Σπανός : «Έκανα το αυτονόητο για την ομάδα μου»

Σπανός : «Έκανα το αυτονόητο για την ομάδα μου»

Τον απολογισμό της φετινής σεζόν έκανε ο τεχνικός του Άρη, που όπως όλα δείχνουν δεν θα συνεχίσει στον πάγκο της ομάδας

Με τον γιο και την κόρη του να είναι παρόντες, ο Δημήτρης Σπανός έδωσε την τελευταία συνέντευξη Τύπου στο Κλεάνθης Βικελίδης, καθώς όπως άφησε ο ίδιος να εννοηθεί το πιθανότερο είναι να μη συνεχίσει στην ομάδα τη νέα σεζόν.

Η αρχική τοποθέτηση του Έλληνα τεχνικού: «Την κακή εικόνα του παιχνιδιού την έβλεπα. Σε ένα ματς με πανηγύρια και βραβεύσεις μπαίνει στην άκρη το αγωνιστικό. Εξάλλου οι παίκτες στις τελευταίες αγωνιστικές έδωσαν ό,τι είχαν και δεν είχαν. Αν εξαιρέσω στιγμές του δεύτερου ημιχρόνου, που βγάλαμε την ποιότητά μας, δεν μπορέσαμε να κρατήσουμε με υπομονή την μπάλα, ίσως κάπου έχασαν οι ποδοσφαιριστές την αυτοσυγκέντρωσή τους. Το βασικό ήταν να τελειώσει η ομάδα με νίκη μέσα. Συνεχίζουμε στην Καρδίτσα και στόχος είναι οι τρεις βαθμοί και η ομάδα να κλείσει με σοβαρότητα τη χρονιά. Να ευχηθώ στον Ντάρσι τα επόμενα βήματα της ζωής του να έχουν σχέση με το ποδόσφαιρο, τον αθλητισμό και τον Άρη, γιατί τον υπεραγαπά και τον υπεραγαπάνε φυσικά».

Για την παραμονή του ή όχι στον πάγκο του Άρη: «Δεν είπα δεν ξέρω, μάλλον δεν θα είμαι και του χρόνου εδώ. Το περιβάλλον γύρω μου το καταλαβαίνω, όπως κι εσύ. Είναι λάθος τις αδυναμίες να τις βάζουμε κάτω από το χάλι, κάτι που κάναμε σε αυτή την ομάδα, αλλά άξιζε τον κόπο. Η πίεση των τεσσάρων χρόνων, αν συνυπολογίσουμε και τους δυο επιπλέον πάμε στους έξι, ήταν μεγάλη και έπρεπε να έρθει η άνοδος. Ό,τι έτυχε το προσπάθησα να το λύσω.
Θα έρθει θεωρώ του χρόνου ένας άλλος συνάδελφος και δεν θα είμαι εγώ».

Για το αν φεύγει με καλή διάθεση: «Όταν περνάς από αυτή την ομάδα δεν γίνεται φεύγοντας να μην έχεις αρειανά αισθήματα. Πρέπει να είσαι πολύ σκληρός άνθρωπος. Η αγάπη του κόσμου είναι η επιβράβευση κόπων και θυσιών όλη της χρονιάς. Έκανα για την ομάδα μου το αυτονόητο».

Για το αν θα ήθελε να αναλάβει την ομάδα στη Superleague: «Είμαι από τους προπονητές που αν δεν έχει όνειρα μένει στάσιμος. Θα ήθελα το κάτι παραπάνω με τη Superleague αλλά δεν μπορώ εγώ να το επιδιώξω. Για να μείνω σε μια ομάδα πρέπει να ξέρω ότι με θέλουν πολύ. Θα πρέπει να είναι αμοιβαίο το συναίσθημα, αφού δεν είναι σταματάμε εδώ. Έχω άριστες σχέσεις με τη διοίκηση. Αν τύχει θα ήθελα πολύ να το κάνω. Κάποτε ήμουν στη Γ’ Εθνική και λέγανε ότι είμαι καλός για εκείνη την κατηγορία, μετά για τη Β’ το ίδιο, μήπως τελικά κάνω και για την Α’; Δεν παίζει ρόλο η κατηγορία, αλλά η δουλειά, η σκέψη, η οργάνωση και πολλά άλλα».

Για το πώς θα είναι η επόμενη μέρα για τον Άρη: «Το βασικό μέλημα αυτής της ομάδας είναι να βγει να πει την αλήθεια. Να πει το πλάνο στον κόσμο, αν είναι αληθινό θα χειροκροτηθεί. Το σημαντικό είναι να μη φτάσει πάλι να έχει χρέη. Αν το κατορθώσουν, και το πιστεύω ότι θα το κάνουν, και συνεχίσει όπως τα τρία τελευταία χρόνια δεν θα έχει πρόβλημα. Πιστεύω ότι οι ομάδες δεν αγοράζονται αλλά χτίζονται, ειδικά τη σημερινή εποχή».

Για το πώς ήταν η θητεία του στην ομάδα: «Υπάρχει ο προπονητής που κάθεται στο θρόνο και δίνει οδηγίες και ο μπαρουτοκαπνισμένος που προσπαθεί για να μπει το καράβι στο λιμάνι. Εγώ το δεύτερο έκανα από την πρώτη μέχρι την τελευταία μέρα. Προβλήματα υπήρχαν αλλά σημασία έχει να βρούμε τις λύσεις άμεσα για τελειώσει ωραία η σεζόν».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ