Παναχαϊκή – Αιγινιακός 2-2

Παναχαϊκή – Αιγινιακός 2-2

Τρία γκολ στα τελευταία πέντε λεπτά σημειώθηκαν στο Παναχαϊκή - Αιγινιακός στην Αγυιά, με τις δύο ομάδες να αρκούνται στον έναν βαθμό μετά το τελικό 2-2. Νίκη για τον Εργοτέλη και τον Απόλλωνα Λάρισας επί των Απόλλωνα Πόντου και Κέρκυρας αντίστοιχα.

Η Παναχαϊκή μπήκε πιο δυναμικά στο ματς και είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων στο πρώτο δεκάλεπτο. Στο 18′ μάλιστα  άνοιξε το σκορ με τον Σωτηράκο, με το γκολ να ακυρώνεται ως οφσάιντ. Στο ημίωρο του αγώνα, ο Κυνηγόπουλος εκμεταλλεύεται την κάθετη του Πλέγα, με τον Γιαγκόζη να προλαβαίνει τελευταία στιγμή και να απομακρύνει. Οι γηπεδούχοι είχαν τον έλεγχο του αγώνα, με τον Αιγινιακό να μην μπορεί να γίνει ιδιαίτερα απειλητικός.

Στην επανάληψη και πάλι οι Πατρινοί έδειξαν μεγαλύτερη όρεξη. Στο 54′ ο Μαυριάς σούταρε έξω από την περιοχή με τον Γιαγκόζη να φωνάζει και πάλι «παρών». Ένα σουτ του Μαρκόφσκι στο 61′ δεν ανησύχησε τον Σούλη, όμως λίγα λεπτά αργότερα οι γηπεδούχοι είναι αυτοί που ανοίγουν το σκορ, με τον Κούστα να πλασάρει ιδανικά τον Σούλη από αριστερά τελειώνοντας υπέροχα την αντεπίθεση της ομάδας του (0-1).

Κανείς δεν φανταζόταν ότι στα εναπομείναντα λεπτά θα βλέπαμε όσα δεν είδαμε στα πρώτα 80′. Στο 89ο λεπτό ο Κολ έπιασε ένα μονοκόμματο αριστερό βολέ μετά από κόρνερ του Ελευθεριάδη και την απομάκρυνση της άμυνας και έφερε το ματς στα ίσα (1-1). Στο 91′ και πάλι μετά από αντεπίθεση οι φιλοξενούμενοι έκαναν το 1-2 με τον Πιαστόπουλο να βρίσκεται μόνος του απέναντι στον Σούλη και να τον νικά κατά κράτος. Τρία λεπτά μετά, ο Μωραϊτης από το φάουλ του Αργυρόπουλου και εκμεταλλευόμενος τη σύγχυση στην άμυνα του Αιγινιακού διαμόρφωσε το τελικό 2-2, λυτρώνοντας την Παναχαϊκή.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ (Σωκράτης Οφρυδόπουλος): Σούλης, Πολυχρόνης (81’ Αργυρόπουλος), Τσελεπίδης, Σωτηράκος, Πολίμος (70’ Σταμόπουλος), Πλέγας, Κολ, Κυνηγόπουλος, Μαυριάς, Μπαστακός (59’ Ελευθεριάδης), Μωραΐτης

ΑΙΓΙΝΙΑΚΟΣ (Απόστολος Χαραλαμπίδης): Γιαγκιόζης, Ορφανίδης, Πετρούσης, Ζήσης, Σ. Τοπαλίδης, Πιαστόπουλος, Λάσκαρης, Πολύζος, Δούμτσιος (74’ Έππας), Παπαδόπουλος (61’ Κούστα), Μαρκόφσκι (84’ Κλιγγόπουλος)

Εργοτέλης – Απόλλων Πόντου 2-0

Ο Εργοτέλης επιβλήθηκε 2-0 του «πληγωμένου» Απόλλωνα Πόντου που ταξίδεψε στην Κρήτη με αποστολή μόλις 14 παικτών. Στο 72ο λεπτό ο Μπουτσάκης έδωσε στον Τσέλιο και αυτός έκανε το 1-0. Έξι λεπτά αργότερα, ο Εφσορντ εκμεταλλεύτηκε τη νέα ασίστ του Μπουτσάκη (που μπήκε στη μάχη ως αλλαγή) και διαμόρφωσε το τελικό 2-0. Οι Κρητικοί χρειάστηκαν μόλις 6′ λεπτά για να φτάσουν στην επαγγελματική νίκη και να ξεκινήσουν ιδανικά τις υποχρεώσεις τους στο πρωτάθλημα.

Απόλλων Λάρισας – Κέρκυρα 2-0

Με το αριστερό ξεκίνησε της υποχρεώσεις της στη Football League η Κέρκυρα που ηττήθηκε 2-0 από τον Απόλλωνα Λάρισας. Οι Κυανόλευκοι είχαν το πάνω χέρι σχεδόν σε όλη την αναμέτρηση και με τα γκολ των Λουκάο Μεϊρέλες (17′) και Κώστα Χατζής (53′). Πιο αναλυτικά, ο Μεϊρέλες έκλεψε τη μπάλα από τον Βέρτζο και από τα δεξιά, πλάσαρε σωστά τον Κουτζαβασίλη, ανοίγοντας το σκορ στο γήπεδο της Φιλιππούπολης. Στην επανάληψη, ο Λούκας Πολέτο εκτέλεσε ένα φάουλ και ο Χατζής με γυριστή κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στο «παραθυράκι» της εστία, γράφοντας το 2 – 0.

Οι συνθέσεις:

Απόλλων Λάρισας (Μαρσέλο Τροίζι): Μαντζάρης, Σκούπρας, Κουρτεσιώτης, Κοντοές, Χατζής, Σουλιώτης, Λούκας Ράμος, Τασιούλης (63′ Καμπέρης), Λουκάου, Μαρκολίνο (90’+3′ Μπιμάι), Πολέτο (88′ Αγιώτης).

Κέρκυρα (Δημήτρης Σπανός): Κουτζαβασίλης, Αναστασίου, Βέρτζος, Σπίνουλας, Ιωάννου, Ινάσιο (46′ Ζορμπάς), Νίκιτς (60′ Βίλα), Κόντος, Μότα (60′ Κρητικός Στ.), Τουράμ, Σιατραβάνης.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ