Οι δύο Κινέζοι που δοκιμάζει ο ΟΦΗ και το «super deal»!

Οι δύο Κινέζοι που δοκιμάζει ο ΟΦΗ και το «super deal»!

To10.gr αποκαλύπτει την επιθυμία των Κρητικών για «άνοιγμα» στην αγορά της Κίνας, τι εντυπώσεις αφήνουν ο μέσος και ο εξτρέμ που δοκιμάζονται από τον Παπαδόπουλο!

Ο ΟΦΗ έχει ήδη εξασφαλίσει την επιστροφή του στη Super League και φαίνεται ότι ξεκίνησε ήδη να προετοιμάζεται για την επόμενη σεζόν. Οι Κρητικοί, ωστόσο, δείχνουν ότι έχουν ανοιχτά τα μάτια τους και ασχολούνται με το «άνοιγμα» και της μεγαλύτερης αγοράς του πλανήτης: της κινεζικής.

Η διοίκηση του ΟΦΗ έχει φέρει εδώ και λίγες ημέρες δύο νεαρούς Κινέζους ποδοσφαιριστές, τους οποίους δοκιμάζει, για να διαπιστώσει εάν έχουν τα προσόντα να σταθούν στο επίπεδο του ελληνικού πρωταθλήματος και να βοηθήσουν την ομάδα του Ηρακλείου. Πρόκειται για έναν κεντρικό μέσο και έναν ακραίο επιθετικό, οι οποίοι προπονούνται υπό τις οδηγίες του Νίκου Παπαδόπουλου και προσπαθούν να δείξουν την αξία τους στον Ελληνα τεχνικό. Προς το παρόν, μόνο ο πρώτος δείχνει να έχει καλά στοιχεία…

Ωστόσο, η αλήθεια είναι πως τυπικά καλός να είναι κάποιος εκ των δύο, δεν αποκλείεται η διοίκηση του ΟΦΗ να προχωρήσει στην απόκτησή του. Καθώς η απόφαση να ενταχθεί στο ρόστερ (τουλάχιστον) ένα Κινέζος ποδοσφαιριστής, ξεπερνάει το τυπικό σκέλος μιας μεταγραφής. Είναι μια απόφαση για το παρόν και το μέλλον του συλλόγου. Μια απόφαση που μπορεί να προσφέρει τεράστια κέρδη στους Κρητικούς.

Σύμφωνα με πληροφορίες του to10.gr, ο ΟΦΗ δεν έχει πληρώσει τίποτε για τους εν λόγω ποδοσφαιριστές και πιθανότατα δεν θα πληρώσει εάν αποφασίσει να διατηρήσει στο ρόστερ του κάποιον εξ αυτών. Και οι δύο έχουν μεταβεί στο Ηράκλειο με όλα τα έξοδα πληρωμένα από κορυφαία κινεζική εταιρεία μάνατζμεντ, που σκοπεύει να προωθήσει παίκτες στο εξωτερικό, να πάρουν εμπειρίες από το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, να βελτιωθούν και εν συνεχεία να επιστρέψουν στην Κίνα. Με το ανάλογο αντίτιμο, βεβαίως.

Δεν είναι μυστικό ότι οι Κινέζοι αγαπούν να ξοδεύουν υπέρογκα ποσά για ποδοσφαιριστές τους που αγωνίζονται εκτός συνόρων. Ακόμη και για παίκτες που δεν πρωταγωνιστούν στις ομάδες τους, αλλά απλώς συμπληρώνουν το ρόστερ. Στόχος, εξάλλου, είναι να γίνουν καλύτεροι από τους νεαρούς που αγωνίζονται εντός Κίνας και θεωρείται ότι η παρουσία τους σε ένα ποδοσφαιρικό περιβάλλον πιο ανταγωνιστικό από το κινεζικό, δεδομένα θα ανεβάσει το επίπεδό τους, άρα θα αξίζει να αγοραστούν από τις ομάδες του κινεζικού πρωταθλήματος.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι στον ΟΦΗ εξετάζουν με πολύ μεγάλη προσοχή και σοβαρότητα το συγκεκριμένο ζήτημα και δεν είναι λίγοι εκείνοι που επιμένουν ότι η ομάδα της Κρήτης θα πρέπει να κάνει την αρχή στην απόκτηση Κινέζων ποδοσφαιριστών. Καθώς, πέραν του δεδομένου οικονομικού οφέλους που θα αποφέρει για την ΠΑΕ, μία τέτοια ενέργεια θα αποτελέσει και τουριστική ώθηση για τη Μεγαλόνησο. Καθώς το όνομα της Κρήτης θα γίνει γνωστό σε εκατοντάδες εκατομμύρια Κινέζους!

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ