Σπάρτη – Αρης 0-3

Σπάρτη – Αρης 0-3

Με δύο γκολ του Δημήτρη Διαμαντόπουλου κι ένα ακόμη του Γιάννη Πασά, ο Αρης πέρασε... αέρα από τη Σπάρτη επικρατώντας με 3-0, παρά τις αρκετές αλλαγές με τις οποίες παρατάχθηκε.

Έστω κι αν δεν είχε ιδιαίτερο βαθμολογικό κίνητρο, έχοντας εξασφαλίσει την άνοδό του εδώ και μερικές εβδομάδες, ο Αρης πέρασε άνετα (3-0) από τη Σπάρτη για την 32η αγωνιστική. Στους 79 βαθμούς η ομάδα του Δημήτρη Σπανού, πανηγύρισε την 24η νίκη της, με σκόρερ τους Διαμαντόπουλο (45+1’ με πέναλτι και 76’) και Πασά (63’). Αντιθέτως η Σπάρτη βυθίστηκε κι άλλο, γνωρίζοντας τη 14η ήττα της.

Στους 40 βαθμούς έμειναν οι Σπαρτιάτες που δίνουν μάχη για την αποφυγή του υποβιβασμού, ενώ βρίσκονται σε μια ισοβαθμία… τρόμου με άλλες ομάδες (Καρδίτσα, Αιγνιακό, Εργοτέλη).

Γκολ και απίστευτο σκηνικό από τους σπαρτιάτες!
Ανοιχτό ματς είχαμε στο πρώτο μέρος, με τον Αρη να έχει τη μερίδα του λέοντος όσον αφορά την κατοχή και παράλληλα να χάνει 2-3 καλές ευκαιρίες πριν σκοράρει Χαρακτηριστικό οι 1-7 τελικές του αγώνα με 31%-69% υπέρ της ομάδας του Δημήτρη Σπανού.

Συγκεκριμένα ο Αρης άγγιξε το γκολ στο 5’ (κεφαλιά Χαντί από σέντρα Τζανακάκη), στο 22’ (κόρνερ ο Χαντί, προβολή Δεληζήση), στο 25’ (σέντρα Κανακούδη, κεφαλιά Διαμαντόπουλου), με τον τερματοφύλακα Μακρυωνίτη να λέει «όχι» στις δύο πρώτες ευκαιρίες των φιλοξενούμενων.

Στο 26’ η Σπάρτη είχε τη μοναδική καλή στιγμή της στο 45λεπτο με τον Καντιμοίρη να επεμβαίνει εξαιρετικά σε σουτ του Τσιόφου. Στο 34’ ο Αρης έχασε την μεγαλύτερη ευκαιρία του με τον Διαμαντόπουλο από την μικρή περιοχή, να σουτάρει ψηλά άουτ στην κίνηση!

Και φτάνουμε στο 44’ όταν ο Οικονόμου αγκάλιασε τον Δεληζήση και τον έριξε κάτω μετά από εκτέλεση κόρνερ του Μπαργκάν από τα αριστερά. Ο διαιτητής Μαρκαντωνάτος καταλόγισε σωστά πέναλτι υπέρ του Άρη, με τον Διαμαντόπουλου να το εκτελεί εύστοχα και να κάνει το 1-0 για την ομάδα του.

Τότε συνέβη κάτι το ανεξήγητο, καθώς αμέσως μετά την επίτευξη της εσχάτης των ποινών, ένας «όμιλος» παικτών έπεσε πάνω στον διαιτητή! Ειδικά ο τερματοφύλακας Μακρυωνίτης πήγε… καροτσάκι για αρκετή ώρα τον ρέφερι από την Ηλεία, διαμαρτυρόμενος πιθανότατα για αντικανονική εκτέλεση (χωρίς όμως να έχει δίκιο).

Μάλιστα οι διαιτητές αποχώρησαν στα αποδυτήρια για μερικά λεπτά υπό τη συνοδειά 10-15 αστυνομικών για να επιστρέψουν λίγο αργότερα ώστε να δείξουν σέντρα και το ημίχρονο να συνεχιστεί και να ολοκληρωθεί κανονικά!

Από όλο αυτό που έγινε δεν αποβλήθηκε κανείς από τη Σπάρτη (παρότι ο Μακρυωνίτης είχε ήδη κίτρινη κάρτα), απλά Νιάρος και Ζουλιώτης αντίκρισαν από μια κίτρινη.

Πανηγυρικά στο 3-0 ο Άρης
Ανάλογο σκηνικό και στο δεύτερο μέρος. Ο Αρης έπαιζε το παιχνίδι του χωρίς άγχος απέναντι στη Σπάρτη η οποία βρισκόταν με την πλάτη στον τοίχο. Μάλιστα σε κάτι που βλέπουμε σπάνια, οι γηπεδούχοι υποχρεώθηκαν να ολοκληρώσουν τις αλλαγές τους από το 57’ καθώς και οι τρεις ήταν αναγκαστικές!

Ο Αρης έφτασε και σε δεύτερο γκολ στο 63’ με τον Πασά. Μετά από κλέψιμο πάνω στον Νιάρο και σουτ με το αριστερό ο Γιάννης Πασάς έκανε το 2-0 και ουσιαστικά κλείδωσε τη νίκη γοήτρου για την ομάδα του.

Στο 66’ ο Μπαργκάν σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι, ενώ στο 70’ ο Χαντί έχασε νέα μεγάλη ευκαιρία σε χαμένο τετ α τετ που είχε. Στο 71’ ο Μουζακίτης είχε ένα πολύ καλό σουτ, όμως έξι λεπτά αργότερα ο Αρης βρήκε δίχτυα για τρίτη φορά!

Όλη η Σπάρτη είχε βγει μπροστά κι έτσι Πασάς και Διαμαντόπουλος έφυγαν ωραία στην αντεπίθεση με τον πρώτο να κόβει την κατάλληλη στιγμή στον δεύτερο και εκείνος να κάνει το 3-0, πανηγυρίζοντας το δεύτερο προσωπικό του τέρμα.

Ως το τέλος του ματς ο Αρης έχασε κι άλλες ευκαιρίες για μεγαλύτερο σκορ, ενώ 1-2αξιόλογες  στιγμές είχαν και οι γηπεδούχοι.

Γκολ: 45+1’πεν., 76′ Διαμαντόπουλος, 63’ Πασάς
Δοκάρια: 66’ Μπαργκάν
Κίτρινες: 44’ Παναγιώτου, 45+1’ Μαρυωνίτης, 45+ Νιάρος, 45+ Ζουλιώτης – 28’ Χαντί, 54’ Πασάς
Διαιτητής: Μαρκαντωνάτος (Ηλείας)
Βοηθοί: Οικονόμου (Αχαΐας), Φαρμάκης (Δυτ. Αττικής)

ΣΠΑΡΤΗ (Μάρκος Στεφανίδης): Μακρυωνίτης, Ζουλιώτης, Νιάρος, Σάββα, Οικονομόπουλος, Γραικός, Δεινόπαππας (11΄λ.τ. Συμεωνίδης (57’λτ. Κολτσίδας)), Παναγιώτου, Τσιόφου, Γουόρντεν (51’ Μουζακίτης), Φουρτάδο.
ΑΡΗΣ (Δημήτρης Σπανός): Καντιμοίρης, Τζανακάκης, Κανακούδης, Δεληζήσης, Μαραγκός, Μουμίν, Νίκιτς, Πασάς, Χαντί (73’ Λώττας), Μπαργκάν (77’ Τσουμάνης), Διαμαντόπουλος (80’ Μπαστακός).

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ