Άρης – Παναιγιάλειος 5-2

Άρης – Παναιγιάλειος 5-2

Εντυπωσιακός ο Αρης στο Β' μέρος, σημείωσε τέσσερα γκολ, επικρατώντας του Παναιγιαιαλείου με 5-2 στο Κλεάνθης Βικελίδης. Δύο γκολ ο Διαμαντόπουλος, από ένα Πλατέλλας, Μπαργκάν και Κανακούδης.

Σε ένα ματς με καταιγιστικό ρυθμό στο β’ μέρος (διάστημα στο οποίο σημειώθηκαν πέντε γκολ) ο Αρης πανηγύρισε την πιο ευρεία νίκη της σεζόν, επικρατώντας με 5-2 του Παναιγιαλείου για την 26η αγωνιστική.

Δείτε εδώ την εξέλιξη του ματς

Αυτή ήταν η 19η νίκη για την ομάδα του Δημήτρη Σπανού, που μείωσε τη διαφορά που τη χωρίζει από τον πρώτο ΟΦΗ στον έναν βαθμό. Οι Κρητικοί έμειναν στο 1-1 στη Δράμα με τη Δόξα κι έτσι πλέον έχουν 64 και οι Θεσσαλονικείς 63.

Κορυφαίοι για τον Αρη στο σημερινό ματς, ο Πλατέλλας που σημείωσε το πρώτο τέρμα της ομάδας του, ο Διαμαντόπουλος που σημείωσε δύο γκολ, αλλά και ο Μπαργκάν που πέρασε ως αλλαγή και σκόραρε, ενώ ήταν εκείνος που έφτιαξε το τέταρτο γκολ της ομάδας του. Το πέμπτο τέρμα ήρθε από τον Πέτρο Κανακούδη στο 90’ με ένα ασύλληπτο σουτ, στο πρώτο του γκολ με τη φανέλα των Θεσσαλονικέων.

Καλή παρουσία από τον Παναιγιάλειο, παρά τα πέντε γκολ που δέχθηκε, δυσκόλεψε αρκετά τον Άρη για περίπου μία ώρα, έχοντας και δοκάρι στο 48′ για να προηγηθεί.

Προηγήθηκε, αλλά πλήρωσε την αφέλειά του

Με τον Καντιμοίρη να επιστρέφει κάτω από την εστία μετά από πολύ καιρό, παρατάχθηκε ο Αρης. Για μία ακόμη φορά σε ένα πρώτο ημίχρονο, οι κίτρινοι παρουσιάστηκαν κατώτεροι του αναμενομένου. Ναι μεν η ομάδα του Σπανού είχε την κατοχή της μπάλας και ήλεγχαν τον ρυθμό, ωστόσο η αλήθεια είναι ότι δεν κατάφεραν να δημιουργήσουν αυτό που λέμε κλασικές ευκαιρίες.

Ακόμη κι έτσι ο Αρης κατάφερε να ανοίξει το σκορ. Στο 25’, σε μια φάση που φαινόταν χαμένη, ο Πλατέλλας βρέθηκε στα πλάγια της περιοχής και με προβολή νίκησε τον Αθανασίου για το 1-0!

Μάλιστα στη συνέχεια σημειώθηκε και μια πολύ όμορφη στιγμή, με τον σκόρερ να σπεύδε να αφιερώσει το γκολ που σημείωσε στον άτυχο Δημήτρη Ανάκογλου που τραυματίστηκε και πάλι σοβαρά κι έτσι θα μείνει εκτός δράσης για 5-6 μήνες.

Ως το τέλος του πρώτου μέρους ο Αρης δεν απειλήθηκε ιδιαίτερα, ωστόσο παρουσιάστηκε… αφελής. Από λάθος της άμυνας,   Σταμάτης, που ήταν γενικότερα από τους πιο δραστήριους της ομάδας του, κατάφερε να «παγώσει» το Βικελίδης, ισοφαρίζοντας με σουτ στο 44’!

Θόδωρος Καρυπίδης, Τομ Παπαδόπουλος και Νικ Σακίεβιτς παρακολουθούν το ματς από τη σουίτα του πρώτου

Τρία γκολ σε 13 λεπτά!

Το δεύτερο μέρος είχε ένα… διαβολεμένο ρυθμό. Χαρακτηριστικό ότι σημειώθηκαν τρία γκολ σε διάστημα 13 λεπτών, ενώ ακόμη υπήρξαν και άλλες μεγάλες φάσεις για περισσότερα γκολ, από τις δύο ομάδες.

Ο Αρης άγγιξε το γκολ στο 46’ με τον Πασά, οι φιλοξενούμενοι είχαν δοκάρι σε κεφαλιά του Κοκκόρη στο 48’, ενώ δύο λεπτά αργότερα (50’) ο Διαμαντόπουλος σκόραρε με σουτ, αφού πρώτα υποδέχθηκε ωραία σέντρα του Τζανακάκη.

Στο 56’ ο Αρης απέκτησε προβάδισμα δύο τερμάτων, καθώς ο Μπαργκάν που είχε περάσει λίγο νωρίτερα στο ματς, έκανε το 3-1 με ωραία εκτέλεση φάουλ. Ο Παναιγιάλειος όμως που σε όλο το ματς έπαιζε ανοιχτά, κατάφερε να μειώσει στο 59’ με τον Κοκκόρη, ύστερα από νέα ολιγωρία της άμυνας των γηπεδούχων.

Ο ρυθμός του ματς συνέχισε να είναι πάνω-κάτω κι έτσι ο Αρης βρήκε και τέταρτο γκολ και πάλι με τον Διαμαντόπουλο. Στο 67’ ο Μπαργκάν που ήταν καταλυτικός στο ματς, έβγαλε άψογα στον Ελληνα επιθετικό, και εκείνος με εναέριο πλασέ ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 4-2!

Οι γηπεδούχοι άγγιξαν το γκολ και στο 71’ με σουτ του Πλατέλλα (από σέντρα του Νίκιτς), αλλά και στο 80’ από σέντρα-σουτ του Μπαργκάν. Το «κερασάκι» την τούρτα έβαλε  ο Κανακούδης με εντυπωσιακό σουτ από πολύ μακριά στο 90’ για το 5-2!

Η λήξη του ματς, βρήκε τους οκτώ χιλιάδες των γηπεδούχων να τραγουδούν και να αποθεώνουν τους παίκτες της ομάδας τους για το όμορφο θέαμα που παρουσίασαν στο Β’ μέρος.

ΑΡΗΣ – ΠΑΝΑΙΓΙΑΛΕΙΟΣ 5-2
Γήπεδο: Κλεάνθης Βικελίδης
Σκόρερ: 25’ Πλατέλλας, 50’, 67’ Διαμαντόπουλος, 56’ Μπαργκάν, 90’Κανακούδης – 44’ Σταμάτης, 59’ Κόκκορης
Δοκάρι: 48’ Κοκκόρης
Κίτρινες: 28’ Σόουζα, 40’ Τζανακάκης, 43 Ιντζογλου – 12’ Ρέλλας, 40’ Γαβριηλίδης, 83’ Τζανουλίνος
Κόκκινες:
Διαιτητής: Σιδηρόπουλος (Πέλλας)
Βοηθοί: Βρούζος (Πιερίας) – Κηλικιώτης (Ξάνθης)

ΑΡΗΣ (Δ. Σπανός): Καντιμοίρης, Τζανακάκης, Σόουζα, Μαραγκός, Βαλεριάνος, Μουμίν (82′ Κανακούδης), Ιντζόγλου, Ντούνης (70′ Νίκιτς), Πασάς (51′ Μπαργκάν), Πλατέλλας, Διαμαντόπουλος.
ΠΑΝΑΙΓΙΑΛΕΙΟΣ (Π. Δημητρίου): Αθανασίου, Ρέλλας, Μηλιώτης (65′ Καναβέτας), Γραμμάτικας, Βλάχος, Γαβριηλίδης, Σκαρτσίλας, Τζανουλίνο, Σταματής, Γκαρσία (54′ Ζαφειράκης), Κοκκόρης (83′ Πολιανίδης).

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ