Άρης – Απόλλων Λάρισας 3-0

Άρης – Απόλλων Λάρισας 3-0

Με δύο γκολ του Διαμαντόπουλου και ένα του Πλατέλλα, ο Αρης επικράτησε εύκολα του Απόλλωνα Λάρισας με 3-0 στο γιορτινό Βικελίδης. Πλέον οι κίτρινοι θέλουν άλλους δύο βαθμούς προκειμένου να «σφραγίσουν» και τυπικά την επιστροφή τους στη Σούπερ Λίγκα.

Πρόβα… Σούπερ Λίγκας κάνει ο Άρης, ο οποίος μετά την κακή εμφάνιση στην Καλαμαριά ξέσπασε στον Απόλλωνα Λάρισας και θέλει πλέον δύο βαθμούς ώστε να εξασφαλίσει την άνοδό του και μαθηματικά.

Αυτή τη φορά η ομάδα του Δημήτρη Σπανού, είχε πάθος, αλλά και αποτελεσματικότητα, κι έτσι επικράτησε «ξεκούραστα» στο Βικελίδης με  3-0 (για την 28η αγωνιστική) «αγκαλιάζοντας» ουσιαστικά την άνοδο. Δύο γκολ ο Διαμαντόπουλος (22’, 73΄), που έφτασε τα 14 στο φετινό πρωτάθλημα, ένα ο Πλατέλλας (52’) ο οποίος έχει πλέον 9.

Θυμηθείτε εδώ την εξέλιξη της αναμέτρησης

Αυτή ήταν η 20η νίκη για τους κίτρινους, που πλέον με μία ακόμη την Κυριακή στην έδρα της ΑΕ Καραϊσκάκης εξασφαλίζουν τον προβιβασμό τους στη Σούπερ Λίγκα, χωρίς να νοιάζονται τι κάνουν οι αντίπαλοί τους. Στους 67 βαθμούς οι Θεσσαλονικείς, διατήρησαν τη διαφορά των 10 βαθμών από την Τρίτη Παναχαϊκή, η οποία νίκησε την προσεχή αντίπαλό τους στην Πάτρα με 2-0.

Ο Δημήτρης Σπανός παρέταξε τον Αρη με 4-2-3-1, επαναφέροντας τον Διαμαντόπουλο στην κορυφή της επίθεσης, ενώ στα χαφ δίπλα στον Ιντζόγλου αντί του Μουμίν αγωνίστηκε ο Νίκιτς. Από εκεί και πέρα δεν είχαμε κάποια έκπληξη στον καταρτισμό της 11άδας.

Γκολ από το… πείσμα του Πασά
Καλό ρυθμό στο παιχνίδι είχαμε στο πρώτο ημίχρονο, κάτι στο οποίο βοήθησε το ότι οι φιλοξενούμενοι έπαιξαν ανοιχτά και χωρίς σκοπιμότητα. Βεβαίως ο Άρης αν και είχε την κατοχή και έφτανε σχετικά άνετα έξω από την περιοχή, δεν κατάφερε να φτιάξει τις πολύ μεγάλες ευκαιρίες.

Ηταν όμως αποτελεσματικός αυτή τη φορά, κάτι το οποίο του έχει λείψει σε άλλα ματς. Έτσι στο 22’, ο Γιάννης Πασάς επιβραβεύτηκε για το πείσμα του να κυνηγήσει μια φαινομενικά χαμένη φάση.

Στην προσωπική του μονομαχία, ο εξτρέμ του Άρη τον Ανδρέου και με σέντρα μισό… γκολ,  έδωσε τη δυνατότητα στον Διαμαντόπουλο να σκοράρει με σουτ από το ύψος του πέναλτι.

«Καθάρισε» ο Πλατέλλας
Με την έναρξη του Β’ μέρους, ο Σπανός πέρασε στη θέση του Πασά τον Μπαργκάν. Όχι πως ο πρώτος ήταν αρνητικός, άλλωστε είχε δημιουργήσει το πρώτο γκολ, αλλά η αλήθεια είναι πως ο δεύτερος έδωσε άλλη πνοή στους κίτρινους. Με την κινητικότητά του ο Μπαργκάν αναστάτωσε την αντίπαλη άμυνα και έφτιαξε καταστάσεις για τους συμπαίκτες του, όπως η ασίστ στο τρίτο γκολ των Θεσσαλονικέων.

Πάντως το 2-0 στο 52’ προήλθε από ωραία ατομική ενέργεια του Πλατέλλα. Ο Ελληνας φορ βρήκε χώρο έξω από την περιοχή και με δυνατό, αλλά και τεχνικό σουτ νίκησε τον Φιρινίδη για το 2-0. Το 3-0 στο 73ο λεπτό έδωσε πανηγυρικό τόνο στην εύκολη νίκη του Άρη. Ο Μπαργκάν έβγαλε ωραία ασίστ στον Διαμαντόπουλο ο οποίος με εξαιρετική, εναέρια προβολή σκόραρε από κοντά!

Το ωραίο αυτό τέρμα ξεσήκωσε τους οπαδούς των γηπεδούχων που μπορεί να μην ήταν πολλοί σήμερα, ωστόσο λόγω και της καλής εμφάνισης της ομάδας τους δημιούργησαν -σε όλη τη διάρκεια του ματς- μια πολύ όμορφη ατμόσφαιρα.

Άρης – Απόλλων Λάρισας 3-0

Γήπεδο: Κλεάνθης Βικελίδης
Γκολ: 22’, 73’ Διαμαντόπουλος, 52’ Πλατέλλας
Κίτρινες:
Κόκκινες:
Διαιτητής: Θεοδωρόπουλος (Φλώρινας)
Βοηθοί: Ζιγκερίδης (Κιλκίς) – Καρμίρης (Λέσβου)

Άρης (Δ. Σπανός): Καντιμοίρης, Μπούρμπος, Σόουζα, Δεληζήσης, Βαλεριάνος, Ιντζόγλου, Νίκιτς, Πασάς (46’ Μπαργκάν), Ντούνης, Πλατέλλας (73’ Κάσσος), Διαμαντόπουλος (77’ Μπαστακός).
Απόλλων Λάρισας (Ν. Θεοδοσιάδης): Φιρινίδης, Σκούπρας, Κουρτεσιώτης, Ανδρέου, Παπαζαχαρίας, Ιβανίδης, Μαυρίας (77’ Κοτσαρίδης), Λίταινας, Κανούλας (61’ Καμπέρης), Σουλίδης (68’ Κακάμης), Τσιλούλης

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ