Κάσσος : «Εδώ στη Ρεάλ είπαν να φύγει ο Ρονάλντο»

Κάσσος : «Εδώ στη Ρεάλ είπαν να φύγει ο Ρονάλντο»

Ο Έλληνας μεσοεπιθετικός του Άρη σε συνέντευξη του αναφέρθηκε στην άνοδο στη Superleague, στους προσωπικούς του στόχους, αλλά και στην κριτική που δέχθηκε.

Τον αποκαλούν «Μυροφορίδη των ποδοσφαιριστών», καθώς έχει καταφέρει να κερδίσει την άνοδο στη Superleague με τρεις διαφορετικές ομάδες. Ίσως, πάντως, να μην υπάρχει παίκτης του Άρη που να έχει δεχθεί τόσο σκληρή κριτική όσο ο Πασχάλης Κάσσος, την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο. Ο Έλληνας μεσοεπιθετικός, πάντως, τονίζει ότι έδωσε τα πάντα, ενώ ξεκαθαρίζει ότι δεν έχει μιλήσει ακόμα με τους διοικούντες του Άρη, ενόψει της επόμενης αγωνιστικής περιόδου.

Αναλυτικά η συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «ΑΡΗΣ ΕΙΣΑΙ!»:

Στο φετινό ΑΡΗ ξεχώρισαν αρκετοί και σε διαφορετικούς τομείς ο καθένας. Στο λήμμα, όμως, αθλητής με το άλφα κεφαλαίο βρίσκεται με διαφορά ένα όνομα. Αυτό του Πασχάλη Κάσσου. Πρότυπο επαγγελματία, «άρρωστου» με την προπόνηση, με αστείρευτες φυσικές αντοχές και διάθεση να καταθέσει στο χορτάρι και την τελευταία ικμάδα των δυνάμεών του.

Άλλωστε όταν από μικρή ηλικία έχεις σκληραγωγηθεί στα βουνά του Βώλακα στην ορεινή Δράμα, τα υπόλοιπα δεν σε φοβίζουν. Ο 26χρονος παίκτης ξεχώρισε και για κάτι άλλο. Γιατί ήταν ο ποδοσφαιριστής, που παρότι έδινε πάντα και την ψυχή του όταν αγωνιζόταν, συγκέντρωσε την περισσότερη κριτική. Αιτία; Οι αρκετές είναι η αλήθεια χαμένες ευκαιρίες του μέσα στη σεζόν.

Μιλώντας στην «ΑΡΗΣ ΕΙΣΑΙ!» ο Κάσσος δεν έδειξε διάθεση να κρυφτεί πίσω από το δάχτυλό του. Με πλήρη συναίσθηση της πραγματικότητας, παραδέχτηκε ότι θα ήθελε και ο ίδιος να έχει πετύχει περισσότερα γκολ από τα μόλις τρία που έχει σημειώσει, αλλά έχει ήσυχη τη συνείδησή του επειδή αφενός η ομάδα πέτυχε το στόχο της και αφετέρου ο ίδιος έδωσε ό,τι μπορούσε.

Παράλληλα φάνηκε απόλυτα ρεαλιστής και για την επόμενη μέρα, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν σκοπεύει να μείνει κάπου που δεν τον θέλουν. Βέβαια με τρεις ανόδους ήδη στο βιογραφικό του και το παρατσούκλι «ο Μυροφορίδης των ποδοσφαιριστών», που του έχουν κολλήσει, δεν θα δυσκολευτεί να βρει ποδοσφαιρική στέγη εφόσον αποχωρήσει από τον ΑΡΗ. Αν και όπως παραδέχεται το όνειρό του είναι να αγωνιστεί στη Σούπερ Λιγκ…

«Φάνηκε από την αρχή η σοβαρότητα της ομάδας»

-Πασχάλη, ο ΑΡΗΣ πέτυχε το στόχο της ανόδου και μαθηματικά. Κάτι που φαινόταν από την αρχή ότι θα έρθει σχετικά εύκολα…
«Από την αρχή ή ακόμα και από τα φιλικά αν θέλετε φάνηκε ότι η ομάδα είναι σοβαρή. Όσο περνούσε ο καιρός «δέναμε» περισσότερο ως σύνολο. Αποκτήσαμε καλή χημεία και παρουσιάσαμε ένα σύνολο, που δύσκολα δεχόταν ακόμα και φάσεις. Με αυτό ως δεδομένο, ξέραμε ότι μπροστά με το ταλέντο που διαθέτουμε θα βρίσκουμε το δρόμο προς τα δίχτυα».

-Αυτό το σερί των επτά νικών στην αρχή του πρωταθλήματος αποτέλεσε τη βάση πάνω στην οποία πατήσατε;
«Εννοείται. Θέλαμε πολύ ένα καλό ξεκίνημα. Πήραμε νίκες σε κομβικά παιχνίδια, όπως σε Τρίκαλα και Δράμα. Πήραμε ψυχολογία, η οποία μας βοήθησε να συνεχίσουμε».

-Ισοπαλίες, όπως αυτή με τον Παναιγιάλειο ή με τα Τρίκαλα, «ταρακούνησαν» κάπως την ηρεμία στην ομάδα;
«Το καλό είναι ότι ήμασταν ήδη μπροστά. Από εκεί και πέρα, δεν είχαμε άγχος. Ξέραμε, βέβαια, ότι ήταν κακό το αποτέλεσμα στο Αίγιο, αλλά δεν αγχωθήκαμε».

«Μόνο εμείς ξέρουμε τι περάσαμε…»

-Είναι μια άνοδος, που ήρθε μέσα από αρκετές δυσκολίες για εσάς. Διότι καταλαβαίνουμε ότι υπάρχουν πράγματα, που δεν έχουν βγει προς τα έξω…
«Ευτυχώς δεν βγήκε τίποτα προς τα έξω. Μόνο εμείς ξέρουμε τι περάσαμε. Δεν θέλω να πω κάτι περισσότερο. Παρόλα αυτά ήμασταν δυνατοί και μείναμε ενωμένοι στα αποδυτήρια. Παίκτες και προπονητές. Μεγάλο ρόλο βέβαια έπαιξε και ο κ. Μυροφορίδης, ο οποίος μας μιλούσε και μας κρατούσε ήρεμους».

-Για αυτό ίσως να… ξεσπάσατε στα αποδυτήρια μετά τον ματς στον Καραϊσκάκη;
«Και να φανταστείτε ότι η άνοδος ήρθε εύκολα. Αν γινόταν πιο δύσκολα, θα ξεσπούσαμε ακόμα περισσότερο. Το ξέσπασμα νομίζω έγινε στην Παναχαϊκή. Δεν θέλαμε να μας πλησιάσει. Ήταν πολύ κομβικό παιχνίδι».

-Εκεί ίσως να τελείωσε ουσιαστικά η άνοδος για την ομάδα;
«Ναι. Με το γκολ του Ντούνη πιστεύω ότι τελείωσε στην ουσία η χρονιά και πετύχαμε το στόχο μας».

«Λογικό να αντιδρά ο κόσμος»

-Σε πολλά παιχνίδια η ομάδα πήρε τη νίκη με ανατροπές ή γκολ στα τελευταία λεπτά. Τι δείχνει αυτό εκτός από την τύχη, που ασφαλώς χρειάζεται στο ποδόσφαιρο;
«Σίγουρα και αυτή είναι απαραίτητη. Αλλά δεν είναι μόνο τύχη. Δεν παρατούσαμε κανένα παιχνίδι και τα παλεύαμε μέχρι τέλους. Πιέζαμε. Πολλά παίζουν ρόλο. Τι αθλητής είσαι και πόσο θέλεις κάτι για παράδειγμα. Συν την ώθηση που μας δίνει ο κόσμος ότι παίζουμε εντός έδρας».

-Διαπιστώσατε, ειδικά εσείς που ήρθατε φέτος, την πίεση που ασκεί ο κόσμος. Σ’ ένα κακό αποτέλεσμα ή σε μια κακή πάσα. Υπήρξε άλλωστε μια γενική… μουρμούρα κάποιες φορές…
«Ο κόσμος έχει δει τόσα πράγματα τα τελευταία χρόνια. Και πέρυσι περίμεναν η ομάδα να βγει, αλλά δεν τα κατάφερε. Για αυτό και κάποιοι ήρθαν να μας μιλήσουν μετά από κάποια άσχημα αποτελέσματα. Λογικό είναι ο κόσμος να αντιδράει κάποιες φορές με όσα έχει ζήσει».

«Εδώ στη Ρεάλ ψήφισαν να φύγει ο Ρονάλντο…»

-Μιας που ανέφερες τον κόσμο, εσύ φέτος δέχθηκες από ένα σημείο και μετά υπερβολική έως και άδικη κριτική…
«Δεν με επηρέασε. Είναι λογικό να τα ακούμε αυτά. Σημασία για μένα έχει η εμπιστοσύνη του προπονητή μου και των συμπαικτών μου. Δεν είχα κάποιο θέμα».

-Δεν αναρωτήθηκες, δηλαδή, ποτέ «γιατί τέτοια εμμονή μαζί μου;»
«Στο ποδόσφαιρο έτσι είναι. Άμα δεν βάλεις γκολ είναι λογικό. Εδώ στη Ρεάλ έγινε δημοσκόπηση και το 67% ψήφισε να φύγει ο Ρονάλντο. Εμείς δεν θα φύγουμε ή δεν θα μας ασκούν κριτική;»

«Έδωσα ό,τι μπορούσα»

-Θεωρείς ότι η όλη ονοματολογία που προέκυψε ήταν κάπως άκομψη για την ομάδα;
«Δεν είναι ωραίο. Ας τελειώσει το πρωτάθλημα και μετά μπορεί να έρθουν άλλοι καλύτεροι. Δεν είναι ό, τι καλύτερο να ακούμε για παίκτες ή προπονητές που έρχονται».

-Εσύ είσαι ήσυχος με τη συνείδησή σου για τη φετινή παρουσία σου;
«Φυσικά. Δεν έδωσα δικαίωμα όλη τη χρονιά, άσχετα πως πήγα. Έδωσα ό, τι μπορούσα και πιστεύω να το καταλάβει ο κόσμος».

-Στο σκοράρισμα θα ήθελες κάτι περισσότερο;
«Εννοείται. Τις περισσότερες φορές ήμουν μέσα στις φάσεις. Φυσικά και θα ήθελα περισσότερα γκολ».

-Σε μερικά παιχνίδια είδαμε τον προπονητή να σε χρησιμοποιεί και στο δεξί άκρο της άμυνας. Πρώτη φορά αγωνίζεσαι σε αυτή τη θέση;
«Όχι. Έχω παίξει ξανά την πρώτη μου χρονιά στη Δόξα Δράμας».

-Πιστεύεις ότι λόγω της ταχύτητάς σου ότι είναι μια θέση που μπορεί να σε εκφράσει περισσότερο;
«Δεν έχω πρόβλημα στη θέση. Μπορώ να σας πω ότι μου αρέσει περισσότερο να παίζω ως μπακ. Έχω περισσότερο χώρο για να βγαίνω και τρεξίματα που με βοηθούν».

-Ποιο πιστεύεις ότι είναι το κομμάτι του παιχνιδιού σου, στο οποίο πρέπει να δουλέψεις περισσότερο;
«Στα τελειώματα των φάσεων. Ήμουν μέσα στις φάσεις, αλλά δεν είχα το εύκολο γκολ. Εκεί υστέρησαν. Αν αντί για τρία γκολ είχα δέκα τα πράγματα ήταν διαφορετικά».

«Δεν παίξαμε και το καλύτερο ποδόσφαιρο, αλλά…»

-Η πρώτη θέση σάς ενδιαφέρει ακόμα ή όχι;
«Φυσικά και τη θέλουμε. Μας ενοχλεί που δεν είμαστε εκεί. Στον ΑΡΗ είσαι…»

-Δεν υπάρχει, όμως, ο κίνδυνος της χαλαρότητας, την οποία βλέπουμε το τελευταίο διάστημα;
«Δεν είναι μόνο αυτό. Υπάρχει και η κόπωση. Πολλά παίζουν ρόλο…»

-Η ομάδα πιστεύεις ότι θα μπορούσε να παίξει καλύτερα ή ενδεχομένως σε κάποια ματς να αδικήσατε τον εαυτό σας;
«Δεν παίζαμε και το καλύτερο ποδόσφαιρο. Σίγουρα μπορούσαμε να παρουσιάσουμε κάτι διαφορετικό. Υπήρχε, όμως, το άγχος και η ανάγκη για τις νίκες που χρειαζόμασταν. Να μην κάνουμε εύκολα λάθη».

-Γενικά πως ήταν φέτος το κλίμα στην ομάδα με 25-26 παίκτες, που οποιαδήποτε στιγμή μπορούσαν να παίξουν βασικοί;
«Η συνεργασία μας ήταν άψογη. Όλα πήγαν πολύ καλά μεταξύ μας».

«Σίγουρος για την άνοδο με την έλευση του Μυροφορίδη»

-Με τη χρονιά να ολοκληρώνεται η εξέλιξή της ήταν αυτή που περίμενες;
«Πάνω-κάτω έτσι περίμενα τα πράγματα. Με την έλευση και του κ. Μυροφορίδη, ήμουν σίγουρος ότι θα πετύχουμε το στόχο της ανόδου. Άμα είχα και κάποια γκολ ακόμα θα ήταν καλύτερα (σ.σ γέλια)».

-Αυτοί που γνωρίζουν καταστάσεις στον ΑΡΗ λένε ότι η προετοιμασία για τη νέα χρονιά πρέπει να ξεκινήσει πρώτα από το κομμάτι της οργάνωσης. Εκεί όπου η ομάδα υστερεί…
«Έτσι είναι ακριβώς. Πρώτα πρέπει οι άνθρωποι της ομάδας να δουν το οργανωτικό κομμάτι. Από εκεί και πέρα, πρέπει να κρατήσει έναν κορμό 10-15 παικτών και να φέρει ποδοσφαιριστές, που θα κάνουν τη διαφορά».

«Να είμαι κάπου που θα με θέλουν…»

-Το δικό σου μέλλον θα είναι στον ΑΡΗ;
«Δεν έχουμε συζητήσει κάτι. Έχω συμβόλαιο μέχρι το καλοκαίρι, αλλά δεν έχει γίνει κάποια συζήτηση. Θέλω να παίξω στη Σούπερ Λιγκ, αλλά σε μια ομάδα που να με θέλουν κιόλας. Όχι να πατήσω πάνω στο συμβόλαιό μου».

-Φοβάσαι μήπως σου μείνει η… ταμπέλα του παίκτη της Β’ Εθνικής με τις τρεις ανόδους που έχεις;
«Ήδη με αποκαλούν ως “Μυροφορίδη του ποδοσφαίρου” (σ.σ. γέλια). Σίγουρα θέλω να παίξω στη Σούπερ Λιγκ».

«Ξεκίνησα τυχαία ήταν σαν όνειρο»

-Ποιος σε ώθησε να ασχοληθείς με το ποδόσφαιρο;
«Τυχαία έγινε. Ξεκίνησα 20 χρονών. Έπαιζα στο χωριό μου και με πήραν τηλέφωνο για να μου πουν ότι θα έρθει ο Σούλης Παπαδόπουλος για να δοκιμάσει μικρούς παίκτες από το νομό της Δράμας. Εγώ ήμουν στα ξύλα τότε. Κατέβηκα από το πουθενά, παίξαμε ένα φιλικό και έβαλα δύο γκολ. Τότε ο Παπαδόπουλος μου είπε: “μικρέ ξεκινάς Δευτέρα προπονήσεις με την ομάδα”. Ήταν σαν όνειρο. Πήγα καλά και υπέγραψα συμβόλαιο με τη Δράμα».

-Ποιος άλλος σε έχει βοηθήσει;
«Ήταν και ο Βασίλης Αναστασιάδης, που με είχε πάρει τηλέφωνο εκείνη την ημέρα. Επίσης ο Γιώργος Μάλλιος, που τον είχα προπονητή στη Γ’ Εθνική, όπως και ο πρόεδρος της ομάδας του χωριού μου. Με άφησε να κάνω το βήμα παραπάνω».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ