Παπαδόπουλος : «Ο Ερέρα είναι της σχολής της Μπαρτσελόνα»

Παπαδόπουλος : «Ο Ερέρα είναι της σχολής της Μπαρτσελόνα»

Ο Δημήτρης Παπαδόπουλος μίλησε για τον επικρατέστερο υποψήφιο για την τεχνική ηγεσία του Άρη, Πάκο Ερέρα, και τη διετή συνεργασία που είχε μαζί του στη Θέλτα.

Ο Δημήτρης Παπαδόπουλος μίλησε για τον επικρατέστερο υποψήφιο για τον πάγκο του Άρη, Πάκο Ερέρα, και τη διετή συνεργασία που είχε μαζί του στη Θέλτα. Ο 36χρονος παλαίμαχος επιθετικός αναφέρθηκε στη θετική παράδοση των Ισπανών στο ελληνικό ποδόσφαιρο και στην τακτική προσέγγιση που αρέσει στον 64χρονο τεχνικό.

Αναλυτικά όσα δήλωσε στο ραδιοφωνικό σταθμό «Arena FM»:

Για τη διετή συνεργασία τους στη Θέλτα: «Τον είχα προπονητή στη Θέλτα για δύο χρόνια. Είναι ένας έμπειρος προπονητής, που έχει προπονήσει πολλά ομάδες στην Ισπανία, ιδίως στη Β’ κατηγορία και έχει ανεβάσει 2-3 ομάδες. Του αρέσει το ποδόσφαιρο κατοχής, να κάνει οργανωμένες επιθέσεις. Είναι της σχολής της Μπαρτσελόνα, είναι Καταλανός. Δεν ξέρω αν έχει συμφωνήσει με τον Άρη, αλλά θεωρώ ότι είναι μία πολύ καλή λύση για τους Κίτρινους».

Για το αν ο Ερέρα καταφέρει να συνεχίσει την καλή παράδοση των Ισπανών τεχνικών στις ελληνικές ομάδες: «Οι Ισπανοί ταιριάζουν σε ομάδες που έχουν τη δυναμική, όπως ο Άρης, ο ΠΑΟΚ, ο Ολυμπιακός κ.τ.λ. Σε αυτές τις ομάδες μπορούν να δείξουν το έργο τους και να φανεί στο γήπεδο. Ο Ερέρα κάνει πολύ καλή προπόνηση. Όλοι οι ποδοσφαιριστές είχαν πολύ καλή διάθεση, τους άρεσε η προπόνηση που έκανε και αυτό έβγαινε στο παιχνίδι».

Για το αν μίλησε πρόσφατα με τον Ερέρα: «Είχαμε μια επικοινωνία με μηνύματα πριν από δύο μήνες, αλλά δεν ήξερα τότε για τον Άρη. Τώρα το έμαθα».

Για το ποδόσφαιρο κατοχής, που αρέσκεται να παίζει και αν έχει επιθετική φιλοσοφία: «Και η Θέλτα ήθελε να παίζει επιθετικό ποδόσφαιρο. Παίζαμε πολλούς σχηματισμούς στο πνεύμα του να έχουμε την κατοχή της μπάλας. Είχε πολλές παραλλαγές το σύστημά του».

Για το αν θα ταιριάξει ο Ερέρα με τη νοοτροπία του συλλόγου: «Ο Άρης πρέπει να κρατήσει τον κορμό κάποιων ποδοσφαιριστών που είχε πέρυσι και να κάνει κάποιες κινήσεις που θα τον βοηθήσουν. Να έχει έναν κορμό ελληνικό, να πάρει σημαντικούς παίκτες, ανάλογα και με τον στόχο που θα έχει. Λογικά πρώτος στόχος θα είναι να παραμείνει η ομάδα στην κατηγορία. Το βασικό θέμα είναι να φτιαχτεί μια ομάδα που θα έχει διάρκεια και όχι να αλλάζουμε ομάδες κάθε χρόνο».

Για το τι θα τον συμβούλευε αν του το ζητούσε: «Θα του έλεγα την κατάσταση που υπάρχει στον Άρη και από εκεί και πέρα ας αποφασίσει ο ίδιος. Ο Άρης είναι μια μεγάλη ομάδα και είναι μια εμπειρία για κάθε ξένο προπονητή να έρθει».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ