Μυροφορίδης : «Έχω έτοιμη την λίστα του Άρη της Superleague»

Μυροφορίδης : «Έχω έτοιμη την λίστα του Άρη της Superleague»

O τεχνικός διευθυντής του Άρη αναφέρθηκε στο ραντεβού που θα έχει με τον Θόδωρο Καρυπίδη και το μέλλον του στο Κλεάνθης Βικελίδης

Στην συνάντηση που θα έχει με τον πρόεδρο της ΠΑΕ, Θόδωρο Καρυπίδη, αναφέρθηκε σε συνέντευξη που παραχώρησε ο Παύλος Μυροφορίδης. Ο τεχνικός διευθυντής της ΠΑΕ, αποκάλυψε ότι έχει ετοιμάσει, ήδη, την λίστα με τις εισηγήσεις του για την επόμενη αγωνιστική περίοδο.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στον ARENA FM 89.4:

Για την περίοδο που διανύει ο Άρης μετά την εξασφάλιση της ανόδου και την έλλειψη επίσημων αγώνων: «Από τη στιγμή που πετύχαμε τον στόχο, δεν είναι καθόλου αμήχανη,. Είναι μία περίοδος ηρεμίας που όλοι στον σύλλογο είχαμε πολύ ανάγκη».

Για το γεγονός ότι άπαντες στον Άρη δούλεψαν όλη τη σεζόν σε πολύ υψηλούς ρυθμούς: «Όταν τυραννιέσαι και δουλεύεις για έναν στόχο, για οτιδήποτε, πρέπει να είσαι στην τσίτα. Αν χαλαρώσεις θα το πληρώσεις. Και στην καθημερινότητα του ανθρώπου αν δεν είναι κάλος στην δουλειά του, δεύτερη ευκαιρία δεν έχεις. Όταν είσαι στον Άρη είναι πολύ πιεστική η κατάσταση. Τέσσερα χρόνια έλειπε η ομάδα.

Για το γεγονός ότι πέτυχε πάλι την άνοδο με ομάδα που ασχολείται: «Κάθε άνοδος έχει την δική της ιστορία, δυσκολία και ταυτότητα. Ποτέ καμία άνοδος και κανένα πρωτάθλημα, ήταν εύκολα. Κανένα ματς που έπαιξε ο Άρης φέτος, δεν ήταν εύκολο. Καμία ομάδα δεν μπήκε για να χάσει. Αυτό φαίνεται και από τον αγώνα με την Παναχαϊκή στην Πάτρα. Στα επόμενα παιχνίδια δεν το είδαμε. Όπου πήγαμε τα γήπεδα ήταν γεμάτα. Πάντα παίζαμε στην ένταση. Όλοι θελαν να κερδίσουν την καλύτερη ομάδα. Τα παιδιά έκαναν μαζί με τον προπονητή μεγάλη προσπάθεια,. η διοίκηση το ίδιο, όλοι κάναμε μεγάλο αγώνα».

Για τα στοιχεία που έδωσαν στον Άρη την δυνατότητα να πείσει ότι φέτος θα ανέβει: «Ήταν ξεκάθαρο ότι το επτά στα επτά δεν άφησε περιθώριο αμφισβήτησης σε κανένα. Ήταν η σφραγίδα ότι μία από τις δύο ομάδες που θα ανέβουν θα είναι ο Άρης. Χωρίς καμία φασαρία. Όλα αποδείχθηκαν μέσα στο γήπεδο».

Για το γεγονός ότι ο Άρης φέτος ήταν πιο φθηνή οικονομικά ομάδα από την περσινή: «Σε καμία οικογένεια, τα λεφτά δεν φέρνουν την ευτυχία. Έχουμε δει ομάδες με αμύθητα μπάτζετ να μην κάνουν τίποτα. Τυραννιέται η Παρί Σεν Ζερμέν και η Μάντσεστερ Σίτι, πάλι η Ρεάλ Μαδρίτης πήγε στον τελικό. Άρα, κάποια στιγμή πρέπει να κάνεις πιο απλά πράγματα. Τα παιδιά που ήρθαν φέτος ξέρανε τι έπρεπε να κάνουν. Όχι ότι οι περσινοί παίκτες δεν ήξεραν. Αλλά οι φετινοί ήξεραν τις συνθήκες της πιο απαιτητικής κατηγορίας. Ό,τι ομάδα κι αν έχεις όταν πας να παίξεις σε χωράφια, η διαφορά δεν φαίνεται. Και για αυτό δεν μπορούσαμε να κάνουμε τίποτα. Σε αυτές τις συνθήκες έπρεπε να προσαρμοστούμε. Να μην ψάξουμε δικαιολογίες, ενώ μπορούσαμε να το κάνουμε. Ήμασταν προσηλωμένοι σε έναν στόχο, και όποιο πρόβλημα παρουσιαζόταν τεχνηέντως έμπαινε κάτω από το χαλάκι, γιατί ήμασταν προσηλωμένοι στον στόχο. Αυτός κάλυψε τα πάντα».

Για την παρουσία παικτών που έφερε στον Άρη ο ίδιος και την προσφορά τους στην ομάδα σε όλα τα επίπεδα: «Είναι ξεκάθαρο ότι η έπαρση και τα λόγια πρωτάθλημα δεν παίρνουν ποτέ. Αν ο παίκτης δεν είναι σοβαρός και πειθαρχημένος σε αυτό που κάνει, τότε δεν γίνεται τίποτα. Πρέπει και οι γύρω του να κάνουν το ίδιο. Να είμαστε στρατιώτες για αυτό που θέλουμε. Μυστικά στο ποδόσφαιρο δεν υπάρχουν. Κερδίζει ο πιο συγκεντρωμένος. Κερδίζει αυτός που μπαίνει στο γήπεδο, σα να μην υπάρχει αύριο».

Για το αν ήταν εύκολη η χρονιά στο κομμάτι της διαχείρισης των αποδυτηρίων: «Δεν μπορείς να είσαι στον Άρη και να έχεις εύκολη χρονιά διαχείρισης. Τα αποδυτήρια ήταν «σφιχτά». Δεν διέρρευσε το καθετί που θα μπορούσε να βγαίνει. Σοβαρό θέμα δεν προέκυψε ποτέ κι αυτό τιμά τους ποδοσφαιριστές πάνω απ’όλα».

Για τις συζητήσεις που θα κάνει με τον πρόεδρο του Άρη, Θ.Καρυπίδη, αναφορικά με το μέλλον του: «Περιμένω τις επόμενες ημέρες ένα ραντεβού. Θα πούμε πέντε πράγματα με τον πρόεδρο. Να του πω αυτά που νιώθω, να μου πει αυτά που νιώθει. Το σημαντικό είναι ότι ο αρχικός στόχος που βάλαμε επετεύχθη. Όλα τα άλλα πάνε περίπατο. Σε αυτό που κάνω μ’αρέσει να το κάνω όπως θέλω εγώ. Οπότε όπως όταν ήρθα στον Άρη κι έκανε αυτό που ήθελα να κάνω, αλλιώς δεν μπορώ να δουλέψω. Εγώ δεν μπορώ να χρεωθώ λάθη άλλων. Προτιμώ να είμαι σπίτι μου. Αυτή είναι η αρχή της συζήτησης που θα γίνει. Μιλάμε για την Superleague που είναι λόμπι. Δεν υπάρχει αλλαγή στην Superleague. Είναι ένα χαρτοφυλάκιο που πάει από γενιά σε γενιά. Ο Μυροφορίδης που είναι 37 χρονών κι έχει καταφέρει ό,τι καταφέρει, πρέπει να κάνει αυτό που νιώθει στην παραπάνω κατηγορία. Στην τυποποιημένη κατάσταση δεν μπορείς να κάνεις κι εσύ τυποποιημένα πράγματα. Αν δεν μπορώ να κάνω αυτά που θέλω, προτιμώ να είμαι σπίτι μου. Εγώ είμαι 37 χρονών, δεν χάνω κάτι. Η Λίγκα χάνει. Δεν θέλω να μπω σε ένα λόμπι κι απλά να υπάρχω. Όταν έρθει η ώρα να κάτσω με τον κ.Καρυπίδη στο τραπέζι, θα πω αυτά που εκφράζουν εμένα. Τι πιστεύω ότι μπορεί και τι δεν μπορεί να είναι στην Superleague από την φετινή ομάδα».

Για το τι είναι αυτό το διαφορετικό που θέλει να κάνει στην Superleague: «Η καψούρα της δουλειάς σου. Δεν μπορώ να το εξηγήσω αλλιώς. Να μην το κάνεις για να περάσει ο μήνας και να πάρεις τον μισθό σου. Εγώ δεν μπορώ να το κάνω. Βαριέμαι πολύ γρήγορα τα δεδομένα πράγματα. Κάθε άνθρωπος όταν πιστεύει ότι κάνει καλά πράγματα, τότε βαριέται όταν δεν μπορεί να κάνει αυτά που θέλει. Δεν μπορεί να έχεις ένα γήπεδο 25.000 κόσμο και να λες ότι θα ανέβω για να επιβιώσω. Στόχος είναι οι νίκες και στο τέλος να κάνει ταμείο. Ο Άρης δεν μπορεί να διώξει πρωταθλητές και να πάρει παίκτη από τον Πλατανιά. Να διώξει έναν παίκτη που κέρδισε 25 ματς και να πάρει έναν που κέρδισε τρία! Εγώ θέλω να έχω στην ομάδα αυτούς που έχουν στο DNA τους τη νίκη».

Για την χαρά που ένιωσαν οι οικείοι των παικτών και παραγόντων του Άρη: «Είναι ξεκάθαρο ότι υπάρχουν άνθρωποι που χαίρονται με τις επιτυχίες μας. Αυτό το είπα και στα παιδιά. Η περηφάνια που νιώθουν οι γονείς σας τώρα που πετύχατε, δεν μπορεί να σας το πάρει κανείς. Σήμερα ο γονιός ενός παίκτη του Άρη, νιώθει κάτι παραπάνω. Δεν μπορεί να μπει στη ζυγαριά αυτό. Η λάμψη και η περηφάνια των οικείων μας για αυτά που πετυχαίνουμε».

Για το αν το συναίσθημά του μπορεί να επηρεάσει την τελική του απόφαση: «Δεν υπάρχει συναίσθημα στο ποδόσφαιρο. Υπάρχει αυτός που κάνει την δουλειά και αυτός που δεν την κάνει. Ένα σημαντικό στοιχείο υπήρχε στα παιδιά φέτος. Σέβονταν τον εαυτό τους. Όταν σέβεσαι τον εαυτό σου, σέβεσαι τον προπονητή, τον Μυροφορίδη και τον Καρυπίδη».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ