Άρης : «Είχαμε έναν στόχο και δεν εγκαταλείπαμε ποτέ» δήλωσε ο Βαλεριάνος

Άρης : «Είχαμε έναν στόχο και δεν εγκαταλείπαμε ποτέ» δήλωσε ο Βαλεριάνος

Με αφορμή την μαθηματική άνοδο του Άρη στη Superleague, ο Γώργος Βαλεριάνος, μίλησε για τη χρονιά που έζησε με τη φανέλα των κιτρινόμαυρων.

Στην ΕΡΤ3 και την εκπομπή «Pressing» μίλησε ο Γιώργος Βαλεριάνος μετά την μαθηματική εξασφάλιση της ανόδου του Άρη. Ο 26χρονος αμυντικός στάθηκε στη σωστή διαχείριση που είχε η ομάδα στις συνεχόμενες ισοπαλίες και στο γεγονός ότι τόσο ο ίδιος όσο και οι συμπαίκτες του δεν τα παράτησαν ποτέ.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο παίκτης του Άρη

Για τις τελευταίες αγωνιστικές του Πρωταθλήματος: «Είναι δύσκολο να έχεις ενδιαφέρον στα τελευταία τρία παιχνίδια από την στιγμή που εξασφαλίσαμε την άνοδο αλλά είναι και ωραίο γιατί είχαμε μεγάλο άγχος όλες τις προηγούμενες αγωνιστικές λόγω του στόχου. Για εμάς τώρα θα είναι μία ωραία τυπική διαδικασία».

Για τη νίκη που ξεχωρίζει: «Δεν μπορώ να ξεχωρίσω κάποιο παιχνίδι, όλα ήταν… ένα και ένα. Και πραγματικά ήταν πολλά που είχαν σημασία. Μπορεί να θεωρούσαμε ότι ήταν εύκολα ή αυτονόητο ότι θα κερδίσουμε. Αλλά στο ποδόσφαιρο αν δεν προσπαθήσεις, αν δεν χύσεις ιδρώτα δεν θα κερδίσεις. Εμείς είχαμε καλούς ποδοσφαιριστές, πιστεύαμε ο ένας στον άλλο. Γι αυτό και υπήρχαν αυτές οι ανατροπές, δεν εγκαταλείπαμε ποτέ».

Για τις συνεχόμενες ισοπαλίες: «Σίγουρα ήρθαν κάποιες συνεχόμενες ισοπαλίες, δεν ήταν βέβαια ήττες αλλά έπρεπε να τις διαχειριστούμε. Ο πόντος είναι πόντος και στο τέλος αν τα μαζέψεις όλα μαζί, μπορεί να σου χρειαστεί ένας πόντος που δεν πήρες σε κάποιον αγώνα και σου έλειπε. Θεωρώ σημαντικό ότι διαχειριστήκαμε σωστά και εκείνα τα αποτελέσματα».

Για το γκολ που ξεχωρίζει: «Για μένα το καθένα ήταν ξεχωριστό, όλα τα γκολ είχαν την σημασία τους. Αν δει κανείς το ρόστερ μας έχουμε ποιότητα, πέρα από την συγκεκριμένη κατηγορία».

Για τον προπονητή του, Δημήτρη Σπανό: «Ο προπονητής αυτός, για να τον έφερε ο τεχνικός διευθυντής κάτι είδε. Μπορεί να μην είχε την τύχη και την ευκαιρία να δουλέψει σε μεγαλύτερη κατηγορία ή άλλες μεγάλες ομάδες τα προηγούμενα χρόνια. Αλλά αν έπαιζαν μόνο τα ρόστερ, θα κερδίζαμε σε κάθε αγώνα πριν παίξουμε. Αλλά ήταν και δουλειά του προπονητή που μόχθησε όπως και ο τεχνικός διευθυντής, ο φροντιστής, όλοι μας. Όταν πήγαμε στη προετοιμασία μπορεί να γνωριζόμασταν σαν αντίπαλοι, αλλά όχι σαν συμπαίκτες. Και είχαμε τον χρόνο και τον χώρο, να γνωριστούμε καλύτερα, να έρθουμε και σε κόντρες. Και σε αυτό βοήθησαν και οι περσινοί, μαζί με τους φετινούς είχαμε έναν στόχο».

Για το αν εντοπίζει ομοιότητες με την περσινή σεζόν του στον Απόλλωνα: «Ο Απόλλων είναι μία ιστορική ομάδα, αλλά ο Άρης είναι κάτι άλλο, είναι ένα ευρωπαϊκό κλαμπ. Ξέραμε ότι όλοι θέλανε να μας κερδίσουνε, το ίδιο ήθελα κι εγώ όταν έπαιζα στον Απόλλωνα. Υπήρχε αυτή η παραπάνω θέληση από τους αντιπάλους μας αλλά το διαχειριστήκαμε σωστά».

Για τον Παύλο Μυροφορίδη: «Με τον Παύλο Μυροφορίδη ήμασταν μαζί στον Απόλλωνα αλλά και στον Ηρακλή. Μας παρέχει ασφάλεια, είναι πολύ σημαντικό και αυτό το κομμάτι».

Για τα προβλήματα που αντιμετώπιζαν κατά τη διάρκεια της χρονιάς: ««Αυτά τα προβλήματα που είχαμε, που ζούσαμε, δεν τα βγάλαμε προς τα έξω. Είχαμε έναν στόχο, ένα δύσκολο καράβι να φτάσει στο τέρμα. Κι εμείς θα πάρουμε ότι μας αξίζει».

Για τη μεταγραφολογία: «Δεν ακούγαμε τι λέγανε, τι γράφανε. Τώρα για την επόμενη χρονιά, ο κόσμος σίγουρα θέλει παίκτες. Θα δούμε τι θα γίνει».

Για τις εντυπώσεις του από την ομάδα του Άρη: «Είναι ο πρώτος μου χρόνος στον Άρη, δεν ξέρω τι ακριβώς σημαίνει Άρης. Αλλά χθες μετά το παιχνίδι μπήκα στα αποδυτήρια και είδα τον φροντιστή μας τον Τσακίρη να κλαίει. Αυτό είναι Άρης. Με γέμισε αυτό που είδαμε. Σίγουρα χάρηκα που πετύχαμε τον στόχο αλλά για κάποιους ανθρώπους ο Άρης είναι κάτι παραπάνω».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ