».

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ