ΟΦΗ : Τα πέντε «κλειδιά» της επιστροφής

ΟΦΗ : Τα πέντε «κλειδιά» της επιστροφής

Η μεγάλη επιστροφή του ΟΦΗ στη Σούπερ Λιγκ είναι πλέον γεγονός και to10.gr παρουσιάζει τους πέντε παίκτες που «σημάδεψαν» την άνοδο των Κρητικών στη μεγάλη κατηγορία.

Έλειπε τρία χρόνια από τα «σαλόνια» και η απουσία του ήταν κάτι παραπάνω από αισθητή. Ο ΟΦΗ βρέθηκε στα «Τάρταρα» (Γ’ Εθνική) και μόχθησε πολύ για να επιστρέψει. Η φετινή σεζόν ξεκίνησε με πολλά όνειρα, τα οποία κόντεψαν να γίνουν εφιάλτης για την ομάδα της Κρήτης. Τα οικονομικά προβλήματα που έκαναν την εμφάνιση τους το χειμώνα οδήγησαν πολλούς παίκτες στην έξοδο και «γονάτισαν» την ομάδα, αλλά δεν την λύγισαν.

Ο ΟΦΗ βρήκε λύσεις, «γέννησε» πρωταγωνιστές μέσα από την ομάδα και επέστρεψε εκεί που ανήκει, έχοντας μάλιστα μέχρι στιγμής τόσο την καλύτερη επίθεση (69 γκολ) όσο και την καλύτερη άμυνα (13 γκολ παθητικό όσα και ο Άρης). To10.gr σας παρουσιάζει τα πέντε «κλειδιά» που οδήγησαν με την απόδοση τους την ομάδα της Κρήτης πίσω στη Σούπερ Λιγκ.

Ο «bomber» Μάνος

Φέτος είναι η χρονιά του. Είναι ο απόλυτος πρωταγωνιστής της Football League και αδιαμφισβητήτος ηγέτης του ΟΦΗ. Ο Δημήτρης Μάνος, περί ου ο λόγος, είναι η αποκάλυψη των Κρητικών και ένας από τους βασικούς λόγους της ανόδου τους στη Σούπερ Λιγκ. Ο 23χρονος επιθετικός έχει βρει δίχτυα 22 φόρες (σε 23 συμμετοχές) και είναι ο πρώτος σκόρερ της κατηγορίας, ενώ παράλληλα έχει μοιράσει και 10 ασίστ.

Αυτό σημαίνει πως έχει συνεισφορά στο 46% των γκολ του ΟΦΗ τη φετινή σεζόν (69), σ’ ένα απίθανο στατιστικό που φανερώνει την εκπλητική χρονιά που διανύει! Και η οποία τον έχει ήδη οδηγήσει προς Πειραιά μεριά…

Ο «Κούτσια» που…ξανάνιωσε

Η καριέρα του παίκτη που κάποτε είχε αναγκάσει τους Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ να «κονταροχτυπηθούν» για την απόκτηση του (τελικά κατέληξε στον Δικέφαλο) είχε φτάσει σε τέλμα. Ο Βασίλης Κουτσιανικούλης μετρούσε 31 συμμετοχές την τελευταία διετία και μόλις ένα γκολ. Το καλοκαίρι που μας πέρασε πήρε την απόφαση να επιστρέψει στον ΟΦΗ, στον οποίο αγωνίστηκε από το 2012 έως το 2015 (όταν και η ομάδα υποβιβάστηκε)και δεν θα μπορούσε να αισθανθεί πιο δικαιωμένος για την επιλογή του.

Ο «Κούτσια» διανύει την καλύτερη σεζόν της καριέρας του από πλευράς παραγωγικότητας (9 γκολ) και έχει ήδη ισοφαρίσει το ρεκόρ καριέρας του σε ασίστ (6) σε συνολικά 23 συμμετοχές, όντας ένας από τους βασικούς πυλώνες της ομάδας του Νίκου Παπαδόπουλου. Αξίζει να σημειωθεί ότι το συμβόλαιο του λήγει στο τέλος της σεζόν αν και δύσκολα δεν θα ακολουθήσει τον ΟΦΗ στη Σούπερ Λιγκ.

Ο «κέρβερος» Στρέζος

Κάθε καλή ομάδα που στοχεύει ψηλά οφείλει να έχει έναν καλό και σταθερό τερματοφύλακα και ο ΟΦΗ δεν θα μπορούσε να αποτελέσει εξαίρεση. Η επιλογή του Γιώργου Στρέζου τον Ιανουάριο του 2017 αποδείχθηκε καθοριστική τόσο για την περσινή όσο και για τη φετινή σεζόν των Κρητικών.

Ο 22χρονος πρώην διεθνής με την Κ-19 τερματοφύλακας έχει υπερασπιστεί την εστία της ομάδας σε 28 παιχνίδια και έχει κρατήσει το μηδέν σε 18 περιπτώσεις. Ο Στρέζος έχει δεχθεί μόλις 13 γκολ τη φετινή σεζόν και αποτελεί έναν από τους κύριους λόγους που ο ΟΦΗ διαθέτει, μαζί με τον Άρη, την καλύτερη άμυνα της Football League.

Ο «μαέστρος» Ντίνας

Όταν τον Ιανουάριο ΟΦΗ απέκτησε τον Θανάση Ντίνα πολλοί οπαδοί της ομάδας απόρρησαν με την επιλογή της διοίκησης. Άλλωστε μιλάμε για έναν παίκτη, του οποίου η καριέρα ήταν σε φθίνουσα πορεία τα τελευταία 4 χρόνια.

Ουσιαστικά η ομάδα της Κρήτης ήταν η τελευταία του ευκαιρία για να αναγεννήσει την καριέρα του. Και ο 28χρονος μεσοεπιθετικός την «έπιασε από τα μαλλιά». Ήδη μετράει 7 γκολ (3 εξ αυτών με απευθείας εκτελέσεις φάουλ)και 4 ασίστ σε 14 συμμετοχές, έχοντας κερδίσει με το σπαθί του τη θέση του βασικού 10ριού του ΟΦΗ από τον Ιανουάριο και μετά.

Ο «σκληρός» Ποτουρίδης

Γύρισε το καλοκαίρι από την ξενιτιά της Πολωνίας (όπου αγωνίστηκε στην Μίεντζ) αποδεχόμενος την πρόταση του ΟΦΗ για να ηγηθεί της άμυνας του. Ο λόγος για τον Γιάννη Ποτουρίδη. Ο 26χρονος αμυντικός απέδωσε τα αναμενόμενα και είναι από τους βασικούς λόγους, που οι Κρητικοί έχουν την καλύτερη άμυνα του πρωταθλήματος, μαζί με τον Άρη, έχοντας δεχτεί μόλις 13 γκολ σε 29 αγωνιστικές, από τις οποίες ο Ποτουρίδης έχει αγωνιστεί στις 25.

Είχε καίριες επεμβάσεις σε πολλούς αγώνας της Football League και δικαίως θεωρείται ένας από τους κορυφαίους αμυντικούς της κατηγορίας, ενώ κατά πάσα πιθανότητα θα ακολουθήσει και αυτός τον ΟΦΗ στη Σούπερ Λιγκ, καθώς είχε υπογράψει συμβόλαιο 1+1 χρόνων το καλοκαίρι.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ