Άρης – Πανσερραϊκός 2-0

Άρης – Πανσερραϊκός 2-0

Σε ένα γιορτινό Βικελίδης, που θύμισε ένδοξες στιγμές από το ιστορικό παρελθόν, ο Αρης επικράτησε με 2-0 του Πανσερραϊκού, με τους 15 χιλιάδες οπαδούς του να αποθεώνουν παίκτες και Σπανό. Πρόσωπο του αγώνα ο Ντάρσι Νέτο που αγωνίστηκε για 60 λεπτά στο τελευταίο παιχνίδι της καριέρας του.

Σε ένα ματς που δεν είχε βαθμολογικό ενδιαφέρον, Αρης επικράτησε του υποβιβασμένου Πανσεραϊκού στο Κλεάνθης Βικελίδης με 2-0 (Πασάς στο 61’ και Παυλίδης στο 81’ τα γκολ) για την 33η αγωνιστική. Εντυπωσιακή ατμόσφαιρα από περισσότερους από 15 χιλιάδες οπαδούς των κίτρινων που αποθέωσαν τον Δημήτρη Σπανό και τους παίκτες του στο τελευταίο εντός έδρας ματς του φετινού πρωταθλήματος.

Ατελείωτο τραγούδι, συνθήματα και γενικά άκρως γιορτινό κλίμα συνέθεσαν ένα πολύ όμορφο σκηνικό. Πρόσωπο του ματς φυσικά ο Ντάρσι Νέτο που ξεκίνησε βασικός σε θέση επιτελικού μήπως και καταφέρει να πετύχει γκολ στο τελευταίο ματς της καριέρας του.

Τελικά στα 59 λεπτά που ο Βραζιλιάνος αγωνίστηκε δεν κατάφερε να βρει δίχτυα ωστόσο γνώρισε αποθέωση τόσο κατά τη διάρκεια του ματς, όσο και πριν την έναρξη κατά την ειδική βράβευση του από τον Θόδωρο Καρυπίδη.

Να σημειωθεί πως η πλειοψηφία των οπαδών του Άρη φορούσαν το ειδικό μπλουζάκι που είχε ετοιμάσει η ΠΑΕ για την επιστροφή των κίτρινων στην Σούπερ Λίγκα.

«Φλύαρη» υπεροχή, αστάθεια στην άμυνα
Στο πρώτο μέρος ο Άρης είχε ποσοστά κατοχής της μπάλας που προσέγγιζαν το 70%, ωστόσο η αλήθεια είναι ότι δεν είχε ουσία στο παιχνίδι του. Οι κίτρινοι είχαν μια ομάδα που έπαιζε μαζική άμυνα σε όλο το 45λεπτο όμως δεν κατάφεραν να δημιουργήσουν κλασικές ευκαιρίες και γενικότερα να απειλήσουν.

Μάλιστα σε 1-2 περιπτώσεις λίγο έλειψε οι Σερραίοι να σκοράρουν εκμεταλλευόμενοι την αμυντική ανισορροπία των γηπεδούχων, σε κάποιες αντεπιθέσεις. Συγκεκριμένα στο 35’ ο Ν’΄Νόμο και στο 37’ ο Κάκκο ανησύχησαν τον Καντιμοίρη με μια επικίνδυνη σέντρα-σουτ και ένα τετ α τετ αντίστοιχα.

Οι «χρυσές» αλλαγές των γκολ
Φυσικά μια τέτοια γιορτή δεν μπορούσε να ολοκληρωθεί χωρίς νίκη. Έστω κι αν ο Αρης δεν έπιασε σπουδαία απόδοση ούτε στο Β΄ μέρος, κατάφερε να βρει δύο φορές δίχτυα. Σκόρερ του πρώτου, ο Γιάννης Πασσάς, στο 61’ ο οποίος είχε περάσει στο ματς δύο λεπτά νωρίτερα στη θέση του Πλατέλλα!

Ο Βαλεριάνος σέντραρε ωραία από τα αριστερά, ο Πασάς πετάχθηκε και με διπλή προσπάθεια έστειλε την μπάλα στα δίχτυα! Μάλιστα τέσσερα λεπτά νωρίτερα οι γηπεδούχοι είχαν δοκάρι σε σουτ του Μπαργκάν στο 57΄.

Το 2-0 για τους κίτρινους έκανε στο 81` ο Μπάμπης Παυλίδης ο οποίος είχε επίσης περάσει ως αλλαγή! , Ο Ελληνας μεσοεπιθετικός, εκμεταλλεύτηκε τη σέντρα του Τζανακάκη και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα με ωραία κεφαλιά.

Να σημειωθούν και δύο καλές επεμβάσεις του Καντιμοίρη στην ίδια φάση, σε ισάριθμες προσπάθειες του Ποζατζίδη. Ο Αρης τελείωσε το ματς με δέκα παίκτες λόγω της αποβολής του Βαλεριάνου στο 87’ με δεύτερη κίτρινη.

Tο τελικό σφύριγμα του διαιτητή, βρήκε τον κόσμο να πανηγυρίζει και να συρρέει στον αγωνιστικό χώρο για να αποθεώσει από κοντά τους παίκτες.

Γκολ: 61’ Πασάς, 81’ Παυλίδης
Κίτρινες: 33’ Δεληζήσης, 48΄Ιντζόγλου, 65’ Παυλίδης, 69’ Μπαργκάν – 9’ Στέβιτς, 17΄ Πόζογλου, 45+1’ Κάκκο, 79’ Ναζίμ, 83’ Αναστασόπουλος
Κόκκινες: 87’ Βαλεριάνος
Διαιτητής: Τάσης (Ηπείρου)
Βοηθοί: Γούτας (Χαλκιδικής) – Θανασιάς (Ηπείρου)

ΑΡΗΣ (Δ. Σπανός): Καντιμοίρης, Τζανακάκης, Ούγκο Σόουζα, Δεληζήσης, Βαλεριάνος (74′ Μπούρμπος), Μουμίν, Ιντζόγλου, Πλατέλλας (59′ Πασάς), Μπαργκάν, Νέτο (59′ Παυλίδης), Διαμαντόπουλος.
ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ (Π. Στοϊλας): Αντμαν, Τσελεπίδης Τσαμούρης, Στέβιτς, Ποζατζίδης, Ναζίμ, Αναστασόπουλος, Γιαξής (67′ Κρητικός), Κάκκο (88′ Πέτρου), Πόζογλου (74′ Δούμτσιος), Ενομό.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ