Ούγκο Κάιπερς : Το «κοπέλι» από το Βέλγιο

Ούγκο Κάιπερς : Το «κοπέλι» από το Βέλγιο

Ο Δημήτρης Μάνος του ΟΦΗ είναι ο πρώτος σκόρερ της Football League με 19 τέρματα. Ωστόσο, υπάρχει και ένα άλλο «κοπέλι» που κάνει φέτος πράγματα και θαύματα με μία άλλη ομάδα του Ηρακλείου (τον Εργοτέλη). Ο Ούγκο Κάιπερς.

Πήγε στην Κρήτη για λογαριασμό του Εργοτέλη το περασμένο καλοκαίρι. Όχι για τουρισμό, όπως πολλοί συμπατριώτες του από το Βέλγιο, αλλά για να δείξει το ταλέντο του και να δώσει την καριέρα του και πάλι σε ανοδική τροχιά. Ο λόγος για τον Ούγκο Κάιπερς.

Οι μετοχές του από την αρχή της φετινής σεζόν και λίγο πριν το τέλος της έχουν χτυπήσει απανωτά limit up. Λογικό εδώ που τα λέμε. Πρόκειται για τον δεύτερο πιο «καυτό» σκόρερ της Football League λίγο πιο πίσω από τον Δημήτρη Μάνο του ΟΦΗ που έχει σημειώσει 19 γκολ με τον Βέλγο να βλέπει πλάτη με 17.

Ωστόσο, γι’ αρκετό χρονικό διάστημα η κορυφή ήταν δική του. Και ίσως να ξανάρθει. Κανείς δεν το γνωρίζει με απόλυτη σιγουριά. Αυτό που όμως πρέπει να θεωρείται σίγουρο είναι πως ο Κάιπερς έχει δεθεί τόσο με τους Κρητικούς που τον θεωρούν δικό τους. Ένα «κοπέλι» από το Βέλγιο.

«Δυστυχώς επτωχεύσαμεν»

Στην Ελλάδα κατά το παρελθόν έχουν γίνει αρκετές πτωχεύσεις. Είτε επίσημες, είτε ανεπίσημες. Με τη πιο γνωστή ατάκα να έρχεται από τα χείλη του Χαρίλαου Τρικούπη το 1893.

Κάτι από… τη χώρα μας είχε στις αρχές της καριέρας του και ο Ούγκο Κάιπερς, ο οποίος έχει ζήσει δύο φορές την πτώχευση ομάδων του. H αρχή έγινε όταν ο πρωταγωνιστής της ιστορίας μας ήταν ακόμη αμούστακο παιδάκι και βρισκόταν στις τάξεις της Ντε Ζάλοου για να πάρει μεταγραφή στην Εξέλσιορ Βελτσεβέλτ που ήταν στην τέταρτη κατηγορία.

Εκεί έκανε τα πρώτα του ημιεπαγγελματικά βήματα. Από το 2010 ως και το 2012 μέχρι που Εξέλσιορ Βελτσεβέλτ δήλωσε πτώχευση, αφού δεν μπορούσε να ανταποκριθεί οικονομικά στις απαιτήσεις που υπήρχαν. Κάθε εμπόδιο για καλό λένε.

Ο Κάιπερς έδωσε τα χέρια με τη Βισέ το καλοκαίρι του 2012, μένοντας γι’ ακόμη δύο. Η πορεία του εκεί σταμάτησε άδοξα, αφού και πάλι το ταμείον ήταν… μείον. Δεύτερη πτώχευση. Αυτή τη φορά με τη Βισέ της οποίας τη φανέλα φόρεσε για τρία χρόνια. Όντας ελεύθερος και ωραίος δεν άργησε να βρει τον επόμενο σταθμό της καριέρας του. Ή για να το πούμε καλύτερα να τον βρει… εκείνος, αφού τα «τσακάλια» της Σταντάρ Λιέγης είχαν ακούσει τα καλύτερα για έναν πιτσιρικά που δεν σταμάταγε να σκοράρει και που ήταν όλα τα… λεφτά.

O νέος είναι (πολύ) ωραίος

Οι άνθρωποι των ακαδημιών της Σταντάρ Λιέγης είχαν ακούσει τα καλύτερα για τον Κάιπερς. Το μόνο που έλειπε για να δουν αν έπεσαν μέσα ή όχι ήταν οι εμφανίσεις του και τα γκολ με τη δική τους ομάδα. Εκείνος δεν άργησε να σκοράρει κατά ριπάς, δείχνοντας πως είχε έρθει για να μείνει.

Στην πρώτη του χρονιά με την ομάδα U19 της Λιέγης είχε… βαρεθεί να πανηγυρίζει. Τα κοντέρ έσπασαν για χάρη του. Έχουμε και λέμε: 31 γκολ και 13 ασίστ. Πως μετά να μην ανέβει στους U21 της Σταντάρ; Τότε ήταν που το όνομά του έκανε τόσο ντόρο και έφερε μέχρι και ξένους σκάουτερ να τον παρακολουθήσουν.

Οι άνθρωποι του βελγικού συλλόγου ήξεραν ότι είχαν ένα «λαυράκι» στα χέρια τους. Γι’ αυτό και του πρόσφεραν το πρώτο επαγγελματικό συμβόλαιο με διάρκεια δύο χρόνων με τον Κάιπερς να βάζει την τζίφρα του σε αυτό το καλοκαίρι του 2015.

(Ι)δανικός για τον Εργοτέλη 

Η σεζόν 2015-2016 θα ξεκινήσει με πολλές φιλοδοξίες για τον Κάιπερς. Αλλά τα πράγματα δεν θα πήγαιναν, όπως τα φανταζόταν εκείνος. Παρά το γεγονός πως έκανε ντεμπούτο με την πρώτη ομάδα της Σταντάρ τον Απρίλιο του 2016 η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη, μιας και δόθηκε δανεικός στη Σεράινκ ομάδα δεύτερης κατηγορίας.

Εκεί ναι μεν σημείωσε έξι τέρματα σε 13 συμμετοχές του, αλλά ήθελε μία αλλαγή. Το κλίμα δεν τον σήκωνε. Μέχρι που έμαθε το καλοκαίρι του 2017 για το ενδιαφέρον του Εργοτέλη.

Αυτό ήταν. Οι δύο πλευρές έδωσαν τα χέρια με την τρέχουσα συμφωνία τους να έχει ισχύ ως τον Ιούνιο του 2019. Ο Τάκης Γκώνιας στο πρόσωπο του Βέλγου φορ βρήκε τον παίκτη που θα πήγαινε στο επόμενο επίπεδο την ομάδα του.

Ο Κάιπερς στο πρόσωπο του Έλληνα τεχνικού βρήκε -επιτέλους- τον άνθρωπο που τον εμπιστεύεται απόλυτα εντός και εκτός γηπέδου. Εκείνον που απλά τον απελευθέρωσε, με αποτέλεσμα ο ίδιος να του το ξεπληρώνει με συνεχόμενα γκολ. Άλλωστε δεν είναι και λίγες οι φορές που ο 21χρονος στράικερ μετά από κάποιο «παστέλι» του έχει φύγει… σφαίρα για τον πάγκο των Κρητικών, οι οποίοι βρήκαν τον ιδανικό παίκτη για τη θέση του επιθετικού.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ