Δημήτρης Μάνος: Ο ΟΦΗ έχει τον δικό του «killer» (vid)

Δημήτρης Μάνος: Ο ΟΦΗ έχει τον δικό του «killer» (vid)

Γεννήθηκε στα Τρίκαλα Ημαθίας, μα έκανε την Κρήτη δεύτερη «πατρίδα» του. Στα 23 του θεωρείται ένα εκ των κορυφαίων νέων ταλέντων της χώρας. Ο λόγος για τον Δημήτρη Μάνο.

Ένα ακόμα παιχνίδι φέρει την υπογραφή του. Είναι το «πρόσωπο» της φετινής Football League. Είναι ο μπομπέρ του ΟΦΗ. Εκείνος που τον οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην άνοδο. Ο λόγος για τον 23χρονο φορ, Δημήτρη Μάνο, ο οποίος προβάρει τα… ερυθρόλευκα και «φλερτάρει» με την κορυφαία επίδοση της δεκαετίας, όσον αφορά το σκοραρίσμα στην Football League!

Κόντρα στον Άρη το μεσημέρι της Τετάρτης (04/04), στο ντέρμπι της αγωνιστικής, άνοιξε το σκορ για τους Κρητικούς στην εκπνοή του πρώτου ημιχρόνου. Οι Βουό και Κουτσιανικούλης συνεργάστηκαν άψογα και εκείνος δεν δυσκολεύτηκε να «γράψει» το 1-0 με ωραίο πλασέ στη δεξιά κλειστή γωνία του πορτιέρε του Άρη πετυχαίνοντας το 19ο τέρμα του φέτος. Τέρμα που πανηγύρισε δεόντως. Σήκωσε την μπλούζα του, κάλυψε το πρόσωπό του και πανηγύρισε ως… άλλος πιστολέρο.

Με δεκαεννέα γκολ, σε είκοσι συμμετοχές στη Football League, ο ταλαντούχος στράικερ ισοφάρισε την επίδοση του Ρόναλντ Γκόμες από τη σεζόν 1999/00 (19 τέρματα), ενώ τον περασμένο Γενάρη, στο 3-0 του ΟΦΗ επί του Κισσαμικού, έγινε ο πρώτος Έλληνας παίκτης των Κρητικών που πετυχαίνει χατ τρικ, μετά τον Οκτώβριο του 2005 και τον Νίκο Μαχλά.

Ο ταλαντούχος επιθετικός της ομάδας του Ηρακλείου, επτά στροφές πριν την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος, (ο ΟΦΗ έχει ακόμα 7 παιχνίδια, καθώς Αχαρναϊκός και Βέροια έχουν εγκαταλείψει) είναι έτοιμος να γράψει Ιστορία ως ο κορυφαίος σκόρερ της Football League την τελευταία δεκαετία. Με κορυφαία επίδοση εκείνη του Νίκου Σουλτανίδη τη σεζόν 2008/09 (23 γκολ), ο Δημήτρης Μάνος χρειάζεται 4 τέρματα για να τον φτάσει και 5 για να τον ξεπεράσει.

Αναλυτικά οι κορυφαίοι σκόρερ της Football League από τη σεζόν 2007/08:

2007/08: Αναστασάκος, 18 γκολ
2008/09: Σουλτανίδης, 23 γκολ
2009/10: Σολάκης, 20 γκολ
2010/11: Μπακαγιόκο, 19 γκολ
2011/12: Φουρτάδο, 19 γκολ
2012/13: Μανιάς, 19 γκολ
2013/14: Τζιόρας, 13 γκολ
2014/15: Αραβίδης 17 γκολ
2015/16: Κουσκουνάς 18 γκολ
2016/16: Κουσκουνάς 20 γκολ

Στην άνωθεν λίστα βρίσκονται, μεταξύ άλλων, ο Χρήστος Αραβίδης που διατέλεσε αρχηγός της ΑΕΚ και διεθνής με το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα. Ο φορ του Αστέρα Τρίπολης, Μιχάλης Μανιάς, ο οποίος έχει βρει δίχτυα 9 φορές φέτος στη Superleague και ο Ηλίας Αναστασάκος με θητεία σε ΠΑΟΚ και Ατρόμητο. Επιπλέον, αξίζει να σημειωθεί ότι ο Νίκος Κουσκουνάς, πρώτος σκόρερ δυο σερί χρονιές της Β’ Εθνικής με τα Τρίκαλα, ανήκε στο δυναμικό του ΟΦΗ μέχρι τα μέσα της παρούσας σεζόν όταν και έμεινε ελεύθερος, με τον Δημήτρη Μάνο να καλύπτει επάξια το κενό του.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Ο Δημήτρης Μάνος γεννήθηκε στις 16 Σεπτεμβρίου του 1994 στα Τρίκαλα Ημαθίας. Μόλις στα 15 του χρόνια αναδείχθηκε πρωταθλητής Ελλάδας με την μικτή ομάδα της ΕΠΣ Ημαθίας και ένα χρόνο αργότερα υπέγραψε το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο με τη Βέροια. Με τη Βασίλισσα του Βορρά το 2012-2013 πήρε το βάπτισμα του πυρός στην Superleague και δύο περίπου χρόνια αργότερα (2015/16), ξεκίνησε η πρώτη του περιπέτεια στην Κρήτη και τον Εργοτέλη. Η άσχημη πορεία της ομάδας και ο υποβιβασμός στην Γ’ Εθνική τον ανάγκασαν να επιστρέψει στη Βέροια. Έμεινε εκεί, μέχρι που μια… μελανόλευκη πρόταση έπεσε στο τραπέζι και άλλαξε το ρου της ποδοσφαιρικής του ιστορίας.

Η δεύτερη… απόβαση στην Κρήτη για τον ταλαντούχο επιθετικό, λοιπόν, έγινε το Καλοκαίρι του 2016. Εκείνη τη φορά, για χάρη του ΟΦΗ. Την πρώτη του σεζόν στο σύλλογο του Ηρακλείου μέτρησε 10 γκολ και 5 ασίστ σε 27 παιχνίδια. Φέτος, έχει ήδη 19 συν 7 ασίστ, σε 20 συμμετοχές. Το συμβόλαιό του λήγει το προσεχές καλοκαίρι και ο ίδιος είναι έτοιμος για το μεγάλο βήμα στην καριέρα του. Μένει μόνο να δούμε αν θα το κάνει ως ο κορυφαίος σκόρερ της Football League την τελευταία δεκαετία…

https://www.youtube.com/watch?v=m_0xzjeYwEQ

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ