Αρης – Καλλιθέα 2-0

Αρης – Καλλιθέα 2-0

Με δύο γκολ του Ελληνα επιθετικού στο 41' και το 77', ο Αρης επικράτησε της Καλλιθέας με 2-0 και παρέμεινε στην κορυφή της βαθμολογίας, έχοντας πλέον 9 βαθμούς.

Οσοι φίλοι του Άρη φοβόντουσαν ότι η ομάδα τους θα παρέμενε στις «δάφνες» από το σπουδαίο φιλικό με τη Μπόκα το βράδυ της Τετάρτης (8/11), διαψεύστηκαν. Ναι μεν η ομάδα του Δημήτρη Σπανού μπορεί να μην έθελξε με την απόδοσή της, ωστόσο πήρε αυτό που ήθελε. Με σοβαρό πρόσωπο και χωρίς να απειληθεί σχεδόν καθόλου, επικράτησε της Καλλιθέας στο «Κλεάνθης Βικελίδης» (περίπου 5 χιλιάδες οπαδοί) με 2-0 και έκανε το 3Χ3 παραμένοντας ακλόνητη από την κορυφή.

Πρόσωπο το αγώνα για τους «κίτρινους» ο Δημήτρης Διαμαντόπουλος, σκόρερ και των δύο τερμάτων σήμερα (41’ και 77’), αμφότερα με κεφαλιές. Δημιουργοί οι Μπούρμπος και Πασάς, ενώ ακόμη ξεχώρισαν οι Πλατέλλας και Μπαργκάν. Στους 9 βαθμούς πλέον οι Θεσσαλονικείς, στον μόλις 1 παρέμειναν οι Καλλιθεάτες.

Με δύο αλλαγές ο Αρης
Ο Δημήτρης Σπανός παρέταξε τον Άρη με δύο αλλαγές σε σχέση με το ματς κόντρα στα Τρίκαλα. Ο λόγος για τους Μπαργκάν και Ιντζόγλου, που πήραν τις θέσεις των Κάσσου και Νίκιτς.

«Φλύαρη» υπεροχή
Ο Αρης μπήκε ξεκάθαρα με επιθετικές βλέψεις από την αρχή του ματς. Οι παίκτες του ήλεγξαν τα κέντρο, έφταναν με σχετική άνεση στην αντίπαλη περιοχή, ωστόσο η αλήθεια είναι ότι δεν κατάφερε να δημιουργήσει πολλές κλασικές ευκαιρίες στο 45λεπτο. Κι αυτό γιατί η Καλλιθέα που αμυνόταν μαζικά (σ.σ. απείλησε μόνο μια φορά στο 30’ με τον Ταλέντο), ήταν καλά στημένη και δεν άφηνε πολλούς διαδρόμους. Πάντως Αρης είχε μερικές καλές στιγμής, όπως αυτή στο 12’ (σουτ Διαμαντόπουλου), στο 22’ (σουτ Πλατέλλα), στο 36’ (σουτ Μουμίν).

Ασίστ… πάρε βάλε από τον Μπούρμπο
Οι «κίτρινοι» κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ σε ένα κομβικό σημείο, καθώς αυτό έγινε μόλις 4 λεπτά πριν πάμε στην ανάπαυλα του ημιχρόνου. Μετά από μια ωραία κίνηση του Μπούρμπου από τα αριστερά και «γλυκιά» σέντρα του τελευταίου στο απέναντι δοκάρι, ο Διαμαντόπουλος με υποδειγματική κεφαλιά νίκησε τον Κορωνάκη για το 1-0!

Ανεβασμένη Καλλιθέα, 2-0 ο Αρης
Ένα καλύτερο πρόσωπο σε σχέση με όσα έδειξε στο πρώτο 45λεπτο, παρουσίασε η Καλλιθέα στο Β’ μέρος. Οι φιλοξενούμενοι «πατούσαν» καλύτερα, απέναντι σε έναν Αρη που είχα χαμηλώσει το ρυθμό, έχοντας πλέον το προβάδισμα. Μάλιστα ο ομάδα του Τροϊζι ανησύχησε τους γηπεδούχους στο 51’ με ένα σουτ του Βασιλείου. Ο Αρης είχε και πάλι την κατοχή (60%-40%), όμως με εξαίρεση ένα καλό σουτ του Πλατέλλα, δεν απειλούσε ως το 77’.

Η Καλλιθέα ανησύχησε κάποιες φορές την «κίτρινη» άμυνα, ωστόσο τα πάντα τελείωσαν στο 77’. Σε ένα πανομοιότυπο με το πρώτο γκολ, ο Πασάς σε ρόλο δημιουργού αυτή τη φορά έβγαλε τη σέντρα, με τον Διαμαντόπουλο να νικάει και πάλι με κεφαλιά τον Κορωνάκη για το 2-0! Μάλιστα ο Διαμαντόπουλος μπορούσε να πετύχει χατ-τρικ, αλλά στο 83’ δεν κατάφερε να μετουσιώσει σε τέρμα την ωραία κίνηση και ασίστ του Τζανακάκη.

Ετσι ο Αρης έφτασε σε μια δίκαιη όσο και… ξεκούραστη νίκη επί της Καλλιθέας, για να παραμείνει στην κορυφή μαζί με την Παναχαϊκή (νίκησε με 2-1 τον Εργοτέλη)

ΓΚΟΛ: 41’, 77’ Διαμαντόπουλος
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 38’ Μπούρμπος, 50’ Πασσάς, 57΄ Πλατέλλας – 9’ Ντιακιτέ, 24’ Χοτζάλι, 57’ Καντέ
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Καρατέρπος (Κοζάνης)

ΆΡΗΣ (Δ. Σπανός): Καντιμοίρης. Μπούρμπος (68’ Βαλεριάνος), Τζανακάκης, Σόουζα, Δεληζήσης, Ιντζόγλου, Μουμίν, Πλατέλλας (87’ Μαραγκός), Πασάς, Μπαργκάν (68’ Παυλίδης) και Διαμαντόπουλος.
ΚΑΛΛΙΘΕΑ (Μ. Τροϊζι): Κορωνίδης, Καντέ (85’ Τουρούκης), Συριόπουλος, Ντιακιτέ, Παπαγγελής, Μίγγος, Σμυρλής, Μήλιος (46’ Μάκο), Χοτζάλι (65’ Γκέτσι), Βασιλείου, Ταλέντο.

Δείτε εδώ το LIVE της αναμέτρησης

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 3 ματς)
1. Αρης 9
2. Παναχαϊκή 9
3. ΟΦΗ 7
4. Κισσαμικός 7
5. Δόξα Δράμας 7
6. ΑΕ Καραϊσκάκης 6
7. Απόλλων Πόντου 5
8. Σπάρτη 5
9. Αναγέννηση Καρδίτσας 4
10. Παναιγιάλειος 4
11. Βέροια 3
12. Εργοτέλης 2
13. Πανσερραϊκός 1
14. Τρίκαλα 1
15. Καλλιθέα 1
16. Απόλλων Λάρισας 0
17. Αιγινιακός 0
18. Αχαρναϊκός -24

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ