Ήττα και στη Δράμα για τον Ηρακλή, κορυφή και +5 για τον Βόλο

Ήττα και στη Δράμα για τον Ηρακλή, κορυφή και +5 για τον Βόλο

Νέα ήττα (2-0), νέο κάζο για τον Ηρακλή στη Δράμα, ο οποίος σε συνδυασμό με τη νίκη του Βόλου επί του Ηροδότου, είδε την απόστασή του από την κορυφή της βαθμολογίας της Football League να αυξάνεται στους 15 βαθμούς. Ισοπαλία για την Κέρκυρα, νίκη του Αιγινιακού επί του Εργοτέλη.

Ο Ηρακλής υπέστη τη δεύτερη σερί ήττα στο πρωτάθλημα, αλλά και τη δεύτερη συνολικά με τον Δημήτρη Ελευθερόπουλο στον πάγκο του, μετά την αντίστοιχη από τον Καραϊσκάκη Άρτας στο Καυτανζόγλειο, βλέποντας τη διαφορά από την κορυφή της βαθμολογίας να αυξάνεται στους 15 βαθμούς και την άνοδο στη Super League να μοιάζει με… όνειρο απατηλό.

Τα τέρματα της Δόξας, με την οποία τέθηκε αντιμέτωπος ο Γηραιός για την 9η αγωνιστική στη Δράμα, επιτεύχθηκαν στο 9′ από τον Πέρεθ και στο 40′ από τον Κουσκουνά, με την ομάδα του Στάικου Βεργέτη να έχει και εν γένει καλύτερη απόδοση από τους Κυανόλευκους.

Αυτοί οι 15 βαθμοί βέβαια δεν έχουν να κάνουν μόνο με την ήττα του Ηρακλή στη Δράμα (2-0). Κι αυτό γιατί ο Βόλος κέρδισε άνετα με 2-0 τον Ηρόδοτο στην Κρήτη και ανέβηκε (έστω προσωρινά) στο +5 από τον δεύτερο Απόλλωνα Λάρισας, λαμβάνοντας υπόψη και τους τρεις βαθμούς που έχουν πάρει οι Θεσσαλοί από την ένσταση κατά του κύρους του αγώνα με τη Δόξα για τη 2η αγωνιστική.

Την ίδια ώρα η Κέρκυρα έμεινε στο 1-1 με τα Τρίκαλα, όμως παρά το αυτό, παρέμεινε στην 3η θέση και μείωσε ελάχιστα την απόστασή της από τη 2η θέση. Η μόνη ομάδα που έχει την ευκαιρία να προσπεράσει τους Φαίακες, με νίκη την Κυριακή (16/12, 15:00) κόντρα στη Σπάρτη, είναι ο Πλατανιάς, που βρίσκεται στην 4η θέση με 15 βαθμούς.

Ο Αιγινιακός ξεκόλλησε από τα χαμηλά στρώματα της κατάταξης, νικώντας με 1-0 τον Εργοτέλη χάρη σε σουτ του Πολύζου στο 14ο λεπτό, ενώ, τέλος, είναι τουλάχιστον αξιοσημείωτο το γεγονός ότι τα έξι από τα επτά γκολ των τεσσάρων αγώνων του Σαββάτου (15/12), επιτεύχθηκαν στο πρώτο 45λεπτο των αναμετρήσεων!

Αναλυτικά τα αποτελέσματα:

Αιγινιακός – Εργοτέλης 1-0 (14′ Πολύζος)

Ηρόδοτος – Βόλος 0-2 (25′ Μάντζης, 44′ Ηλιόπουλος)

Κέρκυρα – Τρίκαλα 1-1 (21′ Σιατραβάνης, 79′ Συμελίδης)

Δόξα Δράμας – Ηρακλής 2-0 (9′ Σαλβαδόρ Πέρεθ, 40′ Κουσκουνάς)

Οι συνθέσεις στο Δόξα – Ηρακλής:

Δόξα Δράμας (Βεργέτης): Μένκα, Πεταυράκης, Ριζογιάννης, Μάρτινς (76′ Σιώπης), Κουσκουνάς, Καψάλης, Πέρεθ (69′ Σαμπανίδης), Μπαϊκαρά (84′ Σούμα), Ρουγκαλάς, Μακρής, Πατράλης.

Ηρακλής (Ελευθερόπουλο): Βοσνιάδης, Κουτρομάνος, Πασάς (46′ Καζναφέρης), Στάμου, Κουκόλης (27′ Ζιαμπάρης), Καλτσάς, Παναγιωτούδης, Χασομέρης, Τάι (71′ Ρόβας), Ντούνης, Περόνε.

Η βαθμολογία:

1. Βόλος 25*

2. Απόλλων Λάρισας 20

3. Κέρκυρα 17

4. Πλατανιάς 15

5. Εργοτέλης 14

6. Δόξα Δράμας 12*

7. Ηρόδοτος 12

8. Παναχαϊκή 11

9. Καραϊσκάκης 10

10. Ηρακλής 10

11. Αιγινιακός 9

12. Απόλλων Πόντου 8

13. Τρίκαλα 7

14. Σπάρτη 6

15. Αήττητος Σπάτων 6

16. ΑΟΧ Κισσαμικός 5

*Εκκρεμεί η έφεση της Δόξας Δράμας για το ματς με τον Βόλο, αφού οι Θεσσαλοί έχουν δικαιωθεί σε πρώτο βαθμό. Σε περίπτωση που οι Δραμινοί κερδίσουν, θα πάρουν πίσω τους τρεις βαθμούς, τους οποίους φυσικά θα στερηθούν οι Βολιώτες.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ